ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sondaj TransferGo | Peste jumătate dintre britanici vor ca imigranții să se întoarcă „acasă”, cu excepția cazului când le fac curățenie în casă

26 Septembrie 2019   |   BizLawyer

Studiul TransferGo a fost realizat de YouGov, o companie de sondare online a opiniei publice, înființată în 2005 în Marea Britanie. YouGov activează în special în Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu și Asia – Pacific.

 
 
Un sondaj TransferGo relevă atitudini contradictorii în Marea Britanie cu privire la imigrație. Majoritatea crede că nivelul imigrației este foarte ridicat, dar puțini britanici se arată dispuși să preia slujbele imigranților, chiar dacă ar fi șomeri.

Imigrația rămâne o problemă majoră a britanicilor, a doua ca importanță după Brexit, iar 73% din populație crede că sunt necesare restricții mai severe pentru imigranți, relevă un sondaj comandat de TransferGO. Sondajul, derulat la finalul lunii august, arată că peste jumătate dintre britanici (54%) sunt de părere că imigrația a atins un nivel mult prea ridicat, în timp ce 43% dintre aceștia acceptă că imigrația este un fenomen necesar pentru a răspunde cererii de forță de muncă în diverse domenii.


În ciuda îngrijorării față de rata crescută a imigrației, un procent semnificativ dintre respondenți afirmă ca ar angaja sau că au angajat deja imigranți în diferite domenii. Astfel, peste jumătate dintre aceștia ar oferi sau au oferit locuri de muncă în construcții (53%), curățenie la domiciliu (58%) sau ca șofer de taxi (51%).
Cu toate că îngrijorarea față de numărul imigranților este ridicată, o parte dintre britanici recunoaște că există joburi pentru care nu ar aplica nici măcar dacă ar rămâne fără loc de muncă. De exemplu, numai 31% dintre aceștia ar aplica pentru un loc de muncă în construcții și doar 36% ar accepta să lucreze ca șofer de taxi.

„Studiul scoate la lumină atitudini contradictorii ale britanicilor față de fenomenul imigrației. Știm despre utilizatorii TransferGo care lucrează în Marea Britanie că desfășoară activități esențiale în economie pentru a-și susține familiile rămase în țările de origine. Credem că între nemulțumirea față de nivelul imigrației în Marea Britanie și recunoașterea nevoii pentru forță de muncă străină în unele domenii, chiar a disponibilității pentru a angaja imigranți există o tensiune, asupra căreia vrem să atragem atenția prin rezultatele acestui studiu și, mai departe, să oferim un punct de plecare într-o conversație mult mai echilibrată asupra imigrației și a cererii forței de muncă în Marea Britanie”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO TransferGo.

Cum se vede problema imigrației în Londra, în contextul Brexit
Atitudinile față de imigrație au o legătură puternică cu orientarea politică. Persoanele care au votat pentru Brexit sunt mult mai înclinate să creadă că imigrația este prea mare (83%), în timp ce doar 29% dintre cei care au votat pentru menținerea Marii Britanii în UE cred acest lucru. În mod similar, există o corelație clară între vârstă și atitudinea față de imigrație, întrucât 69% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani consideră că imigrația este prea mare, spre deosebire de numai 30% dintre tinerii de 18-24 de ani. Geografia pare a fi mai puțin importantă. În Londra metropolitană, de exemplu, jumătate (49%) dintre cei intervievați consideră că imigrația este prea mare – cu doar nouă procente mai puțin decât în regiuni precum Midlands sau Țara Galilor.

Studiul TransferGo a fost realizat de YouGov, o companie de sondare online a opiniei publice, înființată în 2005 în Marea Britanie. YouGov activează în special în Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu și Asia – Pacific.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15642 / 16732
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...