A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
20 August 2024
Ștefania EnacheFirma de avocatură investește în formarea tinerilor care sunt la început de drum în carieră, oferindu-le un mediu de lucru care încurajează învățarea și dezvoltarea lor profesională.
Școala de vară, pe care NNDKP o organizează an de an, este în plină desfășurare. Este programul tradițional de practică al firmei de avocatură la care au acces studenții absolvenți ai anului III de la facultățile de drept. „În acest an, avem în practică 14 studenți de la facultățile de drept din București, Cluj-Napoca și Timișoara. Începutul a fost unul promițător, iar studenții, avocații, mentorii și trainerii au pus suflet în toate acțiunile întreprinse în cadrul programului până la acest moment. Concluziile privind programul de practică încă nu s-au conturat pe deplin, însă evaluarea activității studenților de către mentori și feedback-ul tinerilor privind experiența în cadrul firmei vor reprezenta instrumente utile în acest sens”, menționează Adina Chilim-Dumitriu, Partener NNDKP.
Tinerii care au acces la acest program au fost aleși de mai mult timp, echipa firmei de avocatură comunicând cu ei încă din primăvară, momentul în care a fost finalizat procesul de selecție. „A fost un proces de cunoaștere îndelungat, în care am ținut legătura cu ei, am încercat să le înțelegem nevoile și așteptările. Internship-ul propriu-zis include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate care constituie componenta teoretică a Școlii de vară”, explică Ruxandra Teodorescu, Director Resurse Umane NNDKP.
Interacțiunea pe care avocații NNDKP au avut-o cu noile generații s-a dovedit și anul acesta una foarte bună. Adina Chilim-Dumitriu subliniază faptul că mentorii se declară mulțumiți de evoluția studenților veniți în practică, sperând totodată că și tinerii vor aprecia toată experiența pe care o trăiesc în urma participării la acest program. „Vorbim despre tineri aflați la început de drum, când orice poate fi dezvoltat sau îmbunătățit dacă există dorință și constanță. Pentru noi, ca firmă, este mai degrabă important feedback-ul lor, pentru ca noi să le oferim generațiilor următoare programe și experiențe din ce în ce mai bune. Suntem la ediția a nouăsprezecea a Școlii de vară, privim deja cu entuziasm către organizarea ediției cu numărul douăzeci și învățăm, an de an, de la fiecare generație de studenți”, nuanțează interlocutoarea BizLawyer.
La rândul său, Ruxandra Teodorescu amintește faptul că programul NNDKP de practică are o existență îndelungată, a cunoscut în fiecare an mici modificări, ajustări sau îmbunătățiri, astfel încât să corespundă nevoilor studenților. „Este și pentru noi o provocare permanentă să înțelegem așteptările noilor generații, pentru că în acest fel putem pregăti integrarea avocaților tineri în echipele existente și putem forma acel mix de experiență, colaborare și conexiune care să fie eficient și motivant pentru toate generațiile de avocați”, precizează Directorul Resurse Umane al firmei de avocați.
Nouă avocați stagiari se pregătesc să intre în echipa NNDKP
Așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor să se alăture echipei sunt unele pe care le are orice angajator: firma își dorește tineri bine pregătiți din punct de vedere juridic, care sunt motivați, deschiși să învețe și care se adaptează ușor. „Contează să fie buni colegi, să lucreze bine în echipă și să aibă idei noi. Suntem în căutare de viitori avocați care să contribuie la succesul echipei și al activității acesteia prin propria viziune”, punctează Partenerul NNDKP.
Avocatul mai spune că, în prezent, se știe că nouă avocați stagiari se vor alătura firmei, toți fiind selectați dintre cursanții școlilor de vară, edițiile 2023 și 2022. „Doi dintre aceștia au urmat un program de masterat de un an în străinătate și sunt pregătiți să își înceapă activitatea profesională alături de noi. Este posibil ca la începutul toamnei să identificăm noi oportunități de recrutare, urmând să promovăm eventualele poziții deschise în cadrul firmei atât în baza noastră de date de studenți, cât și pe plan extern”, detaliază interlocutoarea BizLawyer.
De altfel, firma de avocatură investește în formarea tinerilor care sunt la început de drum în carieră, oferindu-le un mediu de lucru care încurajează învățarea și dezvoltarea lor profesională.
„Stagiarii care se alătură echipei noastre beneficiază de un program de mentorat personalizat, în cadrul căruia sunt ghidați de avocați experimentați. Aceștia le oferă sprijinul necesar pentru a înțelege mai bine aspectele practice ale profesiei de avocat și pentru a-și dezvolta abilitățile juridice. Un alt beneficiu este accesul la training-uri specializate și la resurse educaționale variate, care le oferă posibilitatea să își aprofundeze cunoștințele într-un anumit domeniu de interes. În plus, oferim oportunități de a lucra în proiecte diverse și complexe care le permit tinerilor să își descopere pasiunile și să se specializeze în ariile lor de practică. Sprijinim ascensiunea avocaților în ierarhia firmei, încurajând performanța și inițiativa. Avocații sunt evaluați periodic și primesc feedback constructiv, astfel încât să știe exact ce pași trebuie să urmeze pentru a-și atinge obiectivele de dezvoltare profesională. Totodată, promovăm un mediu de lucru colaborativ, unde fiecare stagiar are șansa de a-și demonstra potențialul și de a evolua”, explică Ruxandra Teodorescu.
Expertul în Resurse Umane are și un sfat important pentru cei care vor să pășească în profesie, transmițându-le că „pentru absolvenții Facultății de Drept aflați la început de carieră, este important să învețe constant și să fie deschiși la dobândirea de cunoștințe noi. O carieră în avocatură poate fi solicitantă, așa că este bine să rămână perseverenți și să fie pregătiți să se adapteze la diverse situații.”.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 92 / 1871 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
O soluție definitivă pronunțată de către ICCJ aduce clarificări semnificative în practica litigiilor vamale. Ana Maria Iordache (Partener) și Iulia Goșnea (Avocat) - David și Baias, în prim plan
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Irina Stănică, absolventă „Magna cum Laude” a Facultății de Drept și coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii de la Toncescu și Asociații - KPMG Legal, promovată recent pe poziția de Partener: ”Evoluția unui avocat depinde de un echilibru între talent, muncă și capacitatea de adaptare la schimbare. Consider că un comportament etic, împreună cu competența tehnică și relațiile interpersonale, fac ca un avocat să facă un pas în față într-un mediu competitiv”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații, în tranzacția prin care Grupul Lambert Dodard Chancereul intră în România prin preluarea pachetului majoritar de acțiuni la Calibra M&D Impex din Hunedoara | Dragoș Iamandoiu, Partener coordonator al practicii de M&A, René Schöb și Elena Surdeanu (KPMG) au coordonat echipele implicate în proiect
Schoenherr a asistat Otokar la semnarea contractului de 1 miliard USD pentru livrarea de vehicule tactice blindate către armata română. Iustin Armașu (partener) a coordonat echipa implicată în proiect
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
Băiculescu și Asociații obține o soluție de clasare într-un dosar complex de evaziune fiscală, spălare de bani și grup infracțional organizat. Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Rezultatul reflectă nu doar respectarea principiilor fundamentale ale dreptului, ci și angajamentul nostru de a proteja interesele clienților într-un mod ferm și etic”
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...