ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bohâlțeanu & Asociații îmbogățește portofoliul său de mandate M&A cu un proiect nou finalizat cu succes, prin asistarea și reprezentarea juridică a grupului Premier Energy în achiziția companiei eoliene Eolica Dobrogea One. Echipa de avocați, coordonată de Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner)

29 Aprilie 2024   |   Bogdan Alexandru

Echipa de avocați BSMP, coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner

 
 
În contextul procesului său de extindere, Premier Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori și distribuitori de gaze naturale din România, a realizat o achiziție strategică prin preluarea a 100% din compania de energie eoliană Eolica Dobrogea One, care anterior a aparținut Iberdrola.

Echipa de avocați Bohâlțeanu & Asociații (BSMP), coordonată de Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner, și compusă din avocați specializați în domeniul Corporate și M&A precum Anda Călin, Managing Associate, și Jessica Costache, Senior Associate, a jucat un rol esențial în succesul proiectului. Aceștia au oferit asistență și reprezentare juridică pe parcursul tranzacției, realizând, în primul rând, actualizarea raportului de due diligence și, ulterior, asistând clientul în negocierile cu contrapartea și semnarea documentației de tranzacție.


Ionuț Bohâlțeanu, Partener responsabil de domeniul Corporate și M&A în cadrul BSMP, a evidențiat dimensiunea și provocările semnificative ale proiectului: „Achiziția Eolica Dobrogea One de către Premier Energy a reprezentat un proiect de amploare majoră pentru echipa noastră. Am lucrat în strânsă colaborare cu specialiști din toate echipele implicate pentru a garanta succesul tranzacției. Date fiind specificul sectorului de activitate al clientului și caracteristicile acestei industrii, care presupun îndeplinirea unor condiții suspensive specifice, ne propunem să continuăm să lucrăm în direcția îndeplinirii acestora.”

Grupul Premier Energy deține în componența sa cel de-al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale și al cincilea furnizor din România, operează pe piața gazelor naturale în calitate de distribuitor şi furnizor începând cu anul 2013, în baza licențelor emise de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Societatea Eolica Dobrogea One SA se ocupă de producția de energie electrică din surse regenerabile prin intermediul Parcului Eolian „Mihai Viteazu” localizat în Județul Constanța.

Angajamentul BSMP față de excelență și satisfacția clienților i-a adus rapid o reputație de partener de încredere. Societatea a fost înființată în mai 2014 și acordă servicii avocațiale integrate, la cel mai înalt nivel, în următoarele arii de practică: Drept Societar, Mergers & Acquisitions/Privatizări, Dreptul Muncii, Banking & Finance, Piețe de capital, Healthcare & Pharma, Energie și Resurse naturale, Real Estate, Fiscal și Vamal, Achiziții Publice, Concesiuni/PPP, Insolvență, Protecția datelor cu caracter personal, Litigii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 88 / 8049
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Attorney (flexible position) Competition, EU & Foreign trade - Bucharest
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Frații Micula câștigă apelul și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $ | Judecătorii americani spun că România a încercat să “reîmpacheteze” argumente anterioare și a eșuat argumentând că hotărârile CJUE în procedurile privind ajutoarele de stat au invalidat sentința. “Vom continua să urmărim executarea silită împotriva României în Statele Unite și în alte jurisdicții”, amenință avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...