ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Mediului şi vicepreşedintele Comisiei Europene au discutat despre Pactul verde european

31 Martie 2023   |   Agerpres

Totodată, demnitarul român a amintit de programul dedicat instalării panourilor fotovoltaice, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, şi a subliniat necesitatea continuării investiţiilor masive în eficienţa energetică.

 
 
Pactul verde european, regulamentul privind refacerea naturii, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi importanţa eficienţei energetice a clădirilor au fost printre subiectele discutate vineri de ministrul Mediului, Barna Tanczos, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în cadrul unei întâlniri bilaterale care a avut loc la sediul ministerului.
 
"Am discutat despre programele europene care trebuie să fie susţinute şi financiar pe modelul Fondului Social pentru Climă, care vine în sprijinul celor care vor fi afectaţi de aceste reduceri de emisii de carbon, astfel încât preţurile să fie suportabile, iar costul acestor transformări să fie unul suportabil pentru cetăţeni. Costurile trebuie împărţite echitabil între toţi actorii implicaţi, luând în considerare specificul fiecărei ţări. Nu trebuie să punem presiune nejustificată pe consumatorul final, pe cetăţenii europeni, pe cetăţenii români", a transmis ministrul român al Mediului, Apelor şi Pădurilor.
 
Acesta a precizat că o discuţie foarte interesantă a fost axată pe eficienţa energetică în construcţii, în clădiri, în cadrul căreia s-a agreat că noile tehnologii trebuie susţinute financiar de către Comisie, iar statele membre pot veni cu soluţii foarte eficiente de reducere a emisiilor de carbon, "astfel încât eficienţa energetică să poată fi obţinută prin implementarea acestor tehnologii".
 
Totodată, demnitarul român a amintit de programul dedicat instalării panourilor fotovoltaice, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, şi a subliniat necesitatea continuării investiţiilor masive în eficienţa energetică.
 
Discuţiile s-au axat şi pe noile politici din domeniul climei şi mediului din Europa, care vor afecta agricultura statelor membre şi necesitatea sprijinirii fermierilor de Comisia Europeană. "(...) am agreat o formulă care va reglementa reducerile de pesticide, formulă care va avea în vedere specificul naţional. În acest fel, fermierii români vor putea implementa regulile europene fără să fie afectaţi de aceste reguli. Este una dintre cele mai importante asumări ale Comisiei, că formula de calcul va avea în vedere particularităţile ţării noastre", a mai spus şeful de la Mediu.
 
La rândul său, Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, a punctat importanţa investiţiilor în eficienţa energetică, dar şi necesitatea stabilirii unor praguri ferme în utilizarea pesticidelor. "Investiţiile în eficienţa energetică a clădirilor, utilizarea tehnologiei inteligente cu scopul de a reduce consumul de energie şi poluarea sunt măsuri care vin în beneficiul oamenilor. De asemenea, în ceea ce priveşte sectorul agricultură, suntem conştienţi cu toţii că excesul utilizării pesticidelor şi fertilizanţilor este periculos, trebuie să găsim o formulă optimă pentru a scădea utilizarea lor, cu scopul de a reduce impactul asupra solului. Totodată, fermierii trebuie să înţeleagă că excesul de pesticide ucide solul şi viitorul lor. În acest sens, în perioada următoare, lucrăm la un pachet legislativ care să cuprindă toate aceste aspecte", a adăugat Timmermans.
 
Totodată, secretarul de stat Ionuţ-Sorin Banciu a prezentat eforturile pe care România le face pentru combaterea tăierilor ilegale, dar şi inventarierea habitatelor forestiere degradate din ţara noastră, în contextul noului regulament european privind restaurarea naturii. "Avem nevoie de finanţarea pe termen lung, sustenabilă, a sectorului silvic, având în vedere că politica agricolă comună, PNRR, programele LIFE sau alte surse de finanţare nu vor fi suficiente pentru statele membre, mai ales că ţara noastră are suprafeţe foarte mari acoperite de habitate forestiere. Este nevoie de un efort susţinut, dincolo de ţinte, avem nevoie de finanţare dedicată pentru un sector atât de important pentru România şi pentru Europa: sectorul silvic", a punctat Ionuţ-Sorin Banciu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3301 / 16626
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...