ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Electrocentrale Borzeşti va deveni cel mai important hub pentru energii regenerabile din România

27 Februarie 2024   |   AGERPRES

Renovatio, unul dintre principalii jucători în domeniul energiei solare şi al tehnologiei verzi din România, intenţionează să finalizeze proiectul fotovoltaic de la Electrocentrale Borzeşti la sfârşitul lunii aprilie 2024, acesta urmând să aibă o capacitate instalată de 50 MW.

 
 
Electrocentrale Borzeşti va deveni cel mai important hub pentru energii regenerabile din România, cu exploatări active ale resurselor alternative, este de părere Doru Voicu, director de Strategie în cadrul Renovatio, unul dintre principalii jucători în domeniul energiei solare şi al tehnologiei verzi din România.

Potrivit unui comunicat al Renovatio, Electrocentrale Borzeşti a marcat recent un moment istoric, prin punerea în funcţiune a primului megawatt de energie din surse fotovoltaice, la 15 ani după ce îşi oprise producţia de electricitate. Acest lucru a fost posibil în urma unor investiţii care s-au ridicat la aproximativ 30 de milioane de euro.

"Ultima zi de producţie a energiei electrice având ca materie primă păcura a avut loc la Electrocentrale Borzeşti în ziua de 11.12.2009, astfel că după 15 ani, obiectul de activitate rămâne acelaşi, dar sursa este acum una regenerabilă, reprezentând un pas important în tranziţia la o energie curată, pentru viitor. Electrocentrale Borzeşti va deveni cel mai important hub pentru energii regenerabile din România, cu exploatări active ale resurselor alternative, cu potenţial din zonă", a declarat Doru Voicu, director de Strategie în cadrul Renovatio, citat în comunicat.


Renovatio, unul dintre principalii jucători în domeniul energiei solare şi al tehnologiei verzi din România, intenţionează să finalizeze proiectul fotovoltaic de la Electrocentrale Borzeşti la sfârşitul lunii aprilie 2024, acesta urmând să aibă o capacitate instalată de 50 MW.

Proiectul prevede instalarea a circa 75.000 panouri fotovoltaice, cu o producţie de 70.000 MWh/anual, cantitate ce ar putea alimenta timp de un an 350.000 de consumatori casnici (cu un consum lunar de 200 kWh).

La Borzeşti, se vor instala etapizat alţi 50 MW şi în eolian, iar până la sfârşitul anului 2028, în judeţul Galaţi, urmează să fie dezvoltate în total capacităţi de până la 1.000 MW.

Fondurile de aproximativ 30 de milioane de euro necesare realizării parcului fotovoltaic de la Borzeşti au provenit din surse proprii ale Renovatio şi din împrumuturi bancare.

OMV Petrom a semnat recent achiziţia de la RNV Infrastructure a unui pachet de 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti.

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care OMV Petrom SA şi RNV Infrastructure intenţionează să deţină împreună Electrocentrale Borzeşti şi companiile deţinute de aceasta, respectiv Hoopeks International, Green Labs Advertising, Union Wind, Borzeşti Wind şi Borzeşti Power, a anunţat pe 7 februarie autoritatea de concurenţă.

La ora actuală, Electrocentrale Borzeşti este deţinută de RNV Infrastructure. Prin această tranzacţie, OMV Petrom intenţionează să achiziţioneze de la RNV Infrastructure SRL 50% din părţile sociale ale Electrocentrale Borzeşti.

Electrocentrale Borzeşti produce energie electrică. Companiile deţinute integral de Electrocentrale Borzeşti urmăresc dezvoltarea mai multor capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene şi un parc fotovoltaic, ce vor fi construite în zona de nord-est a României.

RNV Infrastructure face parte din Grupul Renovatio, grup activ prin intermediul mai multor companii din România în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea şi gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

Renovatio activează prin mai multe liniii de business, integrând eficient dezvoltarea şi construirea proiectelor de energie regenerabilă cu tehnici inovatoare în operarea şi mentenanţa acestora, furnizarea pe termen lung a energiei verzi către clienţi, proiecte de eficienţă energetică, stocarea energiei, precum şi realizarea şi dezvoltarea primei reţele de staţii de încărcare a vehiculelor electrice din România.

Grupul OMV Petrom desfăşoară activităţi de explorare şi producţie de ţiţei şi gaze naturale, rafinare şi distribuţie de carburanţi, generare de energie electrică, precum şi comercializare de gaze naturale şi energie electrică.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 349 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...