ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un grup de companii va investi 15 milioane de euro până în 2030 pentru a dezvolta economia circulară în România

29 Martie 2023   |   Agerpres

Astfel, FEPRA îşi consolidează rolul de catalizator al economiei circulare în România şi intenţionează să investească 15 milioane de euro până în 2030 cu scopul de a asigura reducerea impactului asupra mediului pentru un viitor mai sustenabil.

 
 
Fepra Waste Division (FWD), un grup de companii înfiinţat cu scopul de a sprijini firmele în procesul de sustenabilitate, va investi 15 milioane de euro până în 2030 pentru a dezvolta economia circulară în România, pe baza unei strategii complexe de dezvoltare durabilă elaborată în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
 
Astfel, FEPRA îşi consolidează rolul de catalizator al economiei circulare în România şi intenţionează să investească 15 milioane de euro până în 2030 cu scopul de a asigura reducerea impactului asupra mediului pentru un viitor mai sustenabil.
 
Prin urmare, FEPRA îşi propune să crească volumul de reciclare a deşeurilor de ambalaje din plastic cu peste 20.000 de tone pe an şi să pună bazele unei reţele naţionale de parteneri, dar şi de 50 de centre de colectare a deşeurilor mixte, cu o capacitate de colectare de peste 450 de tone de plastic lunar, compensând astfel emisia a aproximativ 360 de tone de CO2 pe lună.
 
"Iniţiativele de dezvoltare a economiei circulare planificate de FEPRA, una dintre cele mai importante companii din România în domeniul reciclării şi valorificării deşeurilor de ambalaje, fac parte din strategia amplă de dezvoltare durabilă pentru următorii şapte ani, creată în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)", se menţionează în comunicat.
 
În ultimii doi ani, compania a trecut printr-un proces amplu de planificare strategică, pornind de la o analiză a peisajului actual al pieţei şi a cadrului legislativ, dar şi a tendinţelor globale care vor modela viitorul.
 
Obiectivele FEPRA sunt de a extinde constant gama de servicii şi produse oferite clienţilor actuali şi viitori, de a-şi dezvolta domeniile de expertiză şi de a crea noi capacităţi de colectare a deşeurilor, de reciclare, precum şi de reutilizare. Investiţia de 15 milioane de euro, finanţată din surse publice şi private, va contribui semnificativ la o abordare mai sustenabilă a gestionării deşeurilor, contribuind semnificativ la economia circulară europeană.
 
"Prin tot ceea ce facem, la FEPRA ne propunem să creăm un viitor durabil, ţinând cont de faptul că progresul şi consumul sunt interconectate. Obiectivul nostru de a fi un catalizator pentru economia circulară este un pas natural şi suntem încrezători că va contribui la amplificarea iniţiativelor de sustenabilitate ale clienţilor noştri prin soluţii eficiente de colectare, reciclare şi reutilizare a deşeurilor. Cu sprijinul BERD, am reuşit să concepem un plan strategic solid şi un nou sistem de guvernanţă pentru a ne spori capacităţile şi procesele interne în următorii ani, sub conducerea noii noastre echipe de management", a afirmat Ionuţ Georgescu, fondatorul FEPRA.
 
Înfiinţat în 2013, Fepra Waste Division (FWD) este unul dintre cele mai importante grupuri de companii din România, dedicat să ajute companiile locale şi internaţionale să îşi accelereze procesele de sustenabilitate, să îşi reducă impactul asupra mediului şi să facă tranziţia către economia circulară. Ecosistemul FEPRA oferă o abordare de servicii complete prin FEPRA EPR: implementarea responsabilităţii extinse a producătorului, FEPRA Collection: colectarea şi sortarea deşeurilor de ambalaje, FEPRA Recycling: reciclarea PET şi a sticlei şi Global Innovation Solution: consultanţă de mediu. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4304 / 17578
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...