ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile

25 Octombrie 2021   |   Rareș Teodor

”Sigur nu este uşor să intri în echipa ZRVP. Însă pentru cei pasionaţi de drept şi care urmăresc să evolueze din punct de vedere profesional, satisfacţia este pe măsura efortului”, a spus Andra Constantinescu în interviul acordat BizLawyer.

 
 
Andra Constantinescu s-a alăturat firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) în urmă cu cinci ani și visul de a urma o carieră de litigator a început să prindă contur.A găsit în echipă oameni degajaţi, colegi dornici să ajute şi să contribuie la o integrare rapidă a celor veniți de pe băncile facultății.Atitudinea pe cât de directă, pe atât de amuzantă şi relaxată a lui Cosmin Vasile a ajutat-o să treacă foarte repede peste emoţia colaborării chiar din prima zi cu un managing partner.
În decursul timpului, Andra a fost implicată în proiecte alături de majoritatea avocaţilor din firmă şi, aşa cum era de aşteptat, de la fiecare dintre ei a avut ceva de învăţat.A evoluat și a lucrat în mandate complexe, cu impact asupra diverselor ramuri economice, precum domeniul imobiliar, energetic, petrolier, etc.

Avocatul ajuns pe poziția de managing associate spune acum că, pentru a face parte din echipa ZRVP sunt necesare o serie de ingrediente cumulative: cunoştinţe juridice solide, disponibilitate de a munci mult, determinare, cunoştinţe de limba engleză etc.. ”Prin urmare, sigur nu este uşor să intri în echipa ZRVP. Însă pentru cei pasionaţi de drept şi care urmăresc să evolueze din punct de vedere profesional, satisfacţia este pe măsura efortului”, a spus Andra Constantinescu în interviul acordat BizLawyer, pe care îl puteți parcurge în cele ce urmează.

 
♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦  

Biz
Lawyer: Când v-ați alăturat ZRVP și de ce ați ales această firmă? Care au fost primele impresii, cum a fost în prima lună de muncă în echipa ZRVP?

Andra Constantinescu:
M-am alăturat echipei ZRVP în 2016. Îmi doream o carieră de litigator. În acelaşi timp, îmi doream să fiu implicată atât în litigii complexe, cât şi în arbitraje, astfel încât alegerea ZRVP a fost una firească. Prima lună în cadrul echipei ZRVP mi-a arătat că nu m-am înşelat şi că am nimerit în locul potrivit pentru combinaţia de proiecte pe care o vizam.

Cum ați caracteriza spiritul echipei și atmosfera din firmă? Cât de repede v-ați adapat cerințelor/regulilor?




Adaptarea a fost una destul de rapidă, în principal datorită echipei: oamenii sunt degajaţi, dornici să ajute şi contribuie la o integrare rapidă a noilor colegi.
    
Cu ce avocați ați interacționat și care a fost câștigul profesional pentru dumneavoastră din această interacțiune?

Încă din prima zi am interacţionat cu Cosmin Vasile: atitudinea lui pe cât de directă, pe atât de amuzantă şi relaxată m-a ajutat să trec foarte repede peste emoţia lucratului din prima zi cu un managing partner. Această primă interacţiune mi-a oferit un preview a ceea ce aveam de învăţat: viziunea sa strategică, capacitatea de sinteză şi de a transmite într-o manieră uşor de urmărit un mesaj foarte convingător pentru a susţine poziţia clientului etc.. În decursul timpului, am fost implicată în proiecte cu majoritatea avocaţilor din firmă şi, aşa cum e de aşteptat, de la fiecare dintre ei am avut ceva de învăţat.

Cum ați caracteriza activitatea dumneavoastră până acum? V-ați implicat în proiecte interesante? Ați simțit că vă puteți descătușa energiile?

Am avut ocazia să lucrez în proiecte complexe, cu impact asupra diverselor ramuri economice, precum domeniul imobiliar, energetic, petrolier, etc. Într-adevăr, fiecare nou proiect este o provocare profesională întrucât în echipa în care lucrez, aproape fiecare speţă pe care o preluăm antamează chestiuni juridice diferite şi complexe.
Am avut norocul de a lucra cu profesionişti adevăraţi, dedicaţi, de la care am avut foarte multe de învăţat şi care în acelaşi timp mi-au conferit încrederea şi gradul de libertate necesar pentru a mă dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor.

