Meta Estate Trust şi-a dublat profitul net în primul semestru, la 6,31 milioane de lei
29 August 2024
AgerpresRestructurarea portofoliului, începută încă de anul trecut, a fost demarată cu primele operaţiuni de restructurare şi dezinvestiţii pentru cinci proiecte imobiliare, reducând astfel riscul expunerii
Meta Estate Trust a obţinut în primul semestru din 2024 un profit net de 6,31 milioane de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un randament al capitalurilor proprii anualizat de 11,5%, conform unui comunicat al companiei.
"Profitul net înregistrat este dublu în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 6,31 milioane lei, în timp ce capitalurile proprii au înregistrat un avans de 6%. Această performanţă aduce pentru prima dată randamentul capitalurilor proprii anualizat, unul dintre indicatorii cheie pentru un model de afaceri precum cel al MET, la pragul de peste 10% (11,5%), în timp ce gradul de îndatorare rămâne sub pragul de 5%", susţine Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.
"Profitul net înregistrat este dublu în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 6,31 milioane lei, în timp ce capitalurile proprii au înregistrat un avans de 6%. Această performanţă aduce pentru prima dată randamentul capitalurilor proprii anualizat, unul dintre indicatorii cheie pentru un model de afaceri precum cel al MET, la pragul de peste 10% (11,5%), în timp ce gradul de îndatorare rămâne sub pragul de 5%", susţine Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.
Conform sursei citate, structura portofoliului de investiţii Meta Estate Trust nu a înregistrat încă schimbări semnificative. Restructurarea portofoliului, începută încă de anul trecut, a fost demarată cu primele operaţiuni de restructurare şi dezinvestiţii pentru cinci proiecte imobiliare, reducând astfel riscul expunerii MET în aceste investiţii. Chiar şi în acest context, valoarea totală a portofoliului de investiţii a crescut cu 13%, pe fondul deciziilor strategice ale echipei de management Meta Estate Trust. Obiectivul echipei de management este să echilibreze dimensiunea şi riscurile expunerilor din portofoliu.
"Anul 2024 rămâne unul provocator, dar perspectivele noastre sunt încurajatoare. Împreună cu membrii Consiliului de Administraţie, ne vom concentra pe gestionarea litigiului cu Meta Management Team SRL, vom continua strategia de restructurare şi dezinvestiţii începută şi vom creşte baza de oportunităţi şi portofoliul de proiecte cu active imobiliare comerciale generatoare de venituri recurente. Suntem recunoscători acţionarilor noştri, alături de care ne dorim să dezvoltăm compania, pentru încrederea acordată şi îi invit să urmărească îndeaproape evoluţia MET", a mai spus Alexandru Bonea.
În piaţa de capital acţionarii au aprobat programul de răscumpărare acţiuni în AGEA din 25 aprilie 2024. Programul a început în data de 10 iulie 2024 şi se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni în colaborare cu societatea de servicii financiare SSIF BRK Financial Group selectată să furnizeze servicii de intermediere. Volumul maxim aprobat a fi răscumpărat de acţiuni ordinare este de 10 milioane, iar până la această dată au fost răscumpărate peste 130.000 acţiuni proprii. Răscumpărarea se efectuează din surse proprii, la finalul programului Societatea va anula acţiunile răscumpărate.
Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experienţă în real estate şi piaţa de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acţiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO. Politica investiţională se bazează pe un un mix de tipologii investiţionale cu profile de randament şi risc diferite, cu un portofoliu diversificat şi flexibil, care se poate adapta uşor ciclurilor de piaţă.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 304 / 17755 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR asistă Wolt și DoorDash la achiziția Tazz, Echipa, coordonată de Vlad Stamatescu (Counsel) și Andrei Toșa (Managing Associate), sub supervizarea lui Costin Tărăcilă (Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...