ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect

12 Iunie 2024   |   M. T.

Prin soluția recent pronunțată, Curtea de Apel București a confirmat Decizia pronunțată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care admisese contestația Bondoc și Asociatii/operatorului economic.

 
 
Echipa de litigii a Bondoc și Asociații a asistat din nou cu succes un operator economic în cadrul unui litigiu privind o procedură de achiziție publică a unor echipamente. Litigiul a pus în discuție aspecte și probleme de drept complexe din punct de vedere juridic și tehnic privind noțiunea, analiza și dovada efectivă a „experienței similare” la stabilirea admisibilității unei oferte tehnice depuse de un ofertant într-o procedură de atribuire.

Prin soluția recent pronunțată, Curtea de Apel București a confirmat Decizia pronunțată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care admisese contestația Bondoc și Asociatii/operatorului economic.

Aceasta statuase asupra necesității ca o autoritate contractantă să își respecte propriile limite stabilite în cuprinsul documentației sale de atribuire, să analizeze ori să aprecieze îndeplinirea cerințelor de atribuire în mod concret și tehnic, precum și să-și motiveze corespunzător decizia.


Totodată, s-a confirmat că analiza similarității unor echipamente ofertate raportat la cele solicitate în procedura de achiziție nu presupune identitate de echipamente și nici doar o comparabilitate a denumirii ori gabaritului acestora.

Acest nou succes în instanță reconfirmă expertiza deosebită a Bondoc și Asociații în materia contenciosului administrativ, în special a aplicabilității principiilor și normelor în domeniul achizițiilor publice, domenii de excelență în care societatea a reputat numeroase alte succese, atât în litigiile pe rolul instanțelor judecătorești, cât și în proiectele de consultanță desfășurate.

Echipa care a gestionat această cauză din partea Bondoc și Asociații a fost alcătuită din av. Ioana Katona, Partener, specializat în aria de litigii specifice contenciosului administrativ, inclusiv achizițiilor publice, av. Anca Radu, Associate și av. Gabriela Pop, Managing Associate.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 66 / 8115
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...