ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Peste 3.000 de magazine din România sunt aprovizionate, zilnic, cu produse din 23 de centre de distribuţie (analiză)

26 Martie 2020   |   AGERPRES

Din totalul depozitelor de distribuţie prezente la nivel naţional, în zona Munteniei există peste 615.000 mp în care se desfăşoară activitatea tuturor celor nouă mari lanţuri de retail din România.

 
 
Un număr de 23 centre de distribuţie aprovizionează, zilnic, lanţurile de magazine ale celor mai mari retaileri din România, iar cei nouă jucători din comerţul modern au în exploatare peste 950.000 de metri pătraţi (mp) de spaţii de depozitare, relevă o analiză publicată, joi, de o agenţie independentă de Real Estate, specializată în sectorul industrial.

Conform datelor centralizate de reprezentanţii Dunwell, grupurile Kaufland, Carrefour, Lidl, Metro, Profi, Mega Image, Auchan, Rewe şi cora aprovizionează, la ora actuală, cele peste 3.000 de magazine pe care le operează în România.

"În ciuda perioadei mai dificile pe care o traversăm, marcată de multe incertitudini cauzate de răspândirea COVID-19 în lume, marile lanţuri de retail sunt aprovizionate zilnic, în condiţii de maximă siguranţă, din cele 23 de centre de distribuţie de pe întreg teritoriul României. Ţara noastră dispune de stocuri suficiente de produse şi nu vor exista probleme cu aprovizionarea magazinelor în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât tirurile care transportă mărfuri internaţionale au primit undă verde pentru circulaţia în spaţiul comunitar (UE), astfel că riscul ca depozitele şi, ulterior, magazinele, să rămână fără mărfuri, este scăzut", spune Marian Orzu, managing partner Dunwell.


Din totalul depozitelor de distribuţie prezente la nivel naţional, în zona Munteniei există peste 615.000 mp în care se desfăşoară activitatea tuturor celor nouă mari lanţuri de retail din România.

În zona Bucureştiului se regăseşte majoritatea investiţiilor în depozite, peste 400.000 mp fiind reprezentaţi de proiecte situate în zonele de Vest (Carrefour, Lidl, Profi, Cora), Nord (Auchan, Carrefour, Metro, Rewe, Mega Image), dar şi Sud (Mega Image).

De asemenea, în zona Transilvaniei există circa 250.000 mp depozite care aprovizionează marile oraşe din centrul şi vestul României. Astfel, din cei aproximativ 250.000 mp de depozite din zonă, sunt aprovizionate în fiecare zi reţelele a cinci retaileri internaţionali cu sute de magazine în centrul şi vestul ţării: Kaufland, Carrefour, Lidl, Profi şi Grupul Rewe.

Pentru zona Moldovei, există aprovizionare din două oraşe (Roman şi Bacău), cu peste 85.000 mp de depozite. Cea mai mare pondere a depozitelor este concentrată în Roman, unde Lidl şi Profi au depozite de peste 70.000 mp.

Potrivit sursei citate, cererile pentru livrări online ale marilor lanţuri de magazine au atins un nivel record, astfel că retailerii au alocat spaţii suplimentare în depozite pentru comenzile plasate virtual.

Datele Dunwell arată că jumătate dintre lanţurile de retail din România deţin o platformă online cu posibilitate de livrare sau ridicare din puncte specifice de lucru.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), împreună cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI), au ajuns la un acord, în contextul discuţiilor purtate la nivel european cu privire la asigurarea unor culoare de tranzit pentru transportul de mărfuri care să permită operatorilor din industria alimentară, din statele membre ale UE şi non-UE, să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale şi au stabilit mai multe trasee de tranzit pe teritoriul României.

Astfel, Culoarul 1 - varianta 1 înseamnă traseul: Nădlac (punct trecere frontieră) - Arad - Timişoara - Lugoj- Ilia - Deva - Simeria - Sebeş -Sibiu- Râmnicu Vâlcea - Piteşti - Bucureşti - Giurgiu (punct trecere frontieră). Totodată, Culoarul 1 - varianta 2 parcurge traseul: Borş (punct trecere frontieră) - Oradea - Cluj Napoca - Alba Iulia - Sebeş - Sibiu - Râmnicu Vâlcea - Piteşti - Bucureşti - Giurgiu (punct trecere frontieră).

În acelaşi timp, Culoarul 2 va fi pe ruta Giurgiu (punct trecere frontieră) - Bucureşti - Urziceni - Buzău - Focşani - Bacău - Suceava - Siret (punct trecere frontieră), în timp ce Culoarul 3 se va derula pe traseul Nădlac (punct trecere frontieră) - Arad - Timişoara - Lugoj - Caransebeş - Orşova - Drobeta Turnu Severin - Şimian - Maglavit- Calafat (punct trecere frontieră).

Pe Culoarul 4 se va circula pe ruta Moraviţa (punct trecere frontieră) - Timişoara - Arad - Oradea - Satu Mare - Halmeu (punct trecere frontieră) şi pe Culoarul 5 pe ruta Nădlac (punct trecere frontieră)- Arad - Timişoara - Lugoj - Ilia - Deva - Simeria - Sebeş - Sibiu - Braşov - Târgu Secuiesc - Lepşa - Focşani - Tesila - Tecuci - Bârlad - Huşi - Albiţa (punct trecere frontieră).


"Potrivit autorităţilor, prin stabilirea acestor culoare, se asigură operatorilor de transport un instrument predictibil necesar pentru desfăşurarea activităţii. Astfel, transportul de marfă, inclusiv de alimente, echipamente medicale, precum şi medicamente va avea continuitate, protecţie şi siguranţă pentru limitarea infectării cu noul coronavirus SARS-COV 2 (COVID-19). Măsura a fost adoptată şi de celelalte state europene, astfel incât transportul de mărfuri sau livrări speciale (inclusiv curierat) să aibă prioritate pe drumurile şi autostrăzile din Europa", se menţionează în comunicatul Dunwell.

Dunwell este un start-up înfiinţat în anul 2017, în Bucureşti, iar scopul agenţiei este de a intermedia tranzacţiile între proprietarii de spaţii logistice şi industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăţi noi existente, în construcţie, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) şi chiriaşi (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali şi online, FMCG, companii cu activităţi de producţie).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15719 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...