ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții

26 Septembrie 2022   |   R. T.

Acest premiul prestigious reconfirmă poziția solidă pe care SIMION & BACIU o are ca una dintre cele mai respectate firme active în România în domeniul mărcilor, obținând aprecieri remarcabile din partea unor observatori independenți, de-a lungul întregului an.

 
 
SIMION & BACIU a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma anului în domeniul mărcilor pentru România (Trademark Firm of the Year), acordat în cadrul galei Global IP Awards, o ceremonie organizată de IAM și World Trademark Review (WTR) în 15 septembrie 2022, la Londra.

Acest premiu prestigios reconfirmă poziția solidă pe care SIMION & BACIU o are - una dintre cele mai respectate firme active în România în domeniul mărcilor - obținând aprecieri remarcabile din partea unor observatori independenți, de-a lungul întregului an.

Aflate la cea de-a treia edition, premiile Global IP Awards recunosc, conform organizatorilor, realizările excepționale ale firmelor în litigii, evaluări și cercetări preliminare și aspecte tranzacționale de-a lungul ultimelor 12 luni. În total, 143 distincții au fost acordate unor profesioniști de elită activi în domeniul proprietății intelectuale, marcând astfel diversitatea și expansiunea de care se bucură serviciile din domeniul proprietății intelectuale (PI) la nivel global. Lista finală a premianților reflectă concluziile colective ale unei echipe de profesioniști experimentați, cu legături solide în mediul corporatist și în comunitatea de PI.


Prezentă la ceremonia de decernare a premiilor, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei a menționat:
Îmi face o deosebită plăcere să accept acest prestigios premiu în numele echipei SIMION & BACIU. Aceasta este o nouă confirmare a reputație de care ne bucurăm în domeniul proprietății intelectuale. Mulțumesc echipei noastre, ale cărei abilități și dedicare au făcut posibilă obținerea acestei distincții.  Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul SIMION & BACIU se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului nostru – calități reconfirmate de acest premiu”.
SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală din România, oferind servicii juridice complete de primă-clasă în domeniu.

Exemple ale activității firmei, care au susținut decizia organizatorilor Global IP Awards (IAM și WTR) de a recunoaște SIMION & BACIU drept Firma anului 2022 în domeniul mărcilor în România (Trademark Firm of the Year) includ asistența și reprezentarea în cazuri cu un grad ridicat de complexitate și nivel de sensibilitate notabil din punct de vedere comercial și care creionează jurisprudența pieței locale în domeniul mărcilor, acordate unor clienți precum:

► unul dintre cei mai importanți producători de rulmenți cu bile din lume în legătură cu reținerea unui volum mare de produse contrafăcute, operată de autoritățile vamale române. Echipa
SIMION & BACIU a obținut un prim rezultat favorabil în legătură cu acest conflict în fața Tribunalului București și a realizat astfel primul pas în apărarea drepturilor de proprietate intelectuală ale clientului;

► una dintre cele mai renumite companii ce activează în domeniul auto, în contextul unui conflict determinat de o cerere de marcă similară depusă de o entitate ce își desfășoară, de asemenea, activitatea în domeniul auto din România. Echipa SIMION & BACIU a obținut o decizie favorabilă succesivă din partea instanțelor române, ce confirmă reputația și statutul de mărci de renume pentru mărcile din portofoliul clientului;

► unul dintre cei mai mari producători de echipamente electrice de radio și de securitate pentru uz militar și comercial și deopotrivă o companie activă în domeniul cercetării și dezvoltării de echipamente de relee radio, unități și sisteme de antene și în producția de stații de epurare a apei și sisteme fotovoltaice, precum și diferite bunuri de larg consum, în legătură cu o serie de conflicte ce vizează validitatea mărcilor internaționale ale clientului, protejate în jurisdicția noastră.

► o companie de software de securitate activă pe plan mondial, în ce privește cercetarea, protecția și menținerea/administrarea întregului portofoliul de mărci internaționale ale societății.

► un brand de renume din industria articolelor de lux, în vederea pregătirii strategiei acestuia în contextul apărării drepturilor asupra mărcii sale împotriva unui terț ce utilizează fără drept marca clientului pentru produse diferite, atât în Uniunea Europeană cât și în afara Uniunii.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.Andreea Bende, Partener în cadrul SIMION & BACIU, a menționat: ”Acest premiu reflectă rezultatele dedicării nostre continue pentru excelență în domeniul mărcilor. Este onorant să fim recunoscuți ca Firma anului în domeniul mărcilor în România. Acest statut vine cu un nivel foarte mare de satisfacție, dar și cu provocări. Promisiunea noastră este că vom continua să demostrăm același nivel de implicare în munca noastră, să inovăm și să fim mereu deschizători de drumuri.  Mulțumim clienților noștri pentru încrederea cu care ne investesc continuu.

