ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Incendiile, principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite pe liniile property şi asigurări de locuinţă(asigurător)

19 Octombrie 2023   |   Agerpres

"În clasamentul aferent liniei de asigurări RCA, cea mai mare despăgubire a fost de peste 5 milioane lei, plătită în urma unui accident care a avut loc în Italia, în care un autocamion cu remorcă a lovit şoferul unui autoturism oprit pe banda de urgenţă pentru a schimba anvelopa, provocând decesul acestuia", menţionează reprezentanţii Omniasig.

 
 
Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite de Omniasig pe liniile Property şi Asigurări de locuinţă, în timp ce linia de asigurare RCA marchează cea mai mare despăgubire plătită în primul semestru al acestui an, arată analiza Omniasig Vienna Insurance Group.
 
"În clasamentul aferent liniei de asigurări RCA, cea mai mare despăgubire a fost de peste 5 milioane lei, plătită în urma unui accident care a avut loc în Italia, în care un autocamion cu remorcă a lovit şoferul unui autoturism oprit pe banda de urgenţă pentru a schimba anvelopa, provocând decesul acestuia", menţionează reprezentanţii Omniasig.
 
Totodată, cea de-a doua despăgubire, în valoare de peste 2,9 milioane lei, a fost plătită ca urmare a vătămării corporale rezultate în urma unui accident petrecut în Germania, în care şoferul unui ansamblu cap tractor-remorcă a fost lovit din spate, la schimbarea benzii de circulaţie, de un autoturism care circula cu viteză, rezultând astfel vătămarea corporală a şoferului şi a pasagerului. "În urma impactului, bucăţi din autovehiculele avariate au fost proiectate într-un alt autoturism care circula regulamentar", se menţionează în comunicat.
 
Pe cea de-a treia poziţie în top este o despăgubire de aproximativ 1,5 milioane lei, plătită ca urmare a vătămării corporale rezultată în urma unui accident care a avut loc tot în Germania, în care şoferul unui ansamblu cap tractor-remorcă înmatriculat în România, la momentul efectuării virajului la dreapta într-o intersecţie, nu a acordat prioritate unui biciclist care se deplasa în paralel în acelaşi sens, pe banda dedicată bicicliştilor.
 
"Pe linia asigurărilor Property, cea mai mare despăgubire, de peste 1,8 milioane lei, a fost plătită ca urmare a unui incendiu care a avut loc la o unitate spitalicească. Pe locul al doilea în acest top se află o despăgubire de peste 1,5 milioane lei, achitată în urma unei alunecări de teren provocată de ploile abundente, alunecare ce a produs avarii la un club de agrement. Pe locul al treilea este o daună de aproximativ 1,5 milioane lei, plătită ca urmare a unui incendiu la un utilaj agricol", se precizează în comunicat.
 
Reprezentanţii Omniasig susţin că, pe segmentul asigurărilor de locuinţe, primele trei despăgubiri ca valoare au acoperit daune provocate integral de incendii, în diferite judeţe ale ţării.
 
"Cea mai mare despăgubire pe acest segment a fost în valoare de peste 400.000 lei, pe locul doi în acest top este o daună în valoare de peste 340.000 lei, iar poziţia a treia este ocupată de o despăgubire de aproximativ 170.000 lei", se menţionează în comunicat.
 
Totodată, pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din primul semestru al anului curent a fost de aproape 580.000 lei, fiind plătită în urma unui accident care a avut loc în Ungaria, în care şoferul autoturismului nu a putut evita impactul cu o autoutilitară care a intrat în faţa sa, în timpul deplasării.
 
"Pe locul al doilea se află o despăgubire de peste 450.000 lei, achitată în cazul unui accident în care, din cauza carosabilului umed şi alunecos, şoferul unei autospeciale a pierdut controlul şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului. A treia despăgubire ca valoare, de peste 350.000 lei, a fost achitată în urma unui accident provocat de faptul că şoferul autoutilitarei nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată, iar vehiculul a fost lovit de tren", precizează asigurătorul.
 
Pe segmentul asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire a fost de peste 120.000 lei, achitată pentru costurile de spitalizare şi tratament în cazul unei persoane ce a suferit o fractură de şold în SUA.
 
"A doua despăgubire din acest top depăşeşte 75.000 lei şi a fost plătită pentru costurile medicale şi de spitalizare pentru un pacient diagnosticat cu meningo-encefalită, în timpul călătoriei în Canada. Pe a treia poziţie se află o despăgubire de peste 65.000 lei, plătită pentru costurile de spitalizare generate de un acident la ski, soldat cu ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchi a asiguratului, în timpul sejurului în Austria", susţin reprezentanţii companiei.
 
Omniasig Vienna Insurance Group are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional. Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). 
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4543 / 19590
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...