ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile RDF Ard au crescut cu 65% în 2020

23 Martie 2021   |   Agerpres

RDF este unul dintre principalii distribuitori zonali de input-uri (îngrăşăminte chimice, seminţe şi pesticide) fiind distribuitor direct al produselor Pioneer, Dekalb, Syngenta, KWS, Limagrain, RAGT - pe partea de seminţe, Bayer, Syngenta, BASF, Arysta - pe parte de pesticide, iar pentru îngrăşăminte chimice, RDF colaborează atât cu furnizori interni, cât si cu producători externi de la care face import direct.

 
 
RDF Arad, unul dintre cei mai importanţi jucători locali în agribusiness, a înregistrat în 2020 o creştere a cifrei de afaceri cu 65%, respectiv 45 milioane lei, atingând o profitabilitate de 4,3 milioane lei, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.
 
Creşterile se datorează unei serii de investiţii realizate în acest an, printre care dublarea capacităţii de depozitare a cerealelor de la 10.000 tone la 22.000 tone, mărirea suprafeţei de teren prelucrate de la 500 de hectare în 2019 la circa 2.000 de hectare în prezent şi demararea unui proces de digitalizare a activităţii de exploatare agricole, pentru a trece la agricultura de precizie, potrivit RDF, companie în care ROCA Investments deţinea 40% din acţiuni începând din noiembrie 2019.
 
"În anul 2020 am avut o cifră de afaceri de 114 milioane lei faţă de 69 milioane lei în 2019 şi EBITDA de 4,3 milioane lei în 2020 faţă de un EBITDA negativ în 2019, înainte de implicarea ROCA. Provocările RDF pentru anul 2020 nu au fost legate de criza COVID ci de planul de scalare care a presupus şi reorganizarea tuturor activităţilor din companie. Am început implementarea unui proiect de investiţii în valoare de 2,5 milioane euro, am demarat implementarea unui sistem ERP pentru managementul activităţilor, am reorganizat fiecare linie de business în parte, am introdus noi proceduri, am angajat oameni competenţi în poziţii cheie. Pe partea de activitate de producţie agricolă, în anul agricol 2020-2021 am ajuns să exploatăm 2.000 ha teren, faţă de doar 500 ha în anul 2019, momentul intrării ROCA în acţionariat", a declarat Florin Deznan, CEO RDF Arad.
 
Compania a investit, de asemenea, în schimbarea întregii infrastructuri deţinute prin schimbarea sistemului de canalizare, în înlocuirea şi refacerea a peste 12.000 mp de platforme betonate şi în renovarea integrală a spaţiilor de depozitare şi a întregului sediu al companiei. Şi-a completat parcul de utilaje agricole cu utilaje noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor. Mai mult RDF, a restructurat operaţional compania, prin construirea unor departamente performante şi a implementat sisteme de evaluare şi de stimulente (incentives) moderne.
 
În anul 2021 compania va miza tot pe cele patru linii de business, respectiv vânzarea de input-uri pentru agricultură, trading-ul de cereale, producţia agricolă şi trading-ul de produse de morărit şi panificaţie, şi estimează o creştere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri faţă de anul 2020 şi o creştere de EBIDTA cu aproximativ 50% faţă de acelaşi an. De asemenea, RDF derulează un proiect de investiţii prin care va achiziţiona o nouă bază de depozitare de cereale pentru creşterea capacităţii de la 22.000 tone la aproximativ 40.000 tone şi va achiziţiona noi utilaje agricole.
 
RDF este unul dintre principalii distribuitori zonali de input-uri (îngrăşăminte chimice, seminţe şi pesticide) fiind distribuitor direct al produselor Pioneer, Dekalb, Syngenta, KWS, Limagrain, RAGT - pe partea de seminţe, Bayer, Syngenta, BASF, Arysta - pe parte de pesticide, iar pentru îngrăşăminte chimice, RDF colaborează atât cu furnizori interni, cât si cu producători externi de la care face import direct.
 
Pe lângă activitatea de distribuţie, RDF este unul dintre principalii traderi zonali de cereale, comercializând în jur de 100.000 tone cereale/an. Pentru a-şi desfăşura cât mai bine aceasta activitate, care presupune preluarea cerealelor în cantităţi mari de la fermieri, stocarea produselor preluate, condiţionarea lor şi livrarea, RDF deţine un siloz de cereale cu capacitatea de stocare de 22.000 tone.
 
ROCA Investments este o companie de private equity care oferă soluţii de capital şi parteneriat activ, dedicate IMM-urilor româneşti dintr-o arie largă de domenii de activitate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12144 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...