ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group a crescut cu 11,4% în perioada ianuarie-septembrie 2023

30 Noiembrie 2023   |   Agerpres

În Austria, volumul de prime a fost de 3,361 miliarde de euro (2,3%), iar în Republica Cehă de 1,769 miliarde de euro (9,2%). În ambele ţări creşterea s-a datorat în mare parte segmentului asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi şi asigurărilor de sănătate.

 
 
În primele nouă luni din 2023, volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group (VIG) a ajuns la 10,6 miliarde de euro (în creştere cu 1,1 miliarde de euro sau 11,4%), în timp ce rata de solvabilitate a rămas la un nivel foarte ridicat, de 303,8%, se arată într-un comunicat al grupului de asigurări remis joi AGERPRES.
 
Un avans semnificativ al primelor a fost consemnat pe toate pieţele companiei. În regiunea ECE extinsă (Albania, Ţările Baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia şi Ucraina) volumul primelor a ajuns la 2,994 miliarde de euro (11,3%). Motoarele creşterii au fost aici evoluţia bună din Ungaria (+122,5 milioane de euro) şi din ţările baltice (+62,9 milioane de euro) şi creşterea consistentă a segmentului Casco în România (+53 milioane de euro).
 
În Austria, volumul de prime a fost de 3,361 miliarde de euro (2,3%), iar în Republica Cehă de 1,769 miliarde de euro (9,2%). În ambele ţări creşterea s-a datorat în mare parte segmentului asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi şi asigurărilor de sănătate.
 
Polonia a consemnat o creştere de două cifre, până la un volum al primelor de 1,150 miliarde de euro (16%) - rezultat obţinut datorită evoluţiei foarte bune pe segmentele asigurărilor Casco, alte proprietăţi şi răspunderi şi cel al asigurărilor de viaţă cu primă unică.
 
Regiunea Pieţe speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein, Turcia) a generat prime în valoare de 769 milioane de euro (42,1%), creşterea fiind datorată în mare parte evoluţiei din Turcia pe segmentele asigurări de viaţă, auto şi proprietăţi şi răspunderi.
 
"Contextul geopolitic şi economic este în continuare marcat de provocări. Cu toate acestea, grupul VIG a consemnat o evoluţie foarte bună şi a demonstrat încă o dată că este foarte bine poziţionat atât din punct de vedere operaţional, cât şi al capitalizării. De asemenea, urmăm îndeaproape obiectivul privind profitul înainte de impozitare şi estimăm că în 2023 câştigul se va situa în partea superioară a intervalului ţintă", a spus Hartwig Loger, CEO şi preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group.
 
La sfârşitul trimestrului trei din 2023, rata de solvabilitate a grupului (incluzând măsurile tranzitorii) a fost de 303,8%, în creştere faţă de nivelul de 282% din prima jumătate a anului 2023. Aceasta subliniază capitalizarea puternică a grupului VIG, confirmată recent şi de ratingul "A plus" cu perspectivă stabilă, acordat de agenţia de rating Standard & Poor's (S&P). Potrivit S&P, la sfârşitul anului 2022 şi la jumătatea lui 2023, VIG beneficia de o capitalizare solidă, peste nivelul "AAA".
 
Prognozele de creştere pentru pieţele cheie ale VIG din ECE se menţin peste media UE. Companiile VIG consemnează o evoluţie bună în ciuda condiţiilor economice nefavorabile şi a câtorva fenomene meteo extreme. Reprezentanţii VIG sunt încrezători că profitul înainte de impozitare al Grupului pentru întregul an 2023 se va situa în partea superioară a intervalului ţintit de 700 - 750 milioane de euro.
 
Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Circa 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 28 de milioane de clienţi.
 
Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenţii internaţionale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală şi de Est. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 818 / 16414
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...