ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Percheziţii concomitente în Ungaria şi România, într-o cauză privind contrafacerea unor mărci de detergent

22 Februarie 2024   |   AGERPRES

Au fost descoperite astfel un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate, dar şi o o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, precum şi detergenţi în valoare de peste 850.000 de lei.

 
 
Zeci de percheziţii domiciliare au fost efectuate concomitent în România şi Ungaria în cadrul unei anchete privind probarea unei activităţi infracţionale constând în achiziţionarea din zona Budapesta de produse contrafăcute, în special detergenţi din diferite mărci premium, urmată de introducerea şi vânzarea acestora către diferiţi cumpărători de pe raza mai multor judeţe, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Au fost descoperite astfel un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate, dar şi o o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, precum şi detergenţi în valoare de peste 850.000 de lei.


"În cursul lunii octombrie 2023, în temeiul art. 13 din Convenţia cu privire la asistenţă judiciară reciprocă între statele membre ale U.E. din 29.05.2000, între autorităţile judiciare române (prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia) şi cele maghiare (prin Biroul Procurorului General al Ungariei), cu intermedierea Eurojust, a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu scopul documentării şi probării unei activităţi infracţionale constând în achiziţionarea din Ungaria, zona Budapesta, de produse contrafăcute, în special detergenţi din diferite mărci premium, urmată de introducerea în România şi vânzarea acestora către diferiţi cumpărători de pe raza mai multor judeţe", se menţionează în comunicatul transmis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit acestuia, în baza schimbului reciproc de informaţii şi a probelor administrate, marţi au fost efectuate, concomitent, atât în România, cât şi în Ungaria, un număr total de 41 de percheziţii domiciliare.

În ceea ce priveşte acţiunile realizate în România, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul I.P.J. Alba - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a fost descoperit pe raza judeţului Mureş un depozit clandestin, folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate.

"În urma punerii în executare a mandatelor de percheziţie domiciliară a fost descoperită o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar şi următoarele cantităţi de detergenţi în diferite forme, după cum urmează: 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut; 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri. Valoarea de piaţă a bunurilor mai sus menţionate este de aproximativ 856.000 lei", se precizează în comunicat.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate sumele de 51.525 de lei şi 1.000 de euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, raportat la comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 26 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...