
CBRE România l-a recrutat pe Gijs Klomp pentru funcția de Head of Investment Properties
02 Septembrie 2019
BizLawyerGijs a fost implicat în tranzacții imobiliare de peste 2 miliarde de euro în Europa Centrală și de Est
![]() |
CBRE, liderul global și național al pieței de consultanță imobiliară, și-a extins echipa locală de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties în cadrul CBRE România. Gijs are o experiență de peste 17 ani în domeniul imobiliar și a fost implicat în tranzacții de achiziții cu o valoare cumulată de peste două miliarde de euro în Europa Centrală și de Est.
„Piața de investiții din România trece printr-o perioadă intensă din punct de vedere al tranzacțiilor aflate în desfășurare, astfel încât estimăm că volumul total de investiții va depăși un miliard de euro în acest an, un prag care nu mai fost atins din 2014. Într-o astfel de piață, valoarea adăugată pe care o companie de consultanță imobiliară o poate aduce este vitală, iar echipa CBRE are deja un istoric puternic în tranzacțiile majore cu proiecte de birouri, de retail și industriale. Cred cu tărie că experiența mea ca parte a unui fond de investiții, precum și a unei companii de consultanță, reprezintă mixul perfect de care clienții au nevoie”, a declarat Gijs Klomp, Head Investment Properties, CBRE România.
„Piața de investiții din România trece printr-o perioadă intensă din punct de vedere al tranzacțiilor aflate în desfășurare, astfel încât estimăm că volumul total de investiții va depăși un miliard de euro în acest an, un prag care nu mai fost atins din 2014. Într-o astfel de piață, valoarea adăugată pe care o companie de consultanță imobiliară o poate aduce este vitală, iar echipa CBRE are deja un istoric puternic în tranzacțiile majore cu proiecte de birouri, de retail și industriale. Cred cu tărie că experiența mea ca parte a unui fond de investiții, precum și a unei companii de consultanță, reprezintă mixul perfect de care clienții au nevoie”, a declarat Gijs Klomp, Head Investment Properties, CBRE România.
În calitate de cetățean olandez, Gijs Klomp a avut primul contact cu piața din România încă din anul 2000, în timpul stagiaturii sale la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. În 2006, a pus bazele companiei ING Real Estate Investment Management în România