ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Firma de avocatură Stratulat Albulescu obține o hotărâre de aproximativ 1 milion de euro, emisă de Curtea de Apel București într-o acțiune formulată de Romprest împotriva Ministerului Fondurilor Europene

16 August 2020   |   BizLawyer

Echipa Stratulat Albulescu care a asigurat asistența juridică și reprezantarea companiei Romprest este alcătuita din Roxana Catea, Managing Associate și Andreea Stanciu, Associate.

Roxana Catea (stanga), Managing Associate si Andreea Stanciu, Associate - Stratulat Albulescu

 
 
Firma de avocatură Stratulat Albulescu a reprezentat cu succes Compania Romprest Service S.A. („Romprest”), unul dintre liderii români pe piaţa serviciilor de salubritate, obținând o hotărâre notabilă, emisă de către Curtea de Apel București, prin care se anulează atât procesul-verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare, cât și decizia corespunzătoare emisă în anul 2018 în baza acordului de finanțare AMPOSDRU. De asemenea, instanța a obligat pârâtul (Ministerul Fondurilor Europene), să restituie reclamantei suma de 4.724.889,90 lei (973.935,41 euro), precum şi să plătească acesteia dobânda legală aferentă, începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată până la data achitării efective.


Rezultatul este unul excelent, obținut în urma unui proces desfășurat pe parcursul a mai bine de 2 ani, acțiunea de chemare în judecată fiind introdusă la începutul anului 2018. Decizia este semnificativă, în primul rând prin prisma valorii disputate, precum și prin faptul că decizia confirmă totodată și veridicitatea cheltuielilor cu salariile și autenticitatea documentelor care au fost puse în discuție și verificate în cadrul procesului.

Roxana Catea, Managing Associate în cadrul departamentului de Litigii al Stratulat Albulescu, declară: "A fost un litigiu dificil din punct de vedere tehnic, care a durat mai bine de doi ani. Echipa de litigii Stratulat Albulescu a reprezentat cu mândrie compania Romprest pe tot parcursul procesului și ne bucuram că, în final, Curtea de Apel București a ajuns la o concluzia corectă".

Romprest este unul dintre liderii din Romania în Facility Management, care oferă o gamă variată de servicii în patru sectoare principale: (a) asigurarea de servicii profesionale de curătenie și întreținere pentru spații comerciale și industriale; (b) managementul deșeurilor, salubrizare municipală și căi publice (c) arhitectura peisagistică și (d) servicii profesionale de deratizare și dezinsectie. Cu peste 6.000 de angajați, obiectivul Romprest este acela de a-și menține poziția de lider pe piaţa serviciilor de profil și de a funcționa în permanență ca o entitate dinamică, de succes și respectabilă.

Ministerul Fondurilor Europene este autoritatea de specialitate din România prin intermediul căreia sunt gestionate fondurile structurale și de investiții europene 2014-2020 (fonduri ESI), instrumentele structurale 2007-2013 și mecanismele financiare în spațiul economic european și norvegian. Astfel, instituția este punctul principal de contact cu Comisia Europeană pentru fondurile ESI, asigura relațiile cu Comisia și coordonează autoritățile care au un rol în gestionarea fondurilor, coordonează dezvoltarea și modificarea fondurilor operaționale, monitorizează etapele de implementare ale programului, coordonează evaluarea implementării fondurilor si coordonează comunicarea între fondurile ESI din România.

Echipa Stratulat Albulescu, care a asigurat asistența juridică și reprezantarea companiei Romprest, este alcătuita din Roxana Catea, Managing Associate și Andreea Stanciu, Associate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1164 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...