
Aproape 3 mil. €, cea mai mare despăgubire achitată în 2021 unei companii, în urma unui incendiu
01 Septembrie 2022
AgerpresIncendiul se numără printre cele mai frecvente cinci riscuri produse anul trecut pentru care companiile au primit despăgubiri în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi.
Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut în baza unei asigurări de bunuri şi proprietăţi destinate companiilor a fost de peste 2,8 milioane de euro, ca urmare a producerii unui incendiu, rezultă dintr-o analiză efectuată în rândul companiilor de asigurări membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Potrivit UNSAR, incendiul este, de altfel, riscul cu cel mai mare impact asupra companiilor asigurate din România. Anul trecut, 69% dintre cele mai mari 50 de despăgubiri achitate persoanelor juridice de societăţile de asigurare au fost pentru acoperirea daunelor cauzate de incendii.
De asemenea, incendiul se numără printre cele mai frecvente cinci riscuri produse anul trecut pentru care companiile au primit despăgubiri în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi. În acest top se regăsesc inundaţiile provocate de avarii ale instalaţiilor de apă, canal sau provenite de la vecini, avariile accidentale la utilaje şi echipamente, fenomenele naturale (furtună, grindină), incendiile şi furtul/vandalismul.
Potrivit UNSAR, incendiul este, de altfel, riscul cu cel mai mare impact asupra companiilor asigurate din România. Anul trecut, 69% dintre cele mai mari 50 de despăgubiri achitate persoanelor juridice de societăţile de asigurare au fost pentru acoperirea daunelor cauzate de incendii.
De asemenea, incendiul se numără printre cele mai frecvente cinci riscuri produse anul trecut pentru care companiile au primit despăgubiri în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi. În acest top se regăsesc inundaţiile provocate de avarii ale instalaţiilor de apă, canal sau provenite de la vecini, avariile accidentale la utilaje şi echipamente, fenomenele naturale (furtună, grindină), incendiile şi furtul/vandalismul.
"Indiferent că vorbim despre riscuri care au o frecvenţă mai mare de producere sau care pot avea un impact financiar important asupra unei afaceri, acestea pot fi acoperite de asigurări special dezvoltate pentru companii. Cu toţii ne dorim un mediu de afaceri cât mai solid, favorabil dezvoltării şi diversificării investiţiilor, iar existenţa unui plan #BusinessSOS dedicat specificului fiecărei afaceri în parte poate reprezenta o soluţie de sprijin în acest sens. Mulţumim încă o dată tuturor celor 17 instituţii şi organizaţii care s-au alăturat demersului nostru pentru antreprenori mai informaţi", a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.
Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, UNSAR a lansat recent a doua ediţie a planului #BusinessSOS, realizată cu sprijinul instituţional pentru educaţie financiară din partea ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară şi susţinută de BVB - Bursa de Valori Bucureşti. Acest demers aduce mai multe informaţii cu privire la asigurările de bunuri şi proprietăţi, răspunderi civile, asigurări pentru riscuri financiare, dar şi riscuri cibernetice.
"Roadmap-ul #BusinessSOS este dedicat antreprenorilor care doresc să se informeze cu privire la soluţiile care pot oferi continuitate afacerii lor. Indiferent de stadiul de dezvoltare al unui business, asigurările pot fi un partener important în evoluţia acestuia", a precizat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.
#BusinessSOS este susţinut de următoarele organizaţii şi instituţii: AAFBR - Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, APAPR - Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, ARA - Asociaţia Română de Actuariat, ARTS - Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate, ARB - Asociaţia Română a Băncilor, CCIFER - Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România, CCIpR - Camera de Comerţ Italiană pentru România, FGA - Fondul de Garantare a Asiguraţilor, FSAB - Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, ISF - Institutul de Studii Financiare, PIAR- Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR - Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare - Reasigurare, RBL - Romanian Business Leaders şi UNSICAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări.
Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări.
Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8794 / 19531 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...