ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România

12 Aprilie 2024   |   R. T.

Programul de premii de înaltă reputație derulat de Managing IP este unul dintre cele mai importante evenimente anuale de premiere pentru firmele și profesioniștii activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

 
 
SIMION & BACIU este câștigătoarea distincțiilor Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene în România, acordate în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Managing IP EMEA, organizată aseară (pe 11 aprilie 2024), la Londra. De asemenea, firma a fost finalistă pentru distincția Firma Anului în Domeniul Brevetelor. Acesta este al patrulea an consecutiv în care firma este inclusă printre câștigătorii mult râvnitelor premii dedicate comunității internaționale din domeniul proprietății intelectuale.  La nivel individual, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei, a câștigat premiul Practicianul Anului în România, pentru al doilea an consecutiv.


Firme de avocatură naționale și internaționale prestigioase, active în România, au concurat pentru o serie de premii, ca parte a noii abordări promovate de Managing IP, care a incorporat feedback-ul și evoluțiile pieței locale. SIMION & BACIU se mândrește cu faptul că a depășit, în două din cele trei categorii de premii analizate pentru România, o concurență excepțional de puternică și că a devenit prima firma căreia i-au fost acordate aceste premii nuanțate pe domenii de practică ale dreptului proprietății intelectuale.

La nivel individual, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei, a câștigat premiul Practicianul Anului în România, pentru al doilea an consecutiv. Ana-Maria este primul avocat român care a fost onorat cu această distincție pentru prima dată în 2023 și reconfirmat ulterior de ediția din acest an a programului. Această recunoaștere este acordată profesioniștilor care sunt foarte apreciați în jurisdicțiile în care sunt activi pentru activitatea lor în domeniul proprietății intelectuale. Ana-Maria a fost selectată dintr-un grup de 11 profesioniști din România.
Programul de premii de înaltă reputație derulat de Managing IP este unul dintre cele mai importante evenimente anuale de premiere pentru firmele și profesioniștii activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflat la cea de-a 19-lea editie, gala din acest an a prilejuit acordarea premiile unor firme, persoane fizice și companii "din spatele celor mai inovatoare și provocatoare activități de proprietate intelectuale din ultimul an, precum și celor care susțin evoluția pieței internaționale din domeniu" și acoperă peste 50 de jurisdicții, la nivel mondial.

Citește și
→   Managing IP EMEA Awards 2024 | Simion & Baciu și Răzvan Dincă & Asociaţii, printre firmele aflate pe lista scurtă pentru titlul de “Firma anului în România” în fiecare dintre cele trei domenii analizate. Cum arată clasamentele întocmite de piața locală de ghidul juridic internațional specializat în IP

Câștigarea a trei din cele patru distincții acordate pentru România reprezintă o recunoaștere independentă puternică a statutului SIMION & BACIU in domeniu, și a experienței cuprinzătoare a echipei în dreptului proprietății intelectuale.

Prezentă la ceremonia de decernare a premiilor Managing IP EMEA 2024, Ana-Maria Baciu a declarat:
"Ne dorim sa asiguram echilibrul atât de necesar între precizie juridică, perspicacitate comercială și viziune strategică în beneficiul direct al clienților noștri. Cu fiecare proiect în care suntem implicați, folosim, cu curaj și entuziasm, cunoștințele și experiența acumulate, o abordare care sprijină dorința și efortul fiecărui membru al echipei noastre de a-și descoperi vocea unică într-un mediu de business plin de provocări și de oportunități.
Acordarea distincțiilor Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene pentru România este o confirmare a angajamentului nostru de a identifica și răspunde nevoilor și provocărilor profesionale cu care se confruntă clienții, partenerii de afaceri și colegii noștri, cu claritate și prin anticiparea perspectivelor.
Sunt extrem de încântată și de primirea premiului de Practicianul Anului în România pentru al doilea an consecutiv. Această distincție este un catalizator puternic care alimentează dorința noastră colectivă de a ne valorifica cunoștințele, creativitatea și timpul pentru a depăși cele mai sofisticate așteptări.
Viziunea mea pentru noi, ca indivizi și ca echipă, este să ne îmbunătățim și să evoluăm constant pentru a ne sprijini clienții și partenerii într-o manieră relevantă, mai rapid și mai inteligent.
"

SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală active în România, punând la dispoziția comunității de afaceri cunoștințele aprofundate asociate mai frecvent cu firmele de proprietate intelectuală de tip boutique, corelate în mod autentic cu resursele și experiența necesare pentru activități tranzacționale complexe și reprezentare în soluționarea litigiilor, proprie caselor de avocatura de business.

Andreea Bende, Partener, de asemenea prezentă la gală, a adăugat:

"Suntem foarte mândri să fim prima firmă căreia i se acordă aceste distincții prestigioase, precum Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene pentru România. Acestea reflectă dedicarea noastră de a oferi soluții autentice relevante pentru clienții noștri și necesare pentru ca aceștia să își atingă obiectivele de business.
Contribuția nostru are la bază oferirea de consiliere în domeniul proprietății intelectuale prin crearea unui amestec echilibrat de măiestrie tehnică și elemente de afaceri, într-o maniera inovatoare și accesibilă.
Suntem recunoscători și le mulțumim tuturor celor care ne-au încredințat aspirațiile și provocările lor
."În ultimul an, membrii echipei au continuat să ofere consultanță cu privire la aspecte importante legate de mărci comerciale, brevete și drepturi de autor și au asigurat reprezentarea în cazuri sofisticate de soluționare a litigiilor pentru diverse companii internaționale și naționale active în industrii precum retail, farmaceutice, tehnologie, media și publicitate, jocuri de noroc și divertisment, automobile, FMCG, tutun, bunuri de lux sau modă.

Despre SIMION & BACIU
O firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent,
SIMION & BACIU este un reper pe piața serviciilor de avocatură de business cu un puternic caracter de reglementare din România.
Activitatea se desfășoară într-o structură matricială consultanță – litigii, în arii principale de practică precum proprietate intelectuală, protecția consumatorilor, publicitate și protecția datelor cu caracter personal, reglementare în domeniul jocurilor de noroc, tehnologie & media, dreptul societăților, fuziuni & achiziții și soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum AmCham (American Chamber of Commerce in Romania), INTA (International Trademark Association), ECTA (European Communities Trademark Association), IMGL (International Masters of Gaming Law),  sau Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.
Membri ai echipei sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal, IAM Patent 1000 și WTR 1000, toate fiind evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.
Reputația firmei este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
►    Premiul Firma Anului în România, acordat de Managing IP (2021, 2022 și 2023)
►    Recunoașterea ca firmă de top în Proprietate Intelectuală și TMT de către Chambers and Partners și Legal500
►    Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS
►    Recomandată de IAM Patent 1000
►    Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, în cadrul IP Global Awards (2022)
►    Recunoașterea în categoria GOLD de către WTR 1000, în ambele categorii analizate pentru România: Enforcement & Litigation și Prosecution & Strategy
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 37 / 1724
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...