ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fondurile trimise din străinătate în România au crescut cu 41% în prima jumătate a anului (aplicaţie financiară)

02 August 2022   |   Agerpres

Portretul unui client al aplicaţiei care trimite bani în România poate fi descris astfel: are 25-34 de ani (40% din valoarea totală a fondurilor trimise în România provine de la această grupă de vârstă), locuieşte şi lucrează în Regatul Unit (62% din suma totală transferată), trimite familiei sau apropiaţilor, în medie, 169 euro/ tranzacţie.

 
 
Fondurile personale transferate în România, în primele şase luni ale anului, au crescut cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, însă incertitudinea economică şi creşterea costului vieţii au făcut ca suma medie transferată să fie mai mică, conform datelor înregistrate de o aplicaţie financiară.

În acelaşi timp, numărul tranzacţiilor de tipul peer2peer către utilizatorii din România a progresat cu 49% comparativ cu perioada anterioară, iar numărul clienţilor care folosesc aplicaţia pentru a transfera fonduri personale în România a fost de asemenea pe un trend ascendent (+54%).

Pe un trend descendent a fost însă valoarea medie transferată/ tranzacţie. Astfel, un utilizator Revolut a trimis în România mai puţin cu 11%, de la 1.908 euro sumă medie transferată în prima jumătate a anului trecut, la 1.702 euro/ utilizator, în semestrul I 2022, iar suma medie tranzacţionată la un transfer s-a redus cu 7% (de la 182 euro la 169 euro/ tranzacţie).


Portretul unui client al aplicaţiei care trimite bani în România poate fi descris astfel: are 25-34 de ani (40% din valoarea totală a fondurilor trimise în România provine de la această grupă de vârstă), locuieşte şi lucrează în Regatul Unit (62% din suma totală transferată), trimite familiei sau apropiaţilor, în medie, 169 euro/ tranzacţie.

După Regatul Unit, pe locul al doilea se află Germania (8% din totalul sumelor transferate), urmată de SUA (5,1%), Olanda (4,7%) şi Irlanda (4,7%). În top 10 se regăsesc ţări precum Franţa, Italia, Spania şi Elveţia, unde trăiesc şi muncesc, de asemenea, mulţi români.

În ceea ce priveşte segmentarea pe categorii de vârste, clienţii din generaţia 25-34 de ani au fost pe primul loc cu 38% din suma totală trimisă, urmaţi de segmentul 35-44 de ani (31%), 45-54 de ani (14%) şi 18-24 (13%). GenZers, cunoscuţi şi ca nativi digitali versatili, au fost lideri detaşaţi în ceea ce priveşte creşterea numărului de utilizatori şi al tranzacţiilor, în perioada menţionată.

Potrivit datelor comunicate de Eurostat, citate în comunicat, în 2019 România a beneficiat de o infuzie de bani din străinătate, prin transferuri de fonduri personale, în valoare de 7,3 miliarde euro (din care aproape 5,6 miliarde euro din UE). În 2020, suma totală a acestor transferuri s-a redus la aproape 6,7 miliarde euro, din care aproape 5 miliarde din UE.

În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar iar în România operează prin Revolut Bank, entitate înregistrată în Republica Lituania. În prezent, 20 milioane de clienţi din lume folosesc serviciile aplicaţiei financiare pentru a realiza peste 250 de milioane de tranzacţii pe lună.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6334 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...