ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Stratulat Albulescu obține o decizie remarcabilă și câștigă procesul împotriva Primarului General al Capitalei. Adriana Dobre (Partner) a coordonat echipa

20 Decembrie 2023   |   BizLawyer

Stratulat Albulescu a reprezentat cu succes unul dintre cei mai mari dezvoltatori rezidentiali din Romania, in obtinerea unei hotarari notabile emise de catre Curtea de Apel Bucuresti.

 
 
Practica actualului Primar de a stopa dezvoltarea imobiliara in Bucuresti prin refuzul de a pune documentatii de urbanism pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau prin atacarea actelor administrative normative existente (PUZ-uri) si individuale (autorizatii de construire) este o chestiune de notoritate.

Stratulat Albulescu (SAA) a reprezentat cu succes unul dintre cei mai mari dezvoltatori rezidentiali din Romania, in obtinerea unei hotarari notabile emise de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea a pronuntat o hotarare judecatoreasca definitiva prin care a admis cererea formulata de avocați impotriva Primarului Municipiului Bucurestiului si l-a obligat sa introduca pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) propus de clientul SAA, care activeaza pe piata imobiliara.


Rezultatul este unul excelent si hotararea judecatoreasca are un impact semnificativ, avand in vedere faptul ca de mai bine de trei ani, Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a votat/aprobat niciun PUZ indiferent de locatia si specificul acestuia, fara a oferi o justificare concreta beneficiarilor. In plus, solutia definitive a fost pronuntata intr-un context in care hotararile de admitere cu acest obiect lipsesc cu desavarsire.

Practic, in alte cauze, Primarul a reusit prin diferite exceptii si tertipuri procedurale sau de fond (exceptii de nelegalitate, revocarea referatului de aprobare emis de Primarul anterior), sa convinga instantele de judecata ca procedura administrativa nu ar fi completa sau ca PUZ-ul este nelegal si deci proiectul de PUZ nu poate fi pus pe ordinea de zi a Consiliui General al Municipiului Bucuresti.

In prezent, exista peste 100 de proiecte PUZ in asteptare pentru obtinerea aprobarii. Proiectele de dezvoltare imobiliara sunt blocate si nu avem o imagine clara asupra momentului in care lucrurile vor merge mai departe si PUZ-urile vor fi votate.

Din echipa Stratulat Albulescu, coordonata de Adriana Dobre (Partner), a făcut parte și Mihai Iorga (Senior Associate).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 95 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...