ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE vrea să măsoare progresele înregistrate cu privire la obiectivele în materie de mediu şi climă din Pactul verde

27 Iulie 2022   |   Agerpres

În plus, pe listă sunt înscrişi cinci indicatori pentru măsurarea progreselor înregistrate în ceea ce priveşte abordarea principalelor presiuni asupra mediului şi a climei. În conformitate cu obiectivele Pactului verde european, aceasta acoperă tranziţia de care avem nevoie în anii următori către sisteme durabile pentru energie, industrie, mobilitate şi alimente.

 
 
Comisia Europeană a prezentat, marţi, o listă de indicatori principali pentru monitorizarea progreselor înregistrate în direcţia îndeplinirii obiectivelor UE în materie de mediu şi climă până în 2030, precum şi viziunea pe termen lung pentru 2050, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.
 
Politicile UE trebuie să asigure faptul că UE se înscrie din nou pe traiectoria către o viaţă şi o activitate economică desfăşurate în limitele planetei noastre. În acest sens, indicatorii reflectă progresele înregistrate în ceea ce priveşte bunăstarea de mediu, precum şi aspectele economice şi sociale. Ca atare, acestea ar putea deschide calea pentru măsurarea sănătăţii economiilor şi a societăţilor noastre pe baza bunăstării şi dincolo de cel mai cunoscut indicator economic, PIB-ul.
 
"Politicile sunt la fel de bune ca punerea lor în aplicare. Aceşti indicatori principali ne vor ajuta să urmărim politicile convenite în cadrul Pactului verde european, prin clarificarea tendinţelor şi facilitarea unei discuţii în cunoştinţă de cauză între factorii de decizie cu privire la domeniile în care sunt necesare eforturi suplimentare", a declarat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.
 
Indicatorii principali urmează structura celui de Al 8-lea program de acţiune pentru mediu pe baza Pactului verde european şi includ primii 2-3 indicatori cei mai relevanţi din punctul de vedere al politicilor şi cei mai solizi din punct de vedere statistic pentru fiecare dintre obiectivele prioritare tematice până în 2030, acoperind atenuarea schimbărilor climatice, adaptarea la schimbările climatice, economia circulară, reducerea la zero a poluării şi biodiversitatea.
 
În plus, pe listă sunt înscrişi cinci indicatori pentru măsurarea progreselor înregistrate în ceea ce priveşte abordarea principalelor presiuni asupra mediului şi a climei. În conformitate cu obiectivele Pactului verde european, aceasta acoperă tranziţia de care avem nevoie în anii următori către sisteme durabile pentru energie, industrie, mobilitate şi alimente.
 
În plus, setul principal include indicatori pentru monitorizarea progreselor înregistrate către principalele condiţii favorizante, acoperind finanţarea durabilă, principiul "poluatorul plăteşte" şi eliminarea treptată a subvenţiilor care dăunează mediului.
 
Ultimul capitol al cadrului de monitorizare include indicatori sistemici care urmăresc să surprindă progresele înregistrate în direcţia celor trei dimensiuni ale bunăstării de mediu, pentru a acoperi, de asemenea, aspectele economice şi sociale dincolo de protecţia naturii.
 
Începând cu 2023, Comisia va prezenta anual un raport privind progresele înregistrate, pe baza bilanţului realizat de Agenţia Europeană de Mediu, cu ajutorul indicatorilor principali selectaţi. Acest raport va facilita un schimb anual între Comisie, statele membre şi Parlamentul European, care va avea loc în conformitate cu cel de Al 8-lea Program de acţiune pentru mediu. În plus, Comisia va efectua două evaluări aprofundate pe durata programului - o evaluare la jumătatea perioadei în 2024 şi o evaluare finală în 2029. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7231 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...