ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

AHK România: Iniţiativele legislative privind gestionarea deşeurilor vor genera efecte în plan operaţional

21 Decembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Fepra EPR, Ionuţ Georgescu, este nevoie de dialog şi dezbateri pentru a favoriza o tranziţie de succes către noile obiective de mediu asumate de România.

 
 
Iniţiativele legislative privind gestionarea deşeurilor existente în România vor genera efecte în plan operaţional şi vor afecta inclusiv costurile de îndeplinire a obligaţiilor legale, atenţionează AHK România, într-un comunicat de presă, transmis marţi AGERPRES.
 
"Nu mai puţin de patru iniţiative legislative privind gestionarea deşeurilor - OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, O1/2021 cu impact direct asupra gestionării deşeurilor de ambalaje, O2/2021 referitoare la depozitarea deşeurilor şi nu în ultimul rând HG 1074/2021 privind Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) - vor genera efecte în plan operaţional, afectând inclusiv costurile de îndeplinire a obligaţiilor legale. Tranziţia astfel iniţiată presupune efort de adaptare şi costuri a căror înţelegere este esenţială pentru îndeplinirea obligaţiilor de mediu ale celor interesaţi", se arată în comunicat.
 
Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Fepra EPR, Ionuţ Georgescu, este nevoie de dialog şi dezbateri pentru a favoriza o tranziţie de succes către noile obiective de mediu asumate de România.
 
"Ne bucurăm să lansăm o serie de dezbateri pe tema gestionării deşeurilor împreună cu econet romania. Prima din această serie a fost o dezbatere aprofundată, bazată pe legislaţia în vigoare şi pe provocările identificate ca urmare a eforturilor de adaptare la noile obiective de mediu ce revin actorilor implicaţi în implementarea răspunderii extinse a producătorilor. Încurajăm dialogul între actori pentru a avea rezultate cât mai bune, având in vedere multiplele modificări legislative adoptate deja în 2021 şi a celor care urmează a fi adoptate în 2022. Sperăm ca în urma dezbaterilor procesul de adaptare să fie mult mai uşor, iar cadrul de operare să favorizeze o tranziţie de succes către noile obiective de mediu asumate de România", a spus Georgescu.
 
AHK România, prin platforma sa green tech, econet romania, împreună cu partenerii de la compania Fepra, a organizat dezbaterea online econet meetings: Impactul schimbării de paradigmă în gestionarea deşeurilor de ambalaje. La întâlnire au participat aproape 80 de profesionişti din domeniul mediului şi al gestiunii ambalajelor, reprezentanţi ai industriilor afectate de noua legislaţie privind deşeurile: food&drink, HoReCa, industria chimică, industria prelucrătoare.
 
Evenimentul a fost primul dintr-o serie de dezbateri dedicate gestionării deşeurilor din ambalaje ce vor fi organizate în 2022 de AHK România împreună cu partenerii săi de la Fepra. "Intenţia este de a realiza împreună cu reprezentanţii industriilor afectate de noile reglementări din domeniul deşeurilor de ambalaje o cartografiere a situaţiei de fapt şi a impactului pe care acestea îl au asupra afacerilor lor. Temele dezbaterilor vor fi prezentate într-un document final ce va sintetiza provocările şi soluţiile identificate", notează Camera de comerţ româno-germană.
 
AHK România este reprezentanta oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9276 / 16977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
NNDKP și Kinstellar, în tranzacția prin care CTP a achiziționat întregul portofoliu logistic deținut integral de Globalworth. Ce avocați au lucrat în tranzacție
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...