ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Finanţelor a discutat cu oficiali europeni despre perspectivele de creştere economică pentru 2021

13 Mai 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis joi AGERPRES, în cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre procesul de ratificare internă a Deciziei privind resursele proprii.

 
 
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a discutat cu înalţi oficiali europeni, în cadrul unei vizite de lucru la Bruxelles, despre perspectivele de creştere economică pentru 2021, reducerea deficitului bugetar sub 3% din PIB până în 2024 şi introducerea de noi măsuri de stimulare a economiei prin Instrumentul SURE.
 
Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis joi AGERPRES, în cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre procesul de ratificare internă a Deciziei privind resursele proprii.
 
"Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 10 - 12 mai 2021, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi cu înalţi oficiali ai Comisiei Europene, respectiv cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru economie, Adina Vălean, comisar european pentru transport, şi Johannes Hahn, comisar european pentru buget şi resurse umane", se menţionează în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, comisarul Paolo Gentiloni a remarcat rezultatele economice şi fiscale obţinute de România în ultimele luni, deşi contextul epidemiologic a cunoscut doar recent o îmbunătăţire.
 
"Recuperarea economică, reducerea deficitului bugetar în primul trimestru, ca urmare a măsurilor implementate de Guvern şi a veniturilor în creştere, au readus încrederea investitorilor şi a pieţelor financiare, astfel încât şi perspectiva de rating a României a fost revizuită de la negativ la stabil de către agenţia Standard&Poor's", spune ME.
 
De asemenea, comisarul a reiterat cooperarea foarte bună în dialogul privind sustenabilitatea finanţelor publice şi a considerat că planul României de consolidare fiscală graduală pe termen mediu, prezentat recent prin Programul de Convergenţă, este necesar şi echilibrat. O provocare importantă în perioada imediat următoare este definitivarea PNRR şi întărirea legăturii dintre reformele propuse, proiectele de investiţii şi obiectivele strategiei fiscale, susţine sursa citată.
 
Totodată, comisarul pentru buget şi resurse umane, Johannes Hahn, a subliniat necesitatea ratificării noii decizii de resurse proprii de către toate statele membre pentru operaţionalizarea cât mai rapidă a pachetului de reconstrucţie NextGenerationEU.
 
Potrivit Ministerului Finanţelor, disponibilizarea cât mai rapidă a resurselor financiare pentru susţinerea redresării economiilor UE este esenţială în acest moment. De asemenea, comisarul şi ministrul Finanţelor au explorat opţiunile de măsuri pentru a permite utilizarea integrală a sumelor împrumutului contractat de România în cadrul instrumentului SURE.
 
Tot în cadrul acestei vizite, au avut loc întrevederi cu Adina Vălean, comisar european pentru transport, şi cu Miguel Gonzalez-Sancho, şef de unitate, Unitatea pentru Tehnologie şi Capacitate în domeniul Securităţii Cibernetice parte a DG Connect - Direcţia Generală pentru Reţele de Comunicare, Conţinut şi Tehnologie.
 
"În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte care ţin de dezvoltarea proiectelor de infrastructură, prin implementarea PNRR şi operaţionalizarea în România a viitorului Centru Cyber, acesta devenind astfel prima entitate europeană de pe teritoriul ţării noastre. În urma discuţiilor purtate, s-a convenit ca prima misiune a DG Connect cu privire la operaţionalizarea Centrului să aibă loc la Bucureşti, în luna iunie a acestui an", se mai arată în comunicat.
 
Totodată, găzduirea şi funcţionarea în România a viitorului Centru Cyber vor contribui la creşterea prestigiului acesteia în Uniunea Europeană, precum şi a vizibilităţii în cadrul instituţiilor europene, al comunităţii din sectorul digital şi al securităţii cibernetice, fapt ce va genera oportunităţi suplimentare de dezvoltare a domeniului şi de dinamizare a economiei naţionale. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 861 / 15557
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
PeliPartners a asistat Adventum în achiziția Hermes Business Campus de la Atenor. Echipa, coordonată de Francisc Peli și Alexandra Ioniță
Litigatorii firmei Radu & Asociații gestionează peste 50 de dosare aflate pe rolul instanțelor judecătorești de toate gradele, un arbitraj internațional și are în desfășurare mai multe proceduri prearbitrale, inclusiv ICSID. Firma colaborează cu fonduri de investiții specializate în finanțarea arbitrajelor internaționale și oferă clienților posibilitatea de a susține dosare complexe, fără presiunea costurilor ridicate
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Brândușa Andreea Enișor, a patra notă a generației sale: Dată fiind paleta vastă de profesii accesibile odată cu absolvirea, sunt tentată să cred că integrarea în piața muncii este facilă, cu condiția meritocrației, bineințeles. Iau în considerare și diplomația, pe lângă clasicele avocatură sau magistratură
NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei
Cum arată, la jumătatea anului, tabloul proiectelor din practica de Dispute Resolution a firmei Popescu & Asociații, despre care Legal 500 EMEA spune că este una dintre cele mai bune din România. Pentru că numărul clienților noi a crescut, iar solicitările sunt din ce în ce mai diversificate și complexe, firma a cooptat nouă avocați litiganți și continuă recrutările
Les jeux sont faits! După două achiziții majore, în industria de jocurilor de noroc sunt așteptate alte tranzacții. Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A din ECE: Credem că în următoarea perioadă vom asista la mișcări strategice interesante, atât din partea marilor jucători de profil, cât și al marilor fonduri de investiții interesate de diversificarea portofoliilor lor
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională
LegiTeam: Simion & Baciu is looking for an associate lawyer
Alianță strategică | JURIDICE.ro și BizLawyer.ro colaborează pentru a ridica standardele comunității
Poliana Gogu-Naum și Roxana Ionescu, RTPR Counsels, desemnate și anul acesta Rising Stars
Anul 2021 a adus un număr mai mare de mandate firmei MPR Partners, în practica de Dispute Resolution. De vorba cu Gelu Maravela (Founding Partner) despre profilul și complexitatea acestora, dar și despre avantajele competitive ale firmei
Avocatura în provincie | Hațegan Attorneys anunță restructurare organizațională. Ioana Hațegan, Managing Partner: Răspundem tendințelor internaționale din sectorul legal și adoptăm modelul de organizație orizontală pentru a promova dezvoltarea liberă profesională a membrilor echipei, multidisciplinaritatea și colaborarea în cadrul echipei și între echipe
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...