ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group a crescut cu 11,4% în perioada ianuarie-septembrie 2023

30 Noiembrie 2023   |   Agerpres

În Austria, volumul de prime a fost de 3,361 miliarde de euro (2,3%), iar în Republica Cehă de 1,769 miliarde de euro (9,2%). În ambele ţări creşterea s-a datorat în mare parte segmentului asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi şi asigurărilor de sănătate.

 
 
În primele nouă luni din 2023, volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group (VIG) a ajuns la 10,6 miliarde de euro (în creştere cu 1,1 miliarde de euro sau 11,4%), în timp ce rata de solvabilitate a rămas la un nivel foarte ridicat, de 303,8%, se arată într-un comunicat al grupului de asigurări remis joi AGERPRES.
 
Un avans semnificativ al primelor a fost consemnat pe toate pieţele companiei. În regiunea ECE extinsă (Albania, Ţările Baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia şi Ucraina) volumul primelor a ajuns la 2,994 miliarde de euro (11,3%). Motoarele creşterii au fost aici evoluţia bună din Ungaria (+122,5 milioane de euro) şi din ţările baltice (+62,9 milioane de euro) şi creşterea consistentă a segmentului Casco în România (+53 milioane de euro).
 
În Austria, volumul de prime a fost de 3,361 miliarde de euro (2,3%), iar în Republica Cehă de 1,769 miliarde de euro (9,2%). În ambele ţări creşterea s-a datorat în mare parte segmentului asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi şi asigurărilor de sănătate.
 
Polonia a consemnat o creştere de două cifre, până la un volum al primelor de 1,150 miliarde de euro (16%) - rezultat obţinut datorită evoluţiei foarte bune pe segmentele asigurărilor Casco, alte proprietăţi şi răspunderi şi cel al asigurărilor de viaţă cu primă unică.
 
Regiunea Pieţe speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein, Turcia) a generat prime în valoare de 769 milioane de euro (42,1%), creşterea fiind datorată în mare parte evoluţiei din Turcia pe segmentele asigurări de viaţă, auto şi proprietăţi şi răspunderi.
 
"Contextul geopolitic şi economic este în continuare marcat de provocări. Cu toate acestea, grupul VIG a consemnat o evoluţie foarte bună şi a demonstrat încă o dată că este foarte bine poziţionat atât din punct de vedere operaţional, cât şi al capitalizării. De asemenea, urmăm îndeaproape obiectivul privind profitul înainte de impozitare şi estimăm că în 2023 câştigul se va situa în partea superioară a intervalului ţintă", a spus Hartwig Loger, CEO şi preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group.
 
La sfârşitul trimestrului trei din 2023, rata de solvabilitate a grupului (incluzând măsurile tranzitorii) a fost de 303,8%, în creştere faţă de nivelul de 282% din prima jumătate a anului 2023. Aceasta subliniază capitalizarea puternică a grupului VIG, confirmată recent şi de ratingul "A plus" cu perspectivă stabilă, acordat de agenţia de rating Standard & Poor's (S&P). Potrivit S&P, la sfârşitul anului 2022 şi la jumătatea lui 2023, VIG beneficia de o capitalizare solidă, peste nivelul "AAA".
 
Prognozele de creştere pentru pieţele cheie ale VIG din ECE se menţin peste media UE. Companiile VIG consemnează o evoluţie bună în ciuda condiţiilor economice nefavorabile şi a câtorva fenomene meteo extreme. Reprezentanţii VIG sunt încrezători că profitul înainte de impozitare al Grupului pentru întregul an 2023 se va situa în partea superioară a intervalului ţintit de 700 - 750 milioane de euro.
 
Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Circa 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 28 de milioane de clienţi.
 
Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenţii internaţionale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală şi de Est. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1702 / 17296
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...