ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Delta Dunării a devenit cel mai mare proiect de investiţii al României (analiză)

06 Septembrie 2021   |   Agerpres

Conform specialiştilor Sierra Quadrant, din fonduri europene provenite din linii de finanţare, precum POIM, POR, PNDR, POCU sau POC, dar şi din investiţii private, au fost finanţate, până în prezent, peste 900 de proiecte în mediul privat şi 123 de proiecte depuse de administraţia publică, în valoare totală de 393 milioane euro.

 
 
Delta Dunării a devenit, în ultimii ani, cel mai mare proiect de investiţii al României, cu un buget din fonduri europene de 1,1 miliarde de euro, potrivit unei analize de specialitate, publicată luni.
 
Conform specialiştilor Sierra Quadrant, din fonduri europene provenite din linii de finanţare, precum POIM, POR, PNDR, POCU sau POC, dar şi din investiţii private, au fost finanţate, până în prezent, peste 900 de proiecte în mediul privat şi 123 de proiecte depuse de administraţia publică, în valoare totală de 393 milioane euro.
 
"Delta Dunării începe să atragă tot mai mulţi investitori în turism, iar acest lucru se vede în creşterea spectaculoasă a numărului turiştilor în 2021. Pe lista celor mai interesante proiecte de investiţii s-a înscris, recent, şi un teren de 15 hectare, scos la licitaţie de Sierra Quadrant. Proprietatea permite amenajarea unui hotel, a unui miniport tip marina, heliport şi a unei zone de glamping & activităţi turistice. Cu un buget din fonduri europene de 1,1 miliarde de euro, Delta Dunării a devenit, practic, în ultimii ani, cel mai mare proiect de investiţii al României. Banii vin din linii de finanţare (POIM, POR, PNDR, POCU, POC etc.), dar şi din investiţii private, care au depăşit 100 de milioane de euro (...)", susţine sursa citată.
 
Pe lista proprietăţilor cu un potenţial investiţional semnificativ se află şi terenul scos la vânzare de Sierra Quadrant, fiind vorba despre un ansamblu compus din 14 loturi de teren învecinate, amplasate în intravilanul comunei Nufăru (judeţul Tulcea), cu suprafaţa totală de 142.812 mp destinat dezvoltării unui proiect imobiliar turistic pe malul Dunării, scos în prezent la vânzare la preţul de 6,75 milioane de lei, fără TVA.
 
Potrivit Sierra Quadrant, este un proiect interesant pentru turism, mai ales că se află într-un cadru natural mirific, cu zone joase şi înalte, pe Braţul Sfântul Gheorghe, între Victoria şi Băltenii de Sus. "În acest punct se află canalul Litcov ce face legătura între Braţul Sfantul Gheorghe şi rezervaţia Deltei Dunării. Terenurile sunt incluse in intravilanul comunei Nufăru, fapt care permite dezvoltarea unui proiect de o asemenea anvergură, în concordanţă cu "Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării" elaborată de autorităţi. Cu fonduri europene sau cu finanţări private, această proprietate permite obiective de cazare (hotel, vile, bungalouri, zone de agreement multiple, etc). De asemenea, pe amplasament se pot realiza canale de agrement, terenuri pentru diverse activităţi sportive, locuri de promenade, piscine şi chiar heliport.
 
Analiştii susţin că proiectul iniţial a luat în calcul transformarea zonei prin construirea unui hotel de 4 stele, o zonă specifică de căsuţe de vacanţă de 3 stele, o zonă de pensiuni agroturistice cu grad de confort 4 margarete şi o zonă extinsă rezervată agrementului şi sportului. De asemenea au fost luate în considerare realizarea reţelelor de canalizare şi statia de epurare ecologică prevăzută în zona de Nord a proiectului. Braţul Sfântul Gheorge este singurul în care se poate amenaja un chei de acostare a navelor de croaziera fluviale cu traseu definit din Germania.
 
Negocierea directă a proprietăţii, aflată în proprietatea Rombet SA - societate aflată în faliment, se va desfăşura direct sau prin intermediul platformei de licitaţii online Sierra Quadrant, precizează specialiştii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10344 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...