ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

IAR Braşov a realizat un profit net de 14,12 milioane de lei în primul trimestru

17 Mai 2021   |   Agerpres

IAR Braşov a raportat venituri din exploatare de 83,02 milioane de lei, în scădere cu 19,5%, precum şi cheltuieli de exploatare de 67,74 milioane de lei, mai mici cu 23%.

 
 
IAR Braşov a raportat un profit net de 14,12 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a raportat un rezultat net 12,72 milioane de lei, conform unui raport transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.
 
Compania a realizat o cifră de afaceri netă de 96,57 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în scădere cu 2,75% faţă de perioada similară a anului trecut. Aceasta a fost obţinută ca urmare a activităţii din domeniul fabricării de aeronave şi nave spaţiale.
 
IAR Braşov a raportat venituri din exploatare de 83,02 milioane de lei, în scădere cu 19,5%, precum şi cheltuieli de exploatare de 67,74 milioane de lei, mai mici cu 23%.
 
Compania avea la finele primul trimestru datorii pe termen lung de 5,08 milioane de lei, în scădere faţă de 5,28 milioane lei consemnate în perioada similara din 2020. Datoriile curente totalizau 35,781 milioane de lei, din care 23,16 milioane de lei erau datorii comerciale, 12,57 milioane de lei alte datorii, inclusiv datoriile fiscale şi datoriile privind asigurările sociale, iar 45.769 lei venituri în avans.
 
La finele primul trimestru din acest an, capitalurile proprii ale companiei erau de 218,17 milioane de lei, în creştere de la 201,25 milioane lei la 31 martie 2020.
 
Înfiinţată la 6 august 1925 ca societate pe acţiuni cu capital mixt, aceasta a reprezentat "prima fabrică românească de aeroplane", purtând denumirea "Industria Aeronautică Română - IAR Braşov". În urma dezvoltării succesive a acestei fabrici, prin executarea sub licenţă şi proiecte proprii a mai multor tipuri de aeronave, se ajunge ca în anul 1939 ea să devină un concern de aviaţie fabricând structuri, motoare, aparate de bord, instalaţii de armament. În 1968, se înfiinţează "ICA GHIMBAV", actuala IAR S.A., având ca destinaţie fabricarea de elicoptere, planoare, motoplanoare şi avioane.
 
În prezent, societatea IAR SA este o companie specializată pentru întreţinere, reparaţii, reparaţii capitale (MRO), modernizări pentru elicopterele 330Puma si 316B Alouette III, activitatea principală desfăşurată de societate fiind cea prevăzută la clasa 3316 din Codul CAEN - 'Repararea şi întreţinerea aeronavelor şi navelor spaţiale'.
 
Acţiunile societăţii IAR SA Braşov sunt tranzacţionate pe BVB începând cu 14 iulie 2015.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 11415 / 16740
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...