ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Accor anunță un nou hotel ibis lângă Terminalul 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă

02 Iulie 2020   |   Bizlawyer

Accor vizează consolidarea unei rețele de 45-50 de hoteluri în România sub diferite branduri în următorii ani.

 
 
Accor, lider mondial în domeniul ospitalității augmentate, a semnat un acord de management cu Alexandra Residence Design, pentru un hotel de 144 de camere sub brandul ibis. Noul hotel va fi situat în apropierea viitorului Terminal 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă, cel mai mare aeroport din București și din țară.  Firma de consultanță Est Hospitality Consulting, este responsabilă cu managementul operational de proiect, până la deschidere, iar designul a fost încredințat companiei Cumulus Architecture.

Accor își consolidează astfel portofoliul in România, prin deschiderile planificate pentru acest an și un pipeline solid de inaugurări în viitorul apropiat. Pe 24 iunie, grupul Accor și Alexandra Residence Design au semnat un acord de management pentru deschiderea unui hotel ibis în Tunari. Noul hotel este situat pe strada Washington, nr.1, în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă, unde se va construi Terminalul 2, împreună cu ultima stație a trenului rapid ce se află deja în construcție.


Viitorul hotel ibis va face parte dintr-un complex multifuncțional, din care va face parte un centru SPA și de wellness și un spațiu de evenimente de aproximativ 1.000 m², destinat să găzduiască diferite evenimente corporate sau private, de la evenimente sportive la concerte și reuniuni sociale. Cele două clădiri vor fi conectate cu hotelul printr-o Pasarelă.
         
Noul hotel ibis va avea 144 de camere, un restaurant cu bar și noul concept de living-room, marca ibis. Noul concept al brandului ibis oferă investitorilor posibilitatea de a alege dintre patru tipuri de design. Hotelul ibis va fi construit după standardele conceptului Soda, dezvoltat de o firmă de design din Thailanda, care transpune filosofia brandului într-o viziune modernă și dinamică, adaptată atât nevoilor mediului de afaceri, cât și turiștilor individuali și grupurilor. Inaugurarea hotelului ibis Henri Coanda Airport Terminal 2 și a Centrului de Evenimente și Conferințe este planificată pentru finalul anului 2022.

„Accor vizează consolidarea unei rețele de 45-50 de hoteluri în România sub diferite branduri în următorii ani. Căutăm în mod activ oportunități pe piață, astfel încât să le oferim proprietarilor și potențialilor investitori întregul nostru suport, instrumentele de care dispunem, rețeaua de distribuție și expertiza pe care o deținem. În acest sens, considerăm parteneriatul cu Alexandra Residence Design un pas important în dezvoltarea noastră comună pe piața din România și o oportunitate de a pune în valoare portofoliul nostru solid. În pofida situației curente, credem cu tărie că piața își va reveni, deoarece industria ospitalității a dovedit reziliență de-a lungul istoriei în momente grele și suntem convinși că o va face și de data aceasta. 2020 este anul oportunităților, iar parteneriatul cu Alexandra Residence Design este o dovadă clară în acest sens”, a declarat Frank Reul, Head of Development Accor Eastern Europe.

Compania care va deține noul hotel ibis este Alexandra Residence Design, dezvoltator al Complexului Alexandra Residence. Proprietarul și investitorul Alexandra Residence Design este  Marian Ion, City Manager Tunari și investitor recunoscut în domeniul imobiliar rezidențial.

Viitorul hotel va fi situat la intrarea în Complexul Alexandra Residence. Planurile de investiție includ dezvoltarea a încă 30 de reședințe pe un teren adiacent, care împreună cu comunitatea activă din complexul rezidențial actual, vor beneficia de acces nelimitat la serviciile noului hotel.   

