ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Acțiunile Norofert au început tranzacționarea pe piața AeRO a BVB. Avocații NNDKP au asistat proiectul

03 Martie 2020   |   BizLawyer

În urma plasamentului privat, familia Popescu reprezentată de Vlad Popescu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație, și Ileana Popescu, deține o participație de aproximativ 60%, în timp ce free-float-ul companiei pe bursă este de 40%.

 
 
Acțiunile Norofert SA, principalul producător român de îngrășăminte organice, au intrat la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București pe 3 martie 2020, eveniment marcat de companie prin deschiderea oficială a sesiunii de tranzacționare la sediul BVB. Acțiunile Norofert se tranzacționează sub simbolul NRF.

Norofert, companie înființată în 2000 de Florin Popescu și din 2015 condusă de fiul acestuia, Vlad Popescu, a rămas de-a lungul anilor o afacere de familie iar astăzi este unul dintre cei mai importanți producători de inputuri agricole ecologice din România. Pe 18 iulie 2019, Norofert a realizat un plasament privat pentru acțiunile sale, în timpul căruia compania a atras 7,25 milioane de lei de la 71 de investitori din piața de capital. Oferta s-a închis în termen de 8 ore de la lansare, devenind astfel cea mai rapidă ofertă privată de la Bursa de Valori București din istoria recentă. Investitorii au subscris un număr de 712.500 de acțiuni nou emise, la o valoare nominală de 0,4 lei pe acțiune și o primă de emisiune de 9,6 lei pe acțiune. Capitalizarea de piață a companiei la momentul plasamentului privat era de peste 20 de milioane de lei.


„Suntem încântați să începem oficial călătoria Norofert pe Bursa de Valori București, prin listarea acțiunilor NRF pe piața AeRO. Impactul capitalului atras prin plasament privat este fără precedent și ne-a ajutat să ne dezvoltăm în mod semnificativ afacerea, precum și să începem extinderea noastră externă. Mulțumim tuturor acționarilor care ne-au susținut să facem acest prim pas pe bursă și așteptăm cu entuziasm să creștem împreună, deoarece vom folosi în continuare mecanismele de finanțare oferite de piața de capital pentru a dezvolta activitatea Norofert”, a declarat Vlad Popescu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație al Norofert Group.

Capitalul atras în timpul plasamentului privat din vară a fost direcționat către lansarea și promovarea liniei Karisma, extinderea echipei cu 28 de membri noi, precum și echiparea și demararea operațiunilor din noua fabrică din Filipeștii de Pădure. În urma investițiilor, capacitatea de producție a fabricii a crescut de zece ori, iar compania și-a crescut portofoliul de produse de la 24 la peste 60, grupate în trei linii principale – Norofert Organics pentru agricultură ecologică la scară largă, Karisma pentru agricultura convențională la scară largă și Norofert Fito, pentru fermieri mici și grădinărit. În perioada următoare plasamentului privat, compania a reușit să-și crească baza de clienți de la 39 la 1 iulie 2019, la 402 clienți la 31 decembrie 2019.

“Ne bucurăm să vedem intrată în ringul bursier o nouă companie care a atras finanțare de la investitori de pe piața de capital și a utilizat banii acestora pentru dezvoltare. Finanțarea atrasă de Norofert confirmă că investitorii din piața de capital au bani și sunt deschiși tuturor oportunităților de afaceri de succes. Interesul crescut al investitorilor s-a făcut remarcat și prin faptul că plasamentul privat a durat numai opt ore față de o lună cât era programat inițial. Sunt convins că exemplele vor continua și alți antreprenori de succes își vor lista companiile sau vor intra pe piață prin emisiuni de obligațiuni corporative la Bursa de Valori București” a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

În urma plasamentului privat, familia Popescu reprezentată de Vlad Popescu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație, și Ileana Popescu, deține o participație de aproximativ 60%, în timp ce free-float-ul companiei pe bursă este de 40%. Consilierul autorizat care a asistat Norofert în desfășurarea plasamentului privat în iulie 2019, precum și a asigurat admiterea la tranzacționare a fost SSIF Goldring, Cornerstone Communications s-a ocupat de relațiile cu investitorii companiei iar casa de avocatură NNDKP a acordat asistență Norofert în pregătirea structurii corporative pentru listare și a furnizat auditul legal.

„Listarea Norofert este pentru Goldring o expresie a misiunii asumate, de a promova inițiativele antreprenoriale romanești îndrăznețe, care sunt vizionare și inovative în același timp. Cred ca investiția in tehnologie și inovare în agricultura - și mai ales agricultura ecologica este și va rămâne o oportunitate, pentru că răspunde unei nevoi fundamentale și acute ale societății umane care, provocată de tot mai multe restricții și condiționări, așteaptă soluții. Norofert și-a asumat, cu succes, o astfel de misiune si promite să-și mențină rolul inovator.” a spus Virgil Zahan, CEO la Goldring.

„Suntem mândre că am fost alături de Norofert încă din momentul în care au decis să atragă capital prin piața de capital locală, până astăzi, când acțiunile NRF au intrat la tranzacționare pe piața AeRO. Interesul inegalabil pe care investitorii l-au acordat companiei Norofert este un semn clar că BVB este locul potrivit pentru companii inovatoare de a strânge capital pentru dezvoltarea lor și așteptăm cu nerăbdare să ne continuăm misiunea de a asista cât mai multe IMM românești în procesul de listare pe bursa locală” a declarat Zuzanna Kurek, Partener la Cornerstone Communications și Membru în Consiliul de Administrație Norofert.

În data de 2 martie 2020, Norofert a publicat rezultatele financiare preliminare pentru anul fiscal 2019. Grupul a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri consolidată de 14,8 milioane lei, cu o creștere de 59% față de rezultatul din 2018. Creșterea veniturilor a fost în primul rând rezultatul eforturilor echipei de vânzări care s-a alăturat companiei în august 2019, precum și a extinderii gamei de produse - ambele evoluții fiind posibile datorită capitalului strâns în timpul plasamentului privat. În ciuda tuturor investițiilor intense realizate în 2019, Norofert a încheiat anul cu o creștere de 12% a profitului brut, acesta atingând nivelul de 5,2 milioane lei, și un profit net de 4,6 milioane lei.

Având în vedere evaluarea companiei în momentul plasamentului privat din 2019, acțiunile Norofert au un raport preț/câștig (PER) de aproximativ 4,5, care este unul dintre cele mai reduse nivele  înregistrate de companiile listate la Bursa de Valori București în momentul de față.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6389 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...