ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele 7 luni cu 3,2%; serviciile de piaţă s-au majorat cu 33,1%

15 Septembrie 2022   |   Agerpres

În perioada menţionată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,5%.

 
 
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 3,2%, în primele şapte luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 33,1%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.
 
Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 iulie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 iulie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 3,2%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,1%), comerţul cu autovehicule (+1,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,1%).
 
În perioada menţionată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,5%.
 
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele şapte luni din 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 33,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+39,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+35,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+25,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,9%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+22,6%).
 
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 iulie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,7% mai mare comparativ cu perioada corespunzătoare din 2021.
 
Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 6,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-11,0%), comerţul cu autovehicule (-10,7%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,3%.
 
Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,4%.
 
În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 11,5%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+14,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,2%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+3,1%).
 
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,2%.
 
Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a înregistrat o scădere cu 3,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8,4%), comerţul cu autovehicule (-4,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 9,0%.
 
Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, a înregistrat o scădere cu 0,1% faţă de luna iulie 2021.
 
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 18,5% mai mare comparativ cu luna iulie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+29,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+25,0%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+24,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+21,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,6%).
 
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022 a crescut cu 21,0%, comparativ cu luna iulie 2021.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4786 / 15692
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS, alături de M Core în achiziția de 219 milioane EUR a 25 de parcuri de retail în România, tranzacție ce marchează intrarea pe piața locală a grupului paneuropean | Horea Popescu (Managing Partner): ”Este una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani pentru această clasă de active”. Roxana Frățilă (Partener): ”Suntem încrezători că vom mai vedea tranzacții similare și în viitorul apropiat”
Client Choice by Lexology – 2024 | Alina Tugearu, partener ZRVP, intră în topul preferințelor clienților pentru practica de Arbitration & ADR: ”Premiul confirmă munca depusă de echipa noastră de arbitraj în ultimii ani și, mai ales, dedicarea oferită clienților”. Anul acesta doar doi avocați români au fost aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
Cătălin Frâncu preia filiala locală a grupului german KAEFER. Avocații KPMG Legal, în tranzacție
În domeniul achizițiilor publice sunt încă multe proceduri care suferă la capitolul transparență, iar legislația ar trebui să prevadă sancțiuni nu doar pentru contestatorii pierzători, ci și pentru autoritățile contractante atunci când își încalcă obligațiile legale, spun avocații NNDKP, care au o practică redutabilă în acest domeniu. Echipa a fost solicitată în multe proiecte finanțate prin PNRR și din domenii considerate cheie la nivelul Uniunii Europene și este implicată în numeroase proiecte strategice pentru România
Sectorul Healthcare, Pharma & Life Sciences este extrem de activ, iar problematicile sunt într-o evoluție permanentă, atât intern, la nivelul companiilor și produselor pe care le dezvoltă, cât și extern, venite din partea autorităților de reglementare, spun avocații biroului local DLA Piper, firmă cu o practică puternică și un portofoliu vast de proiecte. De vorbă cu partenerele Alina Lăcătuș și Livia Zamfiropol despre provocările perioadei, modul în care lucrează echipa și proiectele sofisticate în care sunt implicați avocații
Schoenherr, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...