ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aurachain este noul partener tehnologic pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Depozitarul Central

23 Decembrie 2020   |   Agerpres

Conform unui comunicat de presă, BVB şi Depozitarul Central au ales soluţiile dezvoltate pe platforma Aurachain pentru digitalizarea pieţei de capital din România. Este un parteneriat de mare amploare al Bursei de Valori Bucureşti cu o companie tehnologică, ce are ca scop dezvoltarea şi modernizarea pieţei de capital prin implementarea a două soluţii tehnologice inovatoare care să eficientizeze şi automatizeze procesele.

 
 
Aurachain este noul partener tehnologic pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Depozitarul Central, iar două soluţii inovatoare realizate pe platforma low-code Aurachain vor fi implementate pentru a accelera şi optimiza procesul de votare în cadrul companiilor listate, prin capabilităţi specifice tehnologiei blockchain, şi a facilita accesul la piaţa de capital prin digitalizarea înrolării investitorilor.
 
Conform unui comunicat de presă, BVB şi Depozitarul Central au ales soluţiile dezvoltate pe platforma Aurachain pentru digitalizarea pieţei de capital din România. Este un parteneriat de mare amploare al Bursei de Valori Bucureşti cu o companie tehnologică, ce are ca scop dezvoltarea şi modernizarea pieţei de capital prin implementarea a două soluţii tehnologice inovatoare care să eficientizeze şi automatizeze procesele.
 
"Beneficiind de o poziţie unică pe piaţa de capital, Depozitarul Central este furnizor de servicii de depozitare a instrumentelor financiare, de registratar pentru emitenţii listaţi la BVB, precum şi de sistem de decontare a tranzacţiilor cu instrumente financiare, fiind o infrastructură care, mai ales în contextul global actual, are nevoie de digitalizare şi automatizare în cât mai mare măsură a proceselor desfăşurate, în condiţii de siguranţă, transparenţă şi trasabilitate cerute de regimul juridic aplicabil. Am convingerea că noul parteneriat încheiat astăzi cu Aurachain va fi unul de succes, va aduce valoare serviciilor oferite de Depozitarul Central şi va reprezenta începutul unei colaborări solide, de lungă durată şi pe mult mai multe arii de activitate, în viitor", a spus Silvia Buicănescu, Directorul General al Depozitarului Central.
 
Prima soluţie cu un potenţial important este aceea de digitalizare a procesului de vot în cadrul adunărilor generale ale acţionarilor (AGA). Platforma digitală Intervote, dezvoltată pe platforma Aurachain, automatizează mecanismele de vot în condiţii de siguranţă, şi asigură prin puterea blockchain transparenţa şi trasabilitatea cerute de reglementările în vigoare.
 
Soluţia va fi pusă la dispoziţia tuturor companiilor listate la BVB şi pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB pentru a eficientiza procesul de votare.
 
"Platforma low-code Aurachain transferă o mare parte din dezvoltarea aplicaţiilor digitale în mâinile utilizatorilor business care au nevoie de soluţii inovatoare, prin capabilităţi intuitive de configurare vizuală, ce înlocuiesc abordarea tradiţională de scriere de cod. Personalul cheie din întreaga organizaţie - de la experţi şi analişti de afaceri la dezvoltatori profesionişti şi specialişti în IT - poate contribui cu expertiza lui direct la procesul de creare a aplicaţiilor software, pentru a obţine rezultate impresionante în eficienţa operaţională. Cele două soluţii oferite Bursei de Valori Bucureşti au fost dezvoltate foarte rapid folosind platforma Aurachain şi reprezintă încă un exemplu de cum putem ajuta organizaţiile să-şi accelereze eforturile de transformare digitală, încă din prima zi a oricărui angajament", a spus Adela Wiener, Directorul General al Aurachain.
 
Cea de-a doua soluţie se referă la digitalizarea procesului de deschidere online a conturilor de tranzacţionare de către investitorii individuali, printr-un serviciu standardizat pe care Depozitarul Central îl va oferi ca un nou punct de intrare pentru toţi noii investitori individuali.
 
Soluţia tehnologică dezvoltată pe platforma Aurachain are rolul de a facilita accesul investitorilor la Piaţa de Capital din România într-un mod complet automat şi 100% sigur. Acţiuni precum înregistrarea, verificarea identităţii, recunoaşterea facială şi procesul KYC (Cunoaşte-ţi clientul) vor fi realizate exclusiv în mediu digital şi vor fi automatizate.
 
"Proiectul de colaborare dintre Depozitarul Central şi Aurachain este foarte important din perspectiva potenţialului de digitalizare a tuturor proceselor incidente pieţei de capital. Ne dorim ca prin acesta să folosim soluţiile oferite de Aurachain în zona de identificare şi profilare a clienţilor individuali, soluţie pe care dorim să o oferim atât comunităţii de brokeraj pe piaţa de capital, dar şi altor industrii sau platforme care au nevoie de un astfel de serviciu. Un alt produs pe care dorim să-l implementăm este o platformă de organizare a şedinţelor pentru Adunări Generale ale Acţionarilor, Consilii de Administraţie, Comitete. Platforma Intervote se va adresa în primul rând nevoilor pe care companiile listate atât pe Piaţa Reglementată, cât şi pe piaţa AeRO, din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare, le pot avea în organizarea acestor întâlniri. Credem în potenţialul soluţiilor Aurachain şi odată validată tehnologia de tip blockchain ce stă la baza acestor soluţii, prin iniţiativa anunţată astăzi, în mod cert vom propune extinderea colaborării cu Aurachain şi pentru alte procese, cu scopul final de a digitaliza şi simplifica activitatea investitorilor, brokerilor şi a emitenţilor în zona reglementată a pieţei de capital", a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, acţionarul majoritar al Depozitarului Central.
 
Prin acest nou parteneriat cu Aurachain, BVB face încă un pas important către modernizarea şi dezvoltarea pieţei de capital din România, prin facilitarea lărgirii bazei de investitori, eficientizarea procesului decizional şi reducerea birocraţiei pentru companiile listate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4586 / 7965
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...