ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bondoc și Asociații a asistat grupul Solarealize în vânzarea unui portofoliu de proiecte solare cu o capacitate totală de cca 250 MW. Cosmin Stăvaru, coordonatorul echipei: A fost o tranzacție intens negociată pe o perioadă relativ îndelungată de timp, în care voința puternică a ambelor părți de a depăși diverse obstacole și profesionalismul echipelor implicate au fost factori cheie ai succesului

21 Decembrie 2023   |   BizLawyer

Tranzacția a implicat transferul participațiilor deținute în mai multe companii de proiect și negocierea unei structuri juridice și comerciale complexe pentru a se asigura un echilibru just între așteptările vânzătorului și cerințele cumpărătorului.

 
 
Bondoc și Asociații a oferit asistență Solarealize, unul dintre principalii dezvoltatori portughezi de proiecte solare, în cadrul unei tranzacții de M&A privind vânzarea unui portofoliu de proiecte cu o capacitate planificată de aprox. 250 MW.

Tranzacția a implicat transferul participațiilor deținute în mai multe companii de proiect și negocierea unei structuri juridice și comerciale complexe pentru a se asigura un echilibru just între așteptările vânzătorului și cerințele cumpărătorului.

Solarealize va rămâne în continuare îndeaproape implicată în proiecte până când acestea vor ajunge la etapa de construire.

Echipa Bondoc și Asociații a fost coordonată de Cosmin Stavaru (Partener), cu sprijinul principal al lui Matei Vilcov (Associate) și i-a inclus pe Vasile Soltan (Associate), Bogdan Istov (Senior Associate), Silviu Vasiliu (Senior Associate) și Rareș Iacob (Junior Associate), precum și pe Raluca Nadejde (Partener) și Ionuț Lechea (Associate), care au oferit consultanță cu privire la aspectele tranzacției legate de examinarea investițiilor străine directe.


"A fost o tranzacție intens negociată pe o perioadă relativ îndelungată de timp, în care voința puternică a ambelor părți de a depăși diverse obstacole și profesionalismul echipelor implicate au fost factori cheie ai succesului. Suntem bucuroși și onorați că am oferit din nou asistență, Solarealize, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă de pe piața românească, pentru a-și atinge obiectivele de țară stabilite. Această tranzacție dovedește, de asemenea, că perspectivele pieței românești de energie regenerabilă rămân optimiste, în ciuda faptului că actualul cadru legislativ are nevoie de o reîmprospătare a anumitor aspecte pentru a deveni mai prietenos cu investitorii", a declarat Cosmin Stavaru.

Solarealize a fost, prin intermediul unui grup afiliat indirect, unul dintre primii investitori importanți în sectorul energiei regenerabile din România. La nivel global, grupul a realizat investiții în proiecte de energie regenerabilă în valoare de aproximativ 500 de milioane de Euro și deține un portofoliu de proiecte în curs de dezvoltare care, atunci când vor fi finalizate cu succes, vor avea o valoare de aproximativ 700 de milioane de Euro.

Această tranzacție a dovedit încă o dată expertiza deosebită a Bondoc și Asociații în aria de practică Corporate M&A și Energie și Resurse Naturale, recunoscută constant de către anuarele juridice internaționale (precum Legal 500 și Chambers & Partners).

Bondoc si Asociatii
are o bază puternică de clienți pe întregul lanț valoric al sectorului energetic și, în special, în domeniul energiei verzi, în care echipa este foarte activă, oferind asistență de la A la Z într-un număr impresionant de proiecte.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 216 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...