ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei

29 Iulie 2021   |   BizLawyer

Echipa NNDKP care a reprezentat Antreprenorul în acest litigiu a fost formată din Valeriu Mina, Partener, și Alexandra Măruțoiu, Avocat Senior, din cadrul Departamentului de Soluționare a Disputelor al NNDKP, echipă care a gestionat cu succes în ultimii 10 ani o gamă extrem de diversificată de litigii de instanță și arbitrale în legătură cu proiecte grefate pe regulile FIDIC.

 
 
NNDKP a reprezentat cu succes societăți din grupul portughez Efacec, în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR în contradictoriu cu Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Brăila (UAT Brăila). Efacec este un important furnizor de produse și sisteme pentru sectoare din infrastructură precum energie, mediu și mobilitate.

Litigiul arbitral a avut drept obiect pretențiile autorității locale formulate împotriva Antreprenorului Efacec în legătură cu executarea unui contract de proiectare și execuție de lucrări aferente sistemului de management integrat al deșeurilor din județul Brăila, grefat pe regulile FIDIC Galben 1999. UAT Brăila a solicitat obligarea Antreprenorului la plata unor penalități de întârziere peste valoarea totală a proiectului, plus prejudicii constând în contravaloarea activității de supraveghere a Inginerului implicat în proiect și contravaloarea activității de proiectare realizate de Efacec, motivând că proiectul finalizat de Antreprenor ar fi conținut erori, în valoare totală de aproximativ 22 milioane lei.


În cursul soluționării litigiului, pe parcursul a patru ani, NNDKP a reușit să dovedească conformitatea proiectului realizat de Antreprenor și a obținut evitarea plății penalităților de întârziere și a prejudiciilor solicitate de Beneficiar. Mai mult, NNDKP a obținut obligarea Beneficiarului la plata lucrărilor executate de Efacec.

Echipa NNDKP care a reprezentat Antreprenorul în acest litigiu a fost formată din Valeriu Mina, Partener, și Alexandra Măruțoiu, Avocat Senior, din cadrul Departamentului de Soluționare a Disputelor al NNDKP, echipă care a gestionat cu succes în ultimii 10 ani o gamă extrem de diversificată de litigii de instanță și arbitrale în legătură cu proiecte grefate pe regulile FIDIC.

„Constatăm în prezent o schimbare de paradigmă: dacă majoritatea litigiilor arbitrale privind executarea contractelor grefate pe regulile FIDIC 1999 aveau antreprenorii în poziția de reclamanți, în ultimii ani observăm un val de acțiuni formulate de autoritățile contractante. În proiectele de acest gen, din ce în ce mai numeroase, am reușit să obținem hotărâri definitive prin care se asigură echilibrul între pretențiile celor două părți, raportate la realitatea dovedită prin administrarea de probe complexe atât ca întindere, cât și ca grad de dificultate tehnică. Ne bucurăm că am putut obține și în această speță o soluție favorabilă pentru clientul nostru, căruia îi mulțumim pentru încrederea acordată în gestionarea acestui litigiu complex” a declarat Valeriu Mina.

Practica de Soluționare a Disputelor a NNDKP coordonată de Ana Diculescu-Șova este recunoscută independent drept o forță în domeniul soluționării disputelor. Confirmarea statutului său vine și prin poziționarea pe primele poziții în clasamentele realizate de ghiduri internaționale de renume precum Chambers & Partners, începând cu anul 2007, și de Legal 500 începând cu anul 2002. Cu 9 Parteneri ce coordonează o echipă de peste 40 de avocați litigatori prezenți în București și în birourile regionale ale firmei, NNDKP dispune de resursele necesare pentru a gestiona cazuri complexe, implicând mai multe părți sau care au o durată de mai mulți ani și a propune strategii concrete pentru a reduce potențiale riscuri viitoare.

Efacec este un grup cu capital portughez și un important furnizor ce activează în domeniul electromecanic, având o puternică prezență pe piața internațională, în peste 65 de țări. Companiile din grupul Efacec se concentrează pe dezvoltarea de produse și sisteme cu valoare adaugată pentru sectoarele de infrastructură cum ar fi energie, mediu și industrie, mobilitate și transport.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.
NNDKP este de cinci ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 838 / 1667
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
Doi avocați români, evidențiați drept Global Market Leaders de ghidul juridic internațional Chambers | Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu, pentru al treilea an consecutiv printre cei mai buni profesioniști la nivel global în domeniul Gaming and Gambling. ”Prin promovarea transparenței și a comportamentului etic, ne străduim să contribuim la o creșterea aliniată la reglementări a acestei industrii”, spun coordonatoarele firmei Simion & Baciu
Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de Simona Halep în decizia istorică a Curții de Arbitraj Sportiv. Partenerul Bogdan C. Stoica a condus echipa care a acordat consultanță cu privire la toate aspectele legate de caz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...