ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Summitul G7 s-a deschis în Bavaria prin adoptarea unor noi sancţiuni şi un apel la unitate

27 Iunie 2022   |   Agerpres

Acesta este primul semnal de susţinere pentru Ucraina al reuniunii G7 care a început la miezul zilei în Alpii bavarezi.

 
 
Liderii ţărilor G7 (Grupul celor şapte cele mai industrializate ţări din lume) au dat tonul summitului lor, reunit în Bavaria şi consacrat pe larg războiului din Ucraina, anunţând duminică extinderea sancţiunilor împotriva Moscovei şi lansând un apel la unitate, potrivit AFP şi Boursorama.
 
Acesta este primul semnal de susţinere pentru Ucraina al reuniunii G7 care a început la miezul zilei în Alpii bavarezi.
 
"Împreună, G7 va anunţa că vom interzice importurile de aur rusesc, o sursă de export majoră pentru Rusia, ceea ce o va priva de miliarde de dolari", a indicat pe Twitter preşedintele american Joe Biden.
 
În aşteptarea unui anunţ colectiv la finalul reuniunii marţi, Washingtonul, Londra, Ottawa şi Tokyo au şi anunţat deja un embargo asupra aurului nou extras în Rusia, fără a-l viza pe cel deja vândut.
 
"Aceste măsuri îi vor lovi direct pe oligarhii ruşi şi vor ataca mersul maşinii de război a lui Putin", a asigurat premierul britanic Boris Johnson, în timp ce Rusia a exportat aur în valoare de aproape 15 miliarde de euro în 2021, potrivit Downing Street.
 
Franţa este favorabilă acestei măsuri, a anunţat Palatul Elysee, dar a cerut "o coordonare" a G7 în prealabil.
 
Dar guvernul ucrainean cere mai multe sancţiuni, după noi lovituri ruseşti asupra Kievului duminică dimineaţă, un act de "barbarie", aşa cum a denunţat Joe Biden.
 
În faţa unui risc de "oboseală", evocat de Boris Johnson din partea Occidentului, preşedintele american a lansat un nou apel la unitate a G7 şi NATO în faţa Moscovei.
 
Vladimir Putin spera "ca, într-un fel sau altul, NATO şi G7 să se divizeze. Dar noi nu am făcut-o şi nu o vom face", a asigurat Biden înaintea unei întrevederi cu cancelarul german Olaf Scholz.
 
În timp ce trupele ruseşti progresează în Donbas, Boris Johnson şi Emmanuel Macron au "convenit că este un moment critic pentru evoluţia conflictului şi că este posibil să se schimbe cursul războiului", potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului britanic.
 
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va interveni la summitul G7 luni prin videoconferinţă.
 
Premierul britanic l-a avertizat totuşi pe preşedintele francez împotriva tentaţiei unei soluţii negociate "acum" în Ucraina, ceea ce ar risca să prelungească "instabilitatea mondială".
 
Acest conflict şi repercusiunile sale vor ocupa o mare parte din discuţiile G7 până marţi, împreună cu primele discuţii duminică consacrate turbulenţelor economice mondiale, ameninţărilor legate de o penurie alimentară, inflaţie galopantă şi de o criză energetică.
 
Joe Biden vrea de asemenea să demonstreze aliaţilor săi că rezistenţa în faţa Rusiei şi în faţa Chinei sunt obiective complementare şi nu opuse.
 
G7 vrea în special să contracareze China şi "noile sale drumuri ale mătăsii", investind masiv în infrastructurile ţărilor defavorizate în Africa, Asia şi America Latină, un proiect despre care liderii vor discuta duminică.
 
Liderii Indoneziei, Indiei, Senegalului, Africii de Sud şi Argentinei au fost de altfel invitaţi la acest summit anual, în timp ce ţările G7 încearcă să extindă frontul democraţiilor unite împotriva ameninţării unui bloc format de Rusia şi China, notează Boursorama.
 
Aceste economii emergente sunt de asemenea expuse în mod special riscului de penurii alimentare, exploziei costurilor la energie, agravate de războiul în Ucraina şi de criza climatică.
 
Militanţii pentru schimbările climatice aşteaptă de la G7 progrese concrete, între care "planificarea" eliminării complete a energiilor de provenienţă fosilă. Greenpeace intenţionează să reamintească această urgenţă desfăşurând un banner pe vârful alpin Zugspitze, care domină Elmau.
 
