Piaţa locală de e-Commerce a înregistrat vânzări în creştere cu 9%, în primul semestru (analiză)
24 Iulie 2024
AgerpresRaportat la primul trimestru din 2024, creşterile au fost de 6% atât ca număr de tranzacţii, cât şi ca nivel al veniturilor, valoarea medie rămânând similară celei din primele trei luni ale anului precedent, de 53 de euro.
Vânzările online în România au crescut cu peste 9%, în primul semestru din 2024 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, reiese dintr-o analiză de specialitate, publicată miercuri de o platformă locală de soluţii Saas pentru e-Commerce.
Potrivit datelor centralizate de MerchantPro, dinamica pozitivă se datorează, în principal, evoluţiei din al doilea trimestru, când s-a înregistrat o creştere în vânzări de peste 12%. Din punct de vedere al numărului de comenzi plasate de clienţi, în prima jumătate a acestui an, creşterea rămâne stabilă, similară valorii din 2023, respectiv de plus 6,71%.
În perioada aprilie-iunie 2024, magazinele care activează în platforma MerchantPro au înregistrat o majorare de 12% în valoarea totală a bunurilor vândute, faţă de acelaşi interval din 2023 .
Potrivit datelor centralizate de MerchantPro, dinamica pozitivă se datorează, în principal, evoluţiei din al doilea trimestru, când s-a înregistrat o creştere în vânzări de peste 12%. Din punct de vedere al numărului de comenzi plasate de clienţi, în prima jumătate a acestui an, creşterea rămâne stabilă, similară valorii din 2023, respectiv de plus 6,71%.
În perioada aprilie-iunie 2024, magazinele care activează în platforma MerchantPro au înregistrat o majorare de 12% în valoarea totală a bunurilor vândute, faţă de acelaşi interval din 2023 .
De asemenea, numărul comenzilor a crescut cu 7%, iar valoarea medie a acestora a înregistrat un salt de aproape 5%, la 54 de euro.
Raportat la primul trimestru din 2024, creşterile au fost de 6% atât ca număr de tranzacţii, cât şi ca nivel al veniturilor, valoarea medie rămânând similară celei din primele trei luni ale anului precedent, de 53 de euro.
Analiza pe segmente evidenţiază contracţii uşoare sau creşteri moderate pe segmentele principale, faţă de aceeaşi perioadă din 2023. Pe ansamblu, numărul de comenzi pe segmentul "Farmaceutice şi Îngrijire personală" a urcat cu 20%, în timp ce vânzările efective au crescut cu peste 30%.
Totodată, numărul comenzilor de "Articole Sportive" şi "Electronice" s-a menţinut stabil, iar domeniile "Fashion şi Home&Deco" au înregistrat o uşoară scădere. În acelaşi timp, la "Articole copii" veniturile au crescut cu peste 8%, în timp ce numărul comenzilor s-a menţinut constant, creşterea fiind susţinută de dinamica valorii medii a comenzii.
"Automatizarea şi Inteligenţa Artificială, fidelizarea clienţilor, diversificarea modelelor de business şi concurenţa crescută, printre principalele tendinţe şi provocări care caracterizează piaţa locală de e-commerce în prima jumătate a anului. Perspectivele de dezvoltare a pieţei sunt susţinute de dinamica reală din prima parte a anului. Piaţa de eCommerce din România continuă să crească, alimentată de accesul la digitalizare şi de creşterea veniturilor populaţiei tinere şi nativilor digitali, dar comerţul electronic a ajuns la vârsta maturităţii. Creşterile de la an la an sunt moderate, iar concurenţa creşte permanent, în special de la concurenţi internaţionali puternici, atât branduri din UE sau, în ultimele 12 luni, jucătorii din zona non-UE precum Shein sau Temu, a căror ascensiune este accelerată la nivel global", estimează specialiştii.
MerchantPro este un proiect al companiei ShopMania Net, care se adresează antreprenorilor din eCommerce din România şi Europa, prin funcţionalităţi competitive de eCommerce, servicii profesioniste de suport şi soluţii personalizate, adaptate necesităţilor specific de dezvoltare.
La începutul anului 2024, Merchant Pro a lansat eCommerce Insights 2024, o analiză vastă sub forma unui raport- radiografie a pieţei locale de eCommerce, cu detaliere a contextului şi tendinţelor, dar şi predicţii şi opinii de la lideri din industrie.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 837 / 18113 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
O soluție definitivă pronunțată de către ICCJ aduce clarificări semnificative în practica litigiilor vamale. Ana Maria Iordache (Partener) și Iulia Goșnea (Avocat) - David și Baias, în prim plan
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Irina Stănică, absolventă „Magna cum Laude” a Facultății de Drept și coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii de la Toncescu și Asociații - KPMG Legal, promovată recent pe poziția de Partener: ”Evoluția unui avocat depinde de un echilibru între talent, muncă și capacitatea de adaptare la schimbare. Consider că un comportament etic, împreună cu competența tehnică și relațiile interpersonale, fac ca un avocat să facă un pas în față într-un mediu competitiv”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații, în tranzacția prin care Grupul Lambert Dodard Chancereul intră în România prin preluarea pachetului majoritar de acțiuni la Calibra M&D Impex din Hunedoara | Dragoș Iamandoiu, Partener coordonator al practicii de M&A, René Schöb și Elena Surdeanu (KPMG) au coordonat echipele implicate în proiect
Schoenherr a asistat Otokar la semnarea contractului de 1 miliard USD pentru livrarea de vehicule tactice blindate către armata română. Iustin Armașu (partener) a coordonat echipa implicată în proiect
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
Băiculescu și Asociații obține o soluție de clasare într-un dosar complex de evaziune fiscală, spălare de bani și grup infracțional organizat. Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Rezultatul reflectă nu doar respectarea principiilor fundamentale ale dreptului, ci și angajamentul nostru de a proteja interesele clienților într-un mod ferm și etic”
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...