ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bohâlțeanu & Asociații (BSMP) a asistat Premier Energy în achiziția a 51% din capitalul social al Alive Capital SA. Ce avocați au făcut parte din echipa implicată în proiect, coordonată de name partner-ul Ionuț Bohâlțeanu

16 Decembrie 2021   |   M. T.

Echipa a fost implicată în efectuarea unei analize de tip due diligence asupra societății-țintă, asistarea clientului în negocierile cu vânzătorul și pregătirea documentației pentru obținerea aprobării de la Consiliul Concurenței, această ultimă procedură fiind în curs de desfășurare.

Ionut Bohâlteanu, Managing Partner si Daniela Milculescu, Partner, coordonator al practicii de Competition - BSMP

 
 
Avocații BSMP au asistat Premier Energy, un important furnizor și distribuitor de energie din România, în legătură cu achiziția a 51% din capitalul social al Alive Capital SA, furnizor și trader de energie, în contextul extinderii pe piața din România a grupului Premier Energy PLC. Alive Capital SA activează din anul 2013 în domeniul energiei, oferind totodată servicii de management integrat producătorilor de energie din surse regenerabile. Din 2016, compania este autorizată de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) ca furnizor de energie și trader, fiind în prezent înregistrată și operând pe cele mai importante piețe centralizate de energie gestionate de operatorul național OPCOM.

Echipa de avocați implicată în acest proiect a fost coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner în cadrul BSMP, și include avocați precum Daniela Milculescu, Partner, specializată în Dreptul Concurenței și Anda Călin, Managing Associate, specializată în domeniul Corporate și M&A.


Echipa a fost implicată în efectuarea unei analize de tip due diligence asupra societății-țintă, asistarea clientului în negocierile cu vânzătorul și pregătirea documentației pentru obținerea aprobării de la Consiliul Concurenței, această ultimă procedură fiind în curs de desfășurare.

„Achiziția de către Premier Energy a pachetului majoritar a reprezentat un proiect complex și, totodată, provocator pentru echipa noastră. Am colaborat cu echipe de profesioniști din partea tuturor părților implicate, în vederea realizării cu succes a tranzacției”, a declarat Ionuț Bohâlțeanu, Partener responsabil de aria de Corporate și M&A din cadrul BSMP. ”Ținând cont de domeniul de activitate al clientului și de particularitățile acestui domeniu, mai trebuie îndeplinite anumite condiții suspensive, între care și obținerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenței, BSMP asistând în acest moment Premier Energy și cu privire la notificarea Consiliului Concurenței”, a completat Daniela Milculescu, Partner, coordonator al practicii de Competition din cadrul firmei.

 
 

Consiliul Concurenţei a anunțat zilele trecute că analizează tranzacţiile prin care Premier Energy P.L.C. din Cipru intenţionează să achiziţioneze Ecoenergia S.R.L. România şi, prin intermediul Premier Energy S.R.L., să preia Alive Capital S.A. Potrivit unui comunicat al autorităţii pentru concurenţă, Premier Energy este o societate care desfăşoară doar activităţi de tip holding, deţinând, în mod direct şi indirect, participaţii în diferite companii din România şi Republica Moldova. În România, Premier Energy P.L.C. deţine companiile Premier Energy S.R.L., Ligatne Gas S.R.L., B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. şi Premier Energy Trading S.R.L.
Premier Energy SRL este al treilea cel mai mare furnizor de gaze pentru clienții casnici pe piața din România, din anul 2013 deținând licența de desfășurare a activității de operare a sistemului de distribuție a gazelor naturale și de furnizare a gazelor naturale.

Echipa de M&A a firmei Bohâlțeanu & Asociații a mers cu accelerația la podea, anul acesta, doar în ultimele două-trei luni lucrând în paralel la unsprezece proiecte de acest tip, în domenii de activitate precum energy, oil & gas, IT și infrastructură, real estate, food și heavy industry. ”Anul 2021 ne-a surprins într-un mod extrem de plăcut din perspectiva proiectelor de M&A”, a declarat Ionuț Bohâlțeanu, partener fondator al firmei, într-un interviu acordat BizLawyer luna trecută. Dintre mandatele începute în prima parte a acestui an, unul singur a fost abandonat, iar un altul pus în stand-by, celelalte fiind finalizate sau în plină desfășurare.

