ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

O sută de aleşi europeni cer interzicerea noilor proiecte în domeniul combustibililor fosili

07 Februarie 2023   |   Agerpres

Aceştia solicită de asemenea o legislaţie care "să împiedice sectorul financiar european să furnizeze servicii financiare pentru acest tip de proiecte precum şi companiilor care nu renunţă rapid să dezvolte acest tip de proiecte cu efecte dăunătoare asupra climei".

 
 
O sută de aleşi europeni au cerut marţi Comisiei Europene să interzică grupurilor energetice din Uniunea Europeană să demareze noi proiecte în domeniul combustibililor fosili, având în vedere pericolul climatic, potrivit unei scrisori consultate de AFP.

"Uniunea Europeană trebuie să treacă la o viteză superioară şi să oblige prin lege firmele multinaţionale din domeniul combustibililor fosili precum şi firmele din sectorul financiar să renunţe la orice noi proiecte în domeniul cărbunelui, petrolului şi gazelor naturale", solicită semnatarii scrisorii, printre care se numără eurodeputaţi, parlamentari francezi şi mai mulţi primari. Aceştia cer "preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să propună de urgenţă o legislaţie europeană care să împiedice orice nouă exploatare de combustibili fosili de către companii europene precum 'TotalEnergies sau Shell."


Iniţiativa a fost lansată de eurodeputaţii Raphaël Glucksmann (S&D) şi Karima Delli (Verzi), precum şi de primarul oraşului Charleroi, Paul Magnette. Scrisoarea a fost semnată şi de eurodeputatul Yannick Jadot (Verzi), Olivier Faure, prim-secretarul Partidului socialist francez, Delphine Batho (Verzi) precum şi de primarii oraşelor Strasbourg, Jeanne Barseghian şi Grenoble, Eric Piolle.

Toţi aceştia solicită de asemenea o legislaţie care "să împiedice sectorul financiar european să furnizeze servicii financiare pentru acest tip de proiecte precum şi companiilor care nu renunţă rapid să dezvolte acest tip de proiecte cu efecte dăunătoare asupra climei". "Cerem de asemenea Ursulei von der Leyen să susţină în mod public ideea unui tratat de non-proliferare a energiilor fosile", precizează aleşii.

"Acum este momentul să acţionăm, până nu va fi prea târziu", adaugă cei 100 de semnatari ai scrisorii, care va fi prezentată marţi după-amiaza la un eveniment organizat la Bruxelles şi intitulat "stop superprofiturilor pe spinarea planetei".

Acest apel intervine după ce grupul petrolier britanic Shell a anunţat că în 2022 a înregistrat cel mai mare profit anual din istoria companiei, 42,3 miliarde de dolari. La rândul său, grupul petrolier francez TotalEnergies ar urma să publice miercuri rezultatele sale financiare pe anul 2022, după ce în trimestrul al treilea al anului trecut a realizat un profit net record de 6,6 miliarde de dolari, graţie în principal exploziei cotaţiilor la gaze după invadarea Ucrainei de către Rusia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4126 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...