Premiul Firma anului 2022 în domeniul mărcilor în România (Trademark Firm of the Year in Romania) face parte dintr-o suită de distincții care au evidențiat performanțele SIMION & BACIU și ale membrilor echipei sale, anunțate de IAM si WTR în contextual ediției 2022 a topurilor pe care le-au publicat:

→   În clasamentul WTR1000 dedicat firmelor, SIMION & BACIU este inclusă pe cea mai înaltă treaptă (GOLD) a clasamentelor și recunoscută ca Firmă de Top în domeniile Enforcement and litigation și Prosecution and strategy.
→   Ana-Maria Baciu, Managing Partner, si Andreea Bende, Partner, sunt incluse în categoria GOLD, iar Cosmina Maria Simion, Managing Partner, este inclusă în categoria SILVER.
→   Totodată, Ana-Maria Baciu a fost inclusă în prestigioasa listă ”WTR Global Leaders (Private Practice)”.

Mai mult, acest premiu continuă seria de aprecieri obținute de echipa SIMION & BACIU în 2022, și care include și:

*       Câștigătoare a premiului Romanian Firm of the Year acordat de Managing IP, pentru al doilea an consecutiv (2022 și 2021)

*       Una dintre cele două firme incluse pe prima treaptă a clasamentului (TIER 1) pentru capitolul Intellectual Property de Legal 500 (Legalease);

*       Inclusă pe prima treaptă (TIER 1) și recunoscută ca Firmă de Top pentru secțiunile Trademark contentious și Trademark prosecution și numită Firmă Recomandată pentru Copyright și alte drepturi de către IP Stars/Managing IP; astfel, SIMION & BACIU continuă să fie singura firmă activă în România inclusă pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului său de acestă prestigioasă publicație atât pentru categoria Trademark contentious cât și pentru categoria Trademark prosecution;

*       Recunoscută în secțiunea Intellectual Property & TMT a clasamentelor realizate pentru România de Chambers and Partners.

Mai multe detalii despre metodologia care stă la baza premiilor Global IP Awards 2022 acordate de IAM și WTR, precum și lista completă a câștigătorilor din acest an sunt disponibile aici.

IAM este o sursă de știri, analize și date la nivel mondial de încredere despre gestionarea proprietății intelectuale ca activ cheie al unei afaceri.

WTR oferă o perspectivă critică asupra contextului pieței și oferă o gamă largă de rapoarte, cercetări în colaborare cu jucători din comunitatea de PI și rapoarte cu acoperire internațională care includ contribuții ale celor mai importanți experți din domeniu din lume.

SIMION & BACIU oferă clienților săi combinația potrivită de servicii de consultanță și reprezentare juridică, experiență de business și umanitarism.
De peste 20 de ani, membri ai echipei s-au numărat între promotorii unui sistem juridic și ai unui mediul de afaceri moderne în România. Astăzi, firma continuă să construiască și să promoveze un model de business care o poziționează ca partener de afaceri pentru clienții săi, în raport cu interesele lor profesionale și nevoile de asistență și reprezentare juridică în diferite domenii de drept și industrii reglementate, de interes pentru acești. Activitatea echipei de avocați și consultanți în proprietate intelectuală se axează în principal pe domenii precum proprietate intelectuală, jocuri de noroc, tehnologie, media și protecția datelor cu caracter personal, protecția consumatorului, publicitate, life sciences, litigii.
Avocații și consultanții
SIMION & BACIU sunt activi în comunitățile de afaceri relevante pentru domeniile de practică ale firmei și contribuie cu opinii bine argumentate în cadrul dezbaterilor ocazionate de conferințe și publicații din România și de la nivel internațional. Membri ai echipei sunt recunoscuți ca profesioniști de top de către publicații juridice internaționale de renume, precum Legal 500, Chambers and Partners, Managing IP, WTR 1000 și sunt activi în asociațiilor profesionale multi-jurisdicționale și locale, cum ar fi INTA, Marques, IMGL sau AmCham.
SIMION & BACIU este câștigătoare a premiului Romanian Firm of the Year acordat de Managing IP în 2021 și 2022. SIMION & BACIU este recunoascută ca Leading Law Firm de European Legal 500 în mod continuu, încă de la înființare.  
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 465 / 1657
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...