ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hidroelectrica anulează demersurile pentru înlocuirea parcului auto. Impact major asupra companiei care nu are mașini în proprietate

16 Mai 2023   |   BizLawyer

Lansată în sistemul public de achiziții publice în data de 13 mai a.c. licitația - actualmente anulată, viza înlocuirea parcului auto pe care societatea îl deține ca urmare a încheierii în anul 2019 a unui contract de același tip (leasing operațional), înțelegere comercială care urmează să ajungă la termenul final în data de 06 ianuarie 2024.

 
 
În condițiile intrării în vigoare în data de 15 mai a.c. a OUG nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Hidroelectrica anulează procedura de achiziție pentru închirierea în regim de leasing operațional a 203 de autoturisme tip sedan și break, respectiv SUV.

Lansată în sistemul public de achiziții publice în data de 13 mai a.c. licitația - actualmente anulată, viza înlocuirea parcului  auto pe care societatea îl deține ca urmare a încheierii în anul 2019 a unui contract de același tip (leasing operațional), înțelegere comercială care urmează să ajungă la termenul final în data de 06 ianuarie 2024. Practic, ulterior datei menționate, toate autovehiculele utilizate la acest moment de companie vor ieși din portofoliul acesteia ca efect a expirării de facto a contractului, document care prevede restituirea bunurilor.


”Facem precizarea că Hidroelectrica utilizează încă din anul 2014 acest tip de servicii pentru asigurarea parcului auto al companiei, autovehiculele astfel obținute fiind Dacia Duster pentru primul contract (derulat în perioada 2014-2019), respectiv Suzuki SX4 și S-Cross pentru cel de-al doilea (derulat între 2019 - ianuarie 2024)”, a arătata compania, într-un comunicat transmis redacției.

Mașinile solicitate prin caietul de sarcini aferent celui de-al treilea potențial contract de leasing operațional aveau, de asemenea, condiții minimale de echipare și motorizare (majoritatea între 1000-1600 cm cubi, benzină), iar în prețul ofertei necesar a fi prezentate erau incluse asigurarea obligatorie și CASCO, servisare și mentenanță pentru întreaga perioadă, precum și echiparea cu anvelope de vară și de iarnă.

Anularea procedurii de achiziție publică va avea în viitorul apropiat un impact major asupra Hidroelectrica, în condițiile în societatea nu are alte mașini în proprietate, iar activitatea desfășurată la nivelul companiei  presupune deplasarea salariaților la centrale hidro-energetice, la obiectivele de investiții și la lucrările desfășurate pe șantiere etc.

”Subliniem, de asemenea, faptul că majoritatea amenajărilor hidro-energetice ale companiei sunt amplasate în zone cu altitudini ridicate, iar acțiunile curente implică, printre altele, intervenții în zone greu accesibile, supravegherea permanentă a comportamentului construcțiilor, a stării digurilor și coronamentelor barajelor, precum și deplasarea specialiștilor companiei între zonele de interes, în funcție de necesități. În plus, activitatea Hidroelectrica presupune, între altele, acces în zone muntoase, precum și utilizarea drumurilor forestiere pe parcursul întregului an, indiferent de condițiile meteo”, se arată în comunicat.

Hidroelectrica a demarat procedura internă de analiză și stabilire a necesarului de mașini, respectiv redactarea caietelor de sarcini, încă din luna februarie a.c., iar achiziția publică a fost lansată în data de 13 mai 2023, compania luând în calcul atât timpii legali necesari pentru finalizarea procedurii, cât și pe cei necesari producerii și livrării  autovehicule în numărul solicitat, înainte sau la data limită de expirare a contractului de leasing operațional actual.

La acest moment Hidroelectrica analizează soluțiile posibile pentru asigurarea necesarului de autovehicole al companiei, astfel încât activitatea societății să nu fie afectată la expirarea contractului de leasing operațional aflat în vigoare.

Reamintim ca Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională. Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2955 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...