ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile

25 Octombrie 2021   |   Rareș Teodor

”Sigur nu este uşor să intri în echipa ZRVP. Însă pentru cei pasionaţi de drept şi care urmăresc să evolueze din punct de vedere profesional, satisfacţia este pe măsura efortului”, a spus Andra Constantinescu în interviul acordat BizLawyer.

 
 
Andra Constantinescu s-a alăturat firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) în urmă cu cinci ani și visul de a urma o carieră de litigator a început să prindă contur.A găsit în echipă oameni degajaţi, colegi dornici să ajute şi să contribuie la o integrare rapidă a celor veniți de pe băncile facultății.Atitudinea pe cât de directă, pe atât de amuzantă şi relaxată a lui Cosmin Vasile a ajutat-o să treacă foarte repede peste emoţia colaborării chiar din prima zi cu un managing partner.
În decursul timpului, Andra a fost implicată în proiecte alături de majoritatea avocaţilor din firmă şi, aşa cum era de aşteptat, de la fiecare dintre ei a avut ceva de învăţat.A evoluat și a lucrat în mandate complexe, cu impact asupra diverselor ramuri economice, precum domeniul imobiliar, energetic, petrolier, etc.

Avocatul ajuns pe poziția de managing associate spune acum că, pentru a face parte din echipa ZRVP sunt necesare o serie de ingrediente cumulative: cunoştinţe juridice solide, disponibilitate de a munci mult, determinare, cunoştinţe de limba engleză etc.. ”Prin urmare, sigur nu este uşor să intri în echipa ZRVP. Însă pentru cei pasionaţi de drept şi care urmăresc să evolueze din punct de vedere profesional, satisfacţia este pe măsura efortului”, a spus Andra Constantinescu în interviul acordat BizLawyer, pe care îl puteți parcurge în cele ce urmează.

 
♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦  

Biz
Lawyer: Când v-ați alăturat ZRVP și de ce ați ales această firmă? Care au fost primele impresii, cum a fost în prima lună de muncă în echipa ZRVP?

Andra Constantinescu:
M-am alăturat echipei ZRVP în 2016. Îmi doream o carieră de litigator. În acelaşi timp, îmi doream să fiu implicată atât în litigii complexe, cât şi în arbitraje, astfel încât alegerea ZRVP a fost una firească. Prima lună în cadrul echipei ZRVP mi-a arătat că nu m-am înşelat şi că am nimerit în locul potrivit pentru combinaţia de proiecte pe care o vizam.

Cum ați caracteriza spiritul echipei și atmosfera din firmă? Cât de repede v-ați adapat cerințelor/regulilor?




Adaptarea a fost una destul de rapidă, în principal datorită echipei: oamenii sunt degajaţi, dornici să ajute şi contribuie la o integrare rapidă a noilor colegi.
    
Cu ce avocați ați interacționat și care a fost câștigul profesional pentru dumneavoastră din această interacțiune?

Încă din prima zi am interacţionat cu Cosmin Vasile: atitudinea lui pe cât de directă, pe atât de amuzantă şi relaxată m-a ajutat să trec foarte repede peste emoţia lucratului din prima zi cu un managing partner. Această primă interacţiune mi-a oferit un preview a ceea ce aveam de învăţat: viziunea sa strategică, capacitatea de sinteză şi de a transmite într-o manieră uşor de urmărit un mesaj foarte convingător pentru a susţine poziţia clientului etc.. În decursul timpului, am fost implicată în proiecte cu majoritatea avocaţilor din firmă şi, aşa cum e de aşteptat, de la fiecare dintre ei am avut ceva de învăţat.

Cum ați caracteriza activitatea dumneavoastră până acum? V-ați implicat în proiecte interesante? Ați simțit că vă puteți descătușa energiile?

Am avut ocazia să lucrez în proiecte complexe, cu impact asupra diverselor ramuri economice, precum domeniul imobiliar, energetic, petrolier, etc. Într-adevăr, fiecare nou proiect este o provocare profesională întrucât în echipa în care lucrez, aproape fiecare speţă pe care o preluăm antamează chestiuni juridice diferite şi complexe.
Am avut norocul de a lucra cu profesionişti adevăraţi, dedicaţi, de la care am avut foarte multe de învăţat şi care în acelaşi timp mi-au conferit încrederea şi gradul de libertate necesar pentru a mă dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor.

Care au fost cele mai fericite momente de împlinire profesională, până acum?

Până acum, în top se află: câştigarea unui dosar în care solicitasem anularea unei decizii adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară ca urmare a presiunii politice legate de un subiect de interes naţional; faptul că am făcut parte din echipa care a apărat interesele României într-un litigiu arbitral iniţiat de investitori; câştigarea în ultimă instanţă a unui dosar cu şanse foarte mici de succes în care nici măcar clientul nu mai credea, după soluţii defavorabile în celelalte grade de jurisdicţie.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică
 
În opinia dumneavoastră, cât la sută e muncă și cât la sută e talent în evoluția unui avocat?

Ca în orice domeniu, evoluţia unui avocat presupune talent, muncă, determinare şi pasiune. Fără pasiune munca devine o corvoadă, fără muncă talentul se iroseşte, iar fără determinare munca nu conduce la aceleaşi rezultate. Ce proporţie din fiecare este necesară depinde de la avocat la avocat, însă cert este că, în opinia mea, aceste elemente sunt interdependente şi cumulative.

Este greu să intri în echipa ZRVP? Merită efortul, prin prisma satisfacțiilor ulterioare?

Pentru a face parte din echipa ZRVP sunt necesare o serie de ingrediente cumulative: cunoştinţe juridice solide, disponibilitate de a munci mult, determinare, cunoştinţe de limba engleză etc.. Prin urmare, sigur nu este uşor să intri în echipa ZRVP. Însă pentru cei pasionaţi de drept şi care urmăresc să evolueze din punct de vedere profesional, satisfacţia este pe măsura efortului.

Care ar fi marile provocări profesionale pentru dumneavoastră, într-un orizont de 2-3 ani? Cum vă pregătiți pentru a le face față?

Sper să păstrez aceeaşi combinaţie de tip de proiecte în care sunt implicată la ora actuală, dar să cresc tot mai mult procentajul rolului de coordonare pe care să îl am în astfel de proiecte. Cât despre pregătire, parcursul obişnuit al proiectelor în derulare asigură în mare parte elementele necesare pentru viitoarele provocări profesionale, însă am în plan să particip şi la câteva cursuri de perfecţionare.

De ce ați recomanda ZRVP celor care caută noi provocări profesionale? Ce le-ați spune?

ZRVP este un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al fiecărui mandat aproape, colegii de la care ai de învăţat, experienţa în instanţă şi în audierile din arbitraje creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 771 / 1668
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2024 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2024, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...