Care au fost cele mai fericite momente de împlinire profesională, până acum?

Până acum, în top se află: câştigarea unui dosar în care solicitasem anularea unei decizii adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară ca urmare a presiunii politice legate de un subiect de interes naţional; faptul că am făcut parte din echipa care a apărat interesele României într-un litigiu arbitral iniţiat de investitori; câştigarea în ultimă instanţă a unui dosar cu şanse foarte mici de succes în care nici măcar clientul nu mai credea, după soluţii defavorabile în celelalte grade de jurisdicţie.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică
 
În opinia dumneavoastră, cât la sută e muncă și cât la sută e talent în evoluția unui avocat?

Ca în orice domeniu, evoluţia unui avocat presupune talent, muncă, determinare şi pasiune. Fără pasiune munca devine o corvoadă, fără muncă talentul se iroseşte, iar fără determinare munca nu conduce la aceleaşi rezultate. Ce proporţie din fiecare este necesară depinde de la avocat la avocat, însă cert este că, în opinia mea, aceste elemente sunt interdependente şi cumulative.

Este greu să intri în echipa ZRVP? Merită efortul, prin prisma satisfacțiilor ulterioare?

Pentru a face parte din echipa ZRVP sunt necesare o serie de ingrediente cumulative: cunoştinţe juridice solide, disponibilitate de a munci mult, determinare, cunoştinţe de limba engleză etc.. Prin urmare, sigur nu este uşor să intri în echipa ZRVP. Însă pentru cei pasionaţi de drept şi care urmăresc să evolueze din punct de vedere profesional, satisfacţia este pe măsura efortului.

Care ar fi marile provocări profesionale pentru dumneavoastră, într-un orizont de 2-3 ani? Cum vă pregătiți pentru a le face față?

Sper să păstrez aceeaşi combinaţie de tip de proiecte în care sunt implicată la ora actuală, dar să cresc tot mai mult procentajul rolului de coordonare pe care să îl am în astfel de proiecte. Cât despre pregătire, parcursul obişnuit al proiectelor în derulare asigură în mare parte elementele necesare pentru viitoarele provocări profesionale, însă am în plan să particip şi la câteva cursuri de perfecţionare.

De ce ați recomanda ZRVP celor care caută noi provocări profesionale? Ce le-ați spune?

ZRVP este un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al fiecărui mandat aproape, colegii de la care ai de învăţat, experienţa în instanţă şi în audierile din arbitraje creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 950 / 1846
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
IAM Global Leaders 2025 | 12 români, printre care Ana-Maria Baciu (Baciu Partners), Sorina Olaru și Florina Firaru (NNDKP), Alina Tugearu (ZRVP) și Răzvan Dincă (RD&A) au intrat în liga celor mai apreciați specialiști în domeniul brevetelor, la nivel global. Prin ce s-au remarcat aceștia și cum îi văd clienții
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
Avocații Teis și Asociații întorc rezultatul unei proceduri de achiziție publică de produse militare
Schoenherr a asistat Trans-Oil Group în tranzacția de preluare a Terminalului Frial | Echipa, coordonată de Mădălina Neagu (partner)
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
‘Leading lawyers’ in Romania | RTPR, TZA, NNDKP și PNSA au cei mai mulți avocaţi recomandaţi de IFLR 1000, ediția 2024. Ce firme sunt recomandate în practicile de M&A, Banking & Finance, Capital markets și Project development
Filip & Company a asistat Teilor Holding în cel mai mare plasament privat pentru obligaţiuni corporative din 2024. Olga Niță (partener) a coordonat echipa
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
Bondoc și Asociații asistă un consorțiu de bănci cu privire la finanțarea cu 291 de milioane de euro a construcției parcului eolian VIFOR de 461 MW din România
Comitetul ad-hoc format din trei arbitri care va analiza cererea de anulare depusă de Gabriel Resources în arbitrajul ICSID pentru Roșia Montană a fost constituit. Reclamanții au acuzat doi arbitri ai Tribunalului care a dat câștig României în luna martie că au avut relații ascunse cu partea română
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...