ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Canadienii de la Euro Sun Mining anunţă finalizarea cu succes a întâlnirilor cu ministerele Economiei şi Mediului din România

01 Martie 2024   |   AGERPRES

Directorul general de la Euro Sun, Grant Sboros, şi directorul Samax, Sorin Halga, au discutat diferite aspecte ale depunerii documentelor pentru obţinerea autorizaţiilor precum şi capacitatea Euro Sun de a sprijini aspiraţiile pe termen lung ale regiunii Hunedoara.

 
 
Compania canadiană Euro Sun Mining, proprietara proiectului aurifer de la Valea Rovinei, a anunţat vineri că prin intermediul subsidiarei sale româneşti Samax Romania SRL a finalizat cu succes întâlnirile cu Ministerul Economiei precum şi cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

La aceste întâlniri, care au avut loc în luna ianuarie la Bucureşti, directorul general de la Euro Sun, Grant Sboros, şi directorul Samax, Sorin Halga, au discutat diferite aspecte ale depunerii documentelor pentru obţinerea autorizaţiilor precum şi capacitatea Euro Sun de a sprijini aspiraţiile pe termen lung ale regiunii Hunedoara.

"Discuţiile au scos în evidenţă rolul semnificativ pe care proiectul nostru de la Valea Rovinei îl va juca în viitorul economic al României, în linie cu cerinţele prevăzute în Actul privind materiile prime critice al Comisiei Europene", a declarat Grant Sboros.


În paralel, Euro Sun a anunţat că a emis bilete la ordin convertibile cu o valoare a principalului de 125.000 de dolari. Euro Sun precizează că intenţionează să utilizeze banii strânşi pentru a finanţa licenţele miniere pentru proiectul Valea Rovinei şi pentru costurile cu capitalul de lucru în Canada şi România.

Euro Sun Mining este o companie listată la Bursa de la Toronto, care deţine dreptul de exploata resursele de aur şi cupru de la Rovina, unde ar putea fi al doilea mare depozit de aur din Europa. Proiectul Valea Rovinei este situat în judeţul Hunedoara şi constă în exploatarea a trei zăcăminte de aur-cupru pe o suprafaţă de 2.768 de hectare. Proiectul este deţinut în proporţie de 100% de Samax România, subsidiară a Euro Sun Mining.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 318 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...