Discuţii bilaterale completează sesiunile, începând cu întâlnirea dintre Olaf Scholz şi Joe Biden, ambii lideri aflaţi în poziţii dificile în propriile lor ţări.
 
Cancelarul german mizează pe această reuniune a G7 pentru a-şi reface popularitatea, în scădere în ultimele luni, în absenţa afişării unui sprijin ferm pentru Ucraina.
 
Preşedintele american face faţă unei Americi şi mai fracturate după adoptarea dreptului la avort de către Curtea Supremă, într-o ţară lovită din plin de o puternică inflaţie.
 
Francezul Emmanuel Macron a eşuat în urmă cu o săptămână în obţinerea unei majorităţi absolute şi va trebui să se alieze cu alte partide, obligaţie inedită pentru el. Cât despre premierul Johnson, a cărui poziţie este fragilizată de scandalul 'Partygate', el şi-a văzut în această săptămână partidul pierzând două alegeri locale
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 627 / 19983
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EXCLUSIV | MPR Partners intră în al treilea arbitraj ICSID, cu pretenții de cca. 383 mil. €, alături de avocații biroului newyorkez Squire Patton Boggs. De cealaltă parte, lângă reclamanți stă o firmă cu 1200 de avocați și 30 de birouri pe mai multe continente
RTPR, lead counsel pentru GreenGroup la achiziția UAB Ecso din Lituania | Avocații au lucrat în 15 tranzacții de M&A, semnate de la începutul anului. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Echipa noastră de Corporate ̸ M&A a avut o vară „fierbinte”
Studiu Refinitiv | Sectorul fuziunilor şi achiziţiilor a frânat puternic în primul semestru al acestui an. Activitatea de M&A a scăzut cu 21 % la nivel global, iar în Europa Estică regresul a fost de 18 %. Câteva firme de avocați cu prezență la București strălucesc, însă, în clasamentele globale și europene
Avocații Kinstellar spun că au remarcat preocuparea angajatorilor de a creiona strategii de menținere a personalului-cheie, fiind mandatați în acest sens cu elaborarea unor programe de tip Stock Option Plan sau a unor scheme de bonusare în funcție de performanțe. Activitate intensă în practica de Employment, cu mandate diverse și o echipă expusă la proiecte cu un caracter multidisciplinar
Noul ghid al Comitetului European pentru Protecția Datelor ar putea aduce o creștere statistică a sancțiunilor, spun avocații Wolf Theiss, firmă cu o echipă dedicată proiectelor din acest domeniu | Biroul din București a asistat clienții în tranzacții complexe, care au implicat aspecte mai sofisticate de protecția datelor. Potențialii cumpărători ai unei afaceri sunt din ce în ce mai interesați să înțeleagă riscurile la care se expun din perspectiva protecției datelor și care sunt modalitățile de a se proteja
Wolf Theiss promovează trei avocați din linia a doua care au participate la unele dintre cele mai importante tranzacţii. Brian Jardine, Managing Partner: Promovarea, recunoaștere a contribuțiilor profesionale deosebite la consolidarea poziției de lider pe piața românească a biroului din București
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Senior Associate | Banking & Finance
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Laura Elena Ionașcu, medie finală 9,79 (2021): Cred că notele din timpul facultății pot fi, într-o anumită măsură, indicatori pentru performanța pe care o vei avea în practică, dar succesul profesional nu este determinat de acest aspect. De o importanță majoră sunt și abilitățile practice dobândite, competențele personale, abilitățile de comunicare, de relaționare, de organizare
Arbitrajul KELAG-Kärntner Elektrizitäts-Aktiengesellschaft and others v. Romania intra în linie dreaptă după ce părțile și-au ales arbitrii. România a mers pe mâna unui avocat cu o bogată experiență în comerț internațional, care a lucrat timp de 20 de ani pentru guvernul mexican
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Ion Arhiliuc a trecut Prutul pentru a studia Dreptul la Iași și a fost unul dintre cei mai buni absolvenți din generația anului 2021, cu nota 9,60: ‘Media a atras anumite oportunități. Apreciez că România oferă toate oportunitățile necesare unui profesionist, însă depinde de fiecare dacă uzează de aceste pârghii’
Pe masa de lucru a avocaților Mitel & Asociații au ajuns proiecte legate de protecția datelor cu caracter personal din ce în ce mai sofisticate. Mădălina Mitel, Partener: Data Protection a devenit o practică de sine stătătoare la nivelul societății noastre, iar mandatele primite sunt dintre cele mai diverse și provocatoare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...