”Cu toții cred ca am fost mai reticenți cu privire la ceea ce ne va rezerva anul 2021 în contextul crizei medicale generate de COVID 19, mai ales din perspectiva tranzacțiilor de M&A, cu toate că, paradoxal, anul trecut a fost cel mai bun an din existenta firmei noastre. Deși nu am început timid anul 2021, nu ne-am așteptat, totuși, să ajungem la stadiul actual în care avem 11 tranzacții importante desfășurate mai mult sau mai puțin în același timp”, a adăugat Ionuț Bohâlțeanu în discuția cu redactorii BizLawyer.

Dintre cele 11 proiecte, 6 erau mandate pure de M&A care presupun achiziția de participații în diverse societăți. ”Societatea noastră a fost implicată în aceste proiecte fie de partea vânzătorilor, fie de partea cumpărătorilor. Dintre celelalte 5, trei au o componentă de energy și real estate, fiind vorba de dezvoltarea unor proiecte regenerabile, unul de real estate pur - un joint venture pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial într-o zonă strategică din București și unul cu elemente de banking & finance”, a mai spus coordonatorul firmei.  

Avocații BSMP sunt implicați și într-o tranzacție globală care implică 43 de jurisdicții, cu un grad de complexitate extrem de mare. Pe lângă faptul că este un proiect de o foarte mare anvergură, este extrem de antrenant prin raportare la faptul că sincronizarea cu celelalte  echipe implicate în proiect este esențială, fiind urmate anumite etape în toate jurisdicțiile.

Firma a avut, anul acesta, multe proiecte din partea unor clienți noi, aceștia fiind, pe de o parte, antreprenori locali, iar pe de altă parte, jucători mari pe piața din România în domeniul în care activează.

BSMP a fost înființată în mai 2014 și acordă servicii avocațiale integrate, la cel mai înalt nivel, pe următoarele arii de practică: Drept Societar, Mergers & Acquisitions/Privatizări, Dreptul Concurenței, Dreptul Muncii, Banking & Finance, Piețe de capital, Healthcare & Pharma, Energie și Resurse naturale, Real Estate, Fiscal și Vamal, Achiziții Publice, Concesiuni/PPP, Insolvență, Protecția datelor cu caracter personal, Litigii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1656 / 38211
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Țuca Zbârcea & Asociații, alături de UNTOLD Universe în tranzacția cu Mozaik Investments
  Filip & Company a asistat Mozaik Investments în achiziția unui pachet minoritar de acţiuni în cadrul UNTOLD Universe
  D&B David și Baias, prin Sorin David, Partener Coordonator, a asistat fondul de investiții Broadhurst în vânzarea VelPitar către grupul Bimbo
  Relocarea unui business în Dubai, proiect explicat de Casiana Dușa, avocat senior specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, certificată în drept islamic, și Olga Petz, managerul companiei Casa Concrete, care a pus Emiratele Arabe Unite pe harta expansiunii. Cum arată planul de intrare pe o piață nouă, care sunt elementele cheie și cum te poate ajuta consultantul bine ales
  CMS își mărește echipa din București prin cooptarea a trei avocați. Horea Popescu, Managing Partner: Echipa CMS din București a avut o activitate intensă în 2022, iar anul 2023 se anunță a fi la fel de puternic
  LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
  CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
  Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
  Firma maghiară BLS-CEE își marchează prezența în România prin cooptarea unei echipe de avocați din București. Iulia Berea, noul partener local: ”Am construit în timp o expertiză comună, care să ne permită asistarea transnațională a clienților. Ne dorim ca, alături de colegii de la BLS, să avem o creștere organică a portofoliului comun de clienți în următorii ani”
  Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
  LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
  Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...