“Întreaga mea familie este din Tunari, aici am crescut și visul meu dintotdeauna a fost să așez acest oraș pe harta internațională și să creez notorietatea necesară pentru a atrage investiții viitoare. Din poziția mea de City Manager și investitor imobiliar în Tunari, am dorit să dau startul dezvoltării unui astfel de proiect, prin încheierea unui acord de management cu grupul Accor, semnat după ridicarea stării de urgență.  
Fiica mea, Alexandra-Cătălina, membră a echipei naționale de baschet, de tineret, a fost cea care m-a inspirat să investesc într-o sală de sport, să susțin alte echipe care au nevoie de spațiu de antrenament sau pentru organizarea de competiții sportive amicale. Pasiunea mea pentru industria ospitalității este împărtășită și de soția mea, Alina, care este partener al agenției de turism Discover Romania – parte a Agenției de Turism și Evenimente Explore, specializată în turism intern.  
Împreună cu familia mea, care îmi oferă inspirație, dorim să promovăm Tunari, ca spațiu pentru evenimente și oportunități de investiții, și România, ca si destinație de vacanță extrem de frumoasă și sigură.
L-am cooptat în echipa noastră pe probabil cel mai bun consultant din industria hotelieră de pe piață, Dl. Mircea Drăghici, pentru a mă consilia cu privire la fezabilitatea investiției în acest complex. Împreună am ales cea mai potrivita companie de design și arhitectură pentru proiectul curent, Cumulus Architecture. Ca investitor în acest proces și asistat de consultantul pe care l-am contractat, după un proces strategic de analiză, am ajuns la concluzia că brandul ibis din cadrul grupului Accor este soluția cea mai bună pentru viitorul hotel.
Tunari va continua să se dezvolte masiv în următorii ani, datorită investițiilor majore în infrastructură și dezvoltări strategice: Șoseaua de Centură 0, care este deja în lucru, conexiunea cu Autostrada A3, și cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, viitorul Terminal 2 al Aeroportului și baza militară NATO, ce va fi construită în apropierea viitorului hotel.  
Suntem foarte încântați de acest moment cheie și așteptăm cu nerăbdare să beneficiem de întreaga expertiză din partea liderului mondial în domeniul ospitalității augmentate pentru acest proiect aflat în desfășurare” – a spus Marian Ion, proprietarul Alexandra Residence Design.

Anul acesta, Accor are în plan deschiderea a 7 hoteluri noi în România. Pentru următorii ani, grupul a securizat un calendar de dezvoltare ce cuprinde 10 unități noi, totalizând peste 1344 de camere.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 663 / 34180
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Banking & Finance
Înalta Curte suspendă în integralitate o decizie de impunere care fusese suspendată inițial doar parțial. Avocații Radu și Asociații salvează penalitățile de întârziere și obțin restituirea scrisorii de garanție bancară
ANAF are un plan de acţiune pentru recuperarea obligaţiilor fiscale neachitate în perioada pandemiei | Situația îndemnă la prudență și analiză, spun avocații NNDKP specializați în fiscalitate. Adaptabilitatea şi o bună comunicare în cadrul echipei sunt elemente cruciale în momente de criză, iar capacitatea de reacţie rapidă a consultantului şi avocatului este, de asemenea, esenţială
LegiTeam | POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție.
Dragne & Asociații își extinde echipa de parteneri și anunță alte 5 promovări
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Corporate | M&A
CEZ Group a aprobat vânzarea activelor din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets. Tranzacţia asistată de avocații TZA și RTPR va fi supusă aprobării CSAT şi Autorităţii Europene Antitrust
Avocații TZA specializați în Drept bancar spun că din a doua jumătate a anului au revenit mandatele tradiţionale în Banking & Finance. Gabriela Anton, Partener: Trendul din ultimele luni ne-a depășit așteptările. Acum lucrăm în paralel la un număr mai mare de mandate de acest tip, peste nivelul anului trecut
RTPR, alături de Innova la achiziția PayPoint și Payzone. Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Mihul (Senior Associate) au coordonat echipa
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță ̸ Dreptul muncii
Mandate unice și complexe pentru avocații de Banking & Finance de la Popescu & Asociații. Investitorii sunt mai atenți în privința tranzacțiilor, analizele - mai amănunțite, dar crește numărul solicitărilor de finanțare, spun avocații. Firma are cinci mandate de finanțare în desfășurare pentru jucători-cheie, atât locali, cât și internaționali
Cum își alege DLA Piper viitorii colaboratori din România. Ce trebuie sa știe stagiarii care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice firme globale de avocați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...