
ASSA ABLOY România | Piața de încuietori smart va crește cu 10% în următorii 5 ani
02 Februarie 2023
BizLawyer• Creștere cu 13% a valorii pieței de încuietoare smart destinate locuințelor • Și pe segmentul instituțiilor statului se observă o adopție ridicată de produse smart de securitate
Piața locală de încuietori smart va crește cu cca. 10% în următorii 5 ani, potrivit estimărilor realizate de ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo – finlandez cu același nume, dar și unul dintre jucătorii de top ai pieței de soluții de acces. Acest lucru va fi resimțit atât pe segmentul rezidențial, dar și pe cel comercial și industrial.
În ceea ce privește principalele motive ale majorării preconizate, printre acestea se numără cererea în creștere pentru case inteligente, urbanizarea accelerată și dorința proprietarilor de a preveni accesul nedorit în locații.
La nivel european, datele Markets and Markets arată că valoarea totală a pieței de încuietori smart a fost, la nivelul anului 2022, de 524 de milioane de dolari, reprezentând cca. 25% din valoarea totală la nivel mondial.
În ceea ce privește principalele motive ale majorării preconizate, printre acestea se numără cererea în creștere pentru case inteligente, urbanizarea accelerată și dorința proprietarilor de a preveni accesul nedorit în locații.
La nivel european, datele Markets and Markets arată că valoarea totală a pieței de încuietori smart a fost, la nivelul anului 2022, de 524 de milioane de dolari, reprezentând cca. 25% din valoarea totală la nivel mondial.
În Europa, Marea Britanie este țara care, de departe, reprezintă cel mai mare consumator de astfel de produse, cu o valoare totală a pieței de 203 milioane de dolari, urmată de Germania, cu 130 de milioane de dolari, și Franța, cu 100 de milioane de dolari.
Trendul pieței de încuietori inteligente din ultimii ani arată, potrivit Markets and Markets, că în următorii ani se va raporta un avans cu 12,1% al valorii, la cca. 926 de milioane de dolari, în Europa. Acest lucru va fi determinat cu precădere de o concentrare tot mai mare pe adoptarea de tehnologii avansate precum AI și IoT. Același studiu arată că cel mai mare avans al pieței se va observa pe segmentul rezidențial, urmat de cel comercial.
„De altfel, analiza internă a pieței din România ne arată că vom observa, în următorii ani, o creștere cu 13% a valorii pieței de încuietori smart destinate locuințelor, fie ele individuale, sau în condominiu. Această majorare poate fi atribuită numărului tot mai mare de locuințe smart, cu un sistem de management al clădirii integrat, cât și nevoii tot mai mari a românilor de a-și simți bunurile protejate”, a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.
Factori precum accesul facil, de la distanță, oferit de încuietorile inteligente, numărul tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri și dezvoltarea platformelor de transfer de date cu consum redus de energie alimentează adoptarea soluțiilor de acest tip.
Dincolo de segmentul rezidențial, cel comercial va raporta, de asemenea, un avans de cca 10% al cererii de sisteme smart de securitate, mai ales de încuietori.
Încuietorile inteligente au fost adoptate în sectorul ospitalității în hoteluri sau proprietăți închiriate mai ales pentru a spori siguranța. Hotelurile sunt adesea privite ca ținte ușoare, având spații larg deschise, cu intrări multiple și un flux constant de oaspeți, vizitatori și personal. Prin urmare, autoritățile hoteliere preferă să folosească soluții avansate de securitate pentru a îmbunătăți parametrii de securitate. De altfel, ospitalitatea este subsegmentul cu cea mai rapidă creștere de pe piața încuietorilor inteligente pentru verticala comercială. Încuietorile inteligente asigură o satisfacție ridicată a clienților, oferind check-in ușor și o ședere securizată, mai spune Florin Tihulcă.
Tot pe segmentul comercial, în România, spațiile office sunt printre principalii beneficiari ai soluțiilor smart de securitate. Accesul cu cardul sau chiar accesul biometric joacă un rol important în prevenirea riscurilor de securitate și sunt tot mai cerute la nivel local, atât în clădiri de mici dimensiuni, dar mai ales în cele de mari dimensiuni.
Și pe segmentul instituțiilor statului observăm o înclinație tot mai mare către produse smart de securitate. Fie că este vorba de școli, spitale sau clădiri aparținând altor instituții ale statului, cererea este tot mai mare și, de altfel, am implementat o serie de astfel de proiecte chiar și în anii trecuți. Cererea de încuietori inteligente pe verticala instituțiilor statului este în creștere pentru a restricționa intrările neautorizate în clădiri și, astfel, pentru a opri accesul la anumite date sau bunuri, a subliniat Florin Tihulcă.
Segmentul industrial va juca, de asemenea, un rol important în avansul pieței de încuietori smart. Unitățile de producție, mai ales din segmentul petrol, gaze și energie aleg astfel de soluții pentru a proteja instalații complexe cum este cazul rafinăriilor, conductelor de transport, etc.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6911 / 19564 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...