ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Parteneriat între România Eficientă şi Renergia pentru a încuraja utilizarea eficientă a energiei

26 Septembrie 2023   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGEPRES, Renergia oferă cetăţenilor o modalitate inovatoare de a-şi reduce facturile la energie, prin crearea unui plan personalizat de eficienţă energetică, cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI).

 
 
România Eficientă, program derulat de Energy Policy Group (EPG) cu sprijinul OMV Petrom, a început un parteneriat cu Renergia, start-up de tehnologie afiliat Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca care a dezvoltat prima aplicaţie mobilă de sustenabilitate din România.
 
"Prin această colaborare, România Eficientă şi Renergia îşi unesc forţele pentru a încuraja o utilizare responsabilă a energiei. Suntem încântaţi să avem în reţeaua noastră de parteneri această echipă de cercetători dedicaţi, care aduc o perspectivă proaspătă în domeniul eficienţei energetice în clădiri. Prin acest parteneriat, reafirmăm angajamentul nostru pentru crearea unui viitor mai durabil şi mai eficient din punct de vedere energetic pentru toţi cetăţenii României", a declarat Radu Dudău, preşedinte EPG şi coordonator al programului România Eficientă.
 
Potrivit unui comunicat transmis marţi AGEPRES, Renergia oferă cetăţenilor o modalitate inovatoare de a-şi reduce facturile la energie, prin crearea unui plan personalizat de eficienţă energetică, cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI).
 
Folosind tehnici probabilistice, statistice şi de AI, combinate cu expertiză în energie, Renergia generează un bilanţ energetic personalizat pentru locuinţe. Acest instrument inovator estimează consumul de energie electrică şi termică, generând în acelaşi timp măsuri de eficienţă energetică pentru utilizatori. Printre soluţiile propuse se numără înlocuirea aparatelor electrocasnice, instalarea de sisteme fotovoltaice, izolarea locuinţei şi utilizarea iluminatului cu tehnologie LED.
 
Scopul principal al aplicaţiei Renergia este de oferi consumatorilor casnici toate informaţiile necesare pentru luarea celor mai bune decizii în ceea ce priveşte reducerea consumului energetic.
 
"Echipa noastră de cercetare de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a depus un efort extins pentru a crea acest instrument complex, care le va oferi oamenilor capacitatea de a lua decizii informate pentru reducerea costurilor cu energia, precum şi a impactului asupra mediului. Soluţiile noastre se concentrează pe sectorul rezidenţial, având în vedere importanţa sa în tranziţia verde. Suntem bucuroşi de acest parteneriat dintre România Eficientă şi Renergia. Împreună, avem aceeaşi misiune: aceea de a ajuta societatea să consume într-un mod inteligent şi responsabil energia", au declarat coordonatorii proiectului Renergia, Alexandru Mureşan şi Dacian Jurj.
 
Astfel, România Eficientă şi Renergia îşi completează eforturile de a susţine consumatorii pentru utilizarea eficientă a energiei. În ansamblu, eficienţa energetică aduce economii financiare, îmbunătăţeşte calitatea vieţii cetăţenilor, contribuie la protejarea mediului şi sprijină o economie mai sustenabilă.
 
România Eficientă este un proiect privat de anvergură naţională, realizat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat şi cu finanţarea OMV Petrom. Proiectul a demarat în vara anului 2019 şi constă în derularea unui program naţional de promovare a eficienţei energetice.
 
Asociaţia Energy Policy Group (EPG) este un think-tank independent şi non-profit, specializat în politici de energie şi climă, analiză de piaţă şi strategie energetică, fondat în 2014. EPG contribuie la realizarea unui sistem energetic avansat din punct de vedere tehnologic, sustenabil şi acceptabil social.
 
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 760 / 15595
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...