ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bondoc și Asociații a asistat grupul Solarealize în vânzarea unui portofoliu de proiecte solare cu o capacitate totală de cca 250 MW. Cosmin Stăvaru, coordonatorul echipei: A fost o tranzacție intens negociată pe o perioadă relativ îndelungată de timp, în care voința puternică a ambelor părți de a depăși diverse obstacole și profesionalismul echipelor implicate au fost factori cheie ai succesului

21 Decembrie 2023   |   BizLawyer

Tranzacția a implicat transferul participațiilor deținute în mai multe companii de proiect și negocierea unei structuri juridice și comerciale complexe pentru a se asigura un echilibru just între așteptările vânzătorului și cerințele cumpărătorului.

 
 
Bondoc și Asociații a oferit asistență Solarealize, unul dintre principalii dezvoltatori portughezi de proiecte solare, în cadrul unei tranzacții de M&A privind vânzarea unui portofoliu de proiecte cu o capacitate planificată de aprox. 250 MW.

Tranzacția a implicat transferul participațiilor deținute în mai multe companii de proiect și negocierea unei structuri juridice și comerciale complexe pentru a se asigura un echilibru just între așteptările vânzătorului și cerințele cumpărătorului.

Solarealize va rămâne în continuare îndeaproape implicată în proiecte până când acestea vor ajunge la etapa de construire.

Echipa Bondoc și Asociații a fost coordonată de Cosmin Stavaru (Partener), cu sprijinul principal al lui Matei Vilcov (Associate) și i-a inclus pe Vasile Soltan (Associate), Bogdan Istov (Senior Associate), Silviu Vasiliu (Senior Associate) și Rareș Iacob (Junior Associate), precum și pe Raluca Nadejde (Partener) și Ionuț Lechea (Associate), care au oferit consultanță cu privire la aspectele tranzacției legate de examinarea investițiilor străine directe.


"A fost o tranzacție intens negociată pe o perioadă relativ îndelungată de timp, în care voința puternică a ambelor părți de a depăși diverse obstacole și profesionalismul echipelor implicate au fost factori cheie ai succesului. Suntem bucuroși și onorați că am oferit din nou asistență, Solarealize, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă de pe piața românească, pentru a-și atinge obiectivele de țară stabilite. Această tranzacție dovedește, de asemenea, că perspectivele pieței românești de energie regenerabilă rămân optimiste, în ciuda faptului că actualul cadru legislativ are nevoie de o reîmprospătare a anumitor aspecte pentru a deveni mai prietenos cu investitorii", a declarat Cosmin Stavaru.

Solarealize a fost, prin intermediul unui grup afiliat indirect, unul dintre primii investitori importanți în sectorul energiei regenerabile din România. La nivel global, grupul a realizat investiții în proiecte de energie regenerabilă în valoare de aproximativ 500 de milioane de Euro și deține un portofoliu de proiecte în curs de dezvoltare care, atunci când vor fi finalizate cu succes, vor avea o valoare de aproximativ 700 de milioane de Euro.

Această tranzacție a dovedit încă o dată expertiza deosebită a Bondoc și Asociații în aria de practică Corporate M&A și Energie și Resurse Naturale, recunoscută constant de către anuarele juridice internaționale (precum Legal 500 și Chambers & Partners).

Bondoc si Asociatii
are o bază puternică de clienți pe întregul lanț valoric al sectorului energetic și, în special, în domeniul energiei verzi, în care echipa este foarte activă, oferind asistență de la A la Z într-un număr impresionant de proiecte.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 227 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...