ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Circa 3,22 milioane de exploataţii agricole au fost recenzate în România, în perioada 10 mai - 31 iulie 2021

04 August 2021   |   Agerpres

Circa 90% dintre exploataţiile agricole pentru care s-a realizat interviu complet sunt exploataţii agricole fără personalitate juridică (exploataţii agricole individuale, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale).

 
 
Circa 3,22 milioane de exploataţii agricole au fost recenzate în România, în perioada 10 mai - 31 iulie 2021, aproximativ 93% dintre acestea fiind exploataţii care utilizează suprafeţe agricole şi/sau deţin efective de animale sau desfăşoară activităţi de menţinere a terenurilor agricole în bune condiţii agricole şi de mediu.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, exploataţiile agricole au fost recenzate sub coordonarea Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, împreună cu structurile lor teritoriale.

"Aproximativ 93% dintre acestea sunt exploataţii care utilizează suprafeţe agricole şi/sau deţin efective de animale sau desfăşoară activităţi de menţinere a terenurilor agricole în bune condiţii agricole şi de mediu, fie ca activitate principală, fie ca activitate secundară, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban şi pentru care a fost realizat un interviu complet", se menţionează în comunicat.


Pentru restul exploataţiilor agricole vizitate au fost identificate unele situaţii, printre care: exploataţie agricolă desfiinţată, care a fost inclusă în listele de recenzare constituite pe baza informaţiilor din Registrul Agricol pentru anul 2019, dar care în timpul colectării datelor pentru anul agricol 2019-2020 nu a mai îndeplinit criteriul de definire a exploataţiei agricole.

O altă situaţie identificată a fost aceea de exploataţie agricolă temporar fără activitate - exploataţie agricolă existentă în listele de recenzare constituite pe baza informaţiilor din Registrul Agricol pentru anul 2019, care în anul agricol 2019 - 2020 nu a desfăşurat activitate agricolă (nu a utilizat suprafeţe agricole şi/sau nu a deţinut efective de animale).

Printre alte situaţii prezentate se află exploataţia agricolă neidentificată, care nu face obiectul recensământului etc.

"Circa 90% dintre exploataţiile agricole pentru care s-a realizat interviu complet sunt exploataţii agricole fără personalitate juridică (exploataţii agricole individuale, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale)", se mai spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, întregul proces de colectare electronică a datelor a fost monitorizat prin intermediul aplicaţiei de colectare a datelor dezvoltată prin intermediul Survey Solutions.

Potrivit Ministerului Agriculturii, utilizarea colectării electronice a datelor cu ajutorul tabletelor IT (metoda CAPI) are ca principale avantaje, pe de o parte, scurtarea timpului de procesare a datelor ca urmare a eliminării etapei de introducere a acestora de pe hârtie, în format electronic, cât şi asigurarea unei bune calităţi a datelor colectate prin implementarea unor seturi de corelaţii şi validări la nivel de chestionar, active încă din timpul completării.

"În perioada august 2021 - martie 2022, Institutul Naţional de Statistică va parcurge următoarele etape de realizare a RGA 2020: constituirea bazelor de date la nivel de date colectate şi consolidarea înregistrărilor la nivel de unitate de observare impusă de Regulamentul (UE) 1091/2018, prin agregarea înregistrărilor punctelor de lucru aferente aceleiaşi exploataţii acolo unde este cazul, procesarea şi validarea logico-aritmetică şi statistică a datelor colectate, comparaţii cu serii de date statistice şi cu date din surse administrative, realizarea, validarea şi transmiterea la Eurostat a bazei de date EUROFARM - cu structură comună pentru toate statele membre UE", se mai spune în comunicat.

Totodată, diseminarea rezultatelor statistice agregate se va realiza în luna martie 2022, urmând ca rezultatele detaliate să fie disponibile până la finalul anului 2022, în conformitate cu prevederile OUG nr.22/2020 aprobată, cu modificări şi completări, prin Legea nr.177/2020 şi pe baza Programului General de Organizare şi Efectuare a recensământului aprobat de Comisia Centrală pentru RGA 2020.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 428 / 15978
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
INTERVIU | De vorbă cu Cosmin Vasile, Managing Partner ZRVP, despre modul în care firma își alege avocații în campaniile de recrutare | Trei condiții esențiale pentru aplicanții care vor o certitudine a carierei de litigator. Elementele cheie pe care toți aspiranții la un loc în echipa ZRVP ar trebui să le urmărească
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
INTERVIU | Ovidiu Șerban, după 12 ani de la intrarea în echipa ZRVP - Colaborarea cu o societate de avocatură de calibru, în general, și cu ZRVP, în special, îți aduce mai multe avantaje. Privind retrospectiv, cred că a fost cea mai bună decizie, pentru că aici am avut ascensiunea profesională pe care mi-am dorit-o și îmi desfășor cu plăcere activitatea de avocat în fiecare zi
Roxana Ionescu, Counsel RTPR, Rising Star pentru România la Premiile Rising Star EMEA 2021
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: ZRVP recrutează 2 avocați definitivi pentru departamentul Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...