ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurohold: Curtea de Arbitraj de la Sofia a confirmat legalitatea şi caracterul executoriu al contractului de reasigurare între EIG Re şi Euroins România

09 Iulie 2024   |   Agerpres

"Actuala decizie a Curţii de Arbitraj confirmă faptul că acţiunile conducerii EIG Re, Euroins România, precum şi ale Euroins Insurance Group, au fost legale şi efectuate în deplină conformitate cu cerinţele legislaţiei bulgare aplicabile", se menţionează în comunicat.

 
 
Curtea Internaţională de Arbitraj a confirmat legalitatea şi caracterul executoriu al contractului de reasigurare încheiat între EIG Re şi Euroins România, potrivit unui comunicat al Eurohold remis marţi AGERPRES.

Conform sursei citate, conducerea Euroins Insurance Group îşi continuă procesul corespunzător de apărare a intereselor tuturor părţilor interesate şi asiguraţilor.

"Curtea de Arbitraj Internaţional din cadrul Institutului de Drept Internaţional Privat de la Sofia a luat o decizie, pe 2 iulie 2024, cu privire la dosarul de arbitraj iniţiat de Compania de Asigurări EIG Re EAD (EIG Re) în legătură cu Contractul de Reasigurare (Contractul de Reasigurare), încheiat la data de 9 februarie 2023 între EIG Re şi Euroins România - Asigurare Reasigurare S.A. (Euroins România), subsidiară a Euroins Insurance Group AD", se menţionează în comunicat.


Potrivit sursei citate, decizia confirmă pe deplin cererea de arbitraj a EIG Re, inclusiv prin "confirmarea că acest contract de reasigurare este încheiat în conformitate cu toate cerinţele legislaţiei bulgare (legislaţia aplicabilă în legătură cu Contractul de reasigurare)".

În comunicat se menţionează că acest contract de reasigurare "este pe deplin efectiv şi nu există condiţii de nulitate parţială şi/sau totală a vreuneia dintre clauze şi/sau Contractul de reasigurare" şi a fost reziliat legal la 17 martie 2023. Astfel, în urma încetării de drept a Contractului de reasigurare, prima minimă şi de depozit sunt reţinute în mod legal de către EIG Re.

"Actuala decizie a Curţii de Arbitraj confirmă faptul că acţiunile conducerii EIG Re, Euroins România, precum şi ale Euroins Insurance Group, au fost legale şi efectuate în deplină conformitate cu cerinţele legislaţiei bulgare aplicabile. Acţiunile Conducerii Euroins Insurance Group s-au concentrat pe deplin pe asigurarea suportului necesar poziţiei de solvabilitate a Euroins România, iar Contractul de Reasigurare a fost unul dintre instrumentele cheie în acest proces", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, actuala Decizie de Arbitraj confirmă faptul că "demersurile întreprinse de către Conducerea Euroins Insurance Group au fost suficiente şi legale pentru a asigura sprijinul necesar al filialei din România a Grupului". De asemenea, confirmă că motivele revocării licenţei Euroins România au fost legate exclusiv de acţiunile extrem de discutabile ale fostei conduceri a autorităţii de supraveghere financiară din România (ASF), care au afectat în mod semnificativ drepturile tuturor deţinătorilor de poliţe de asigurare.

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, listat la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 60 / 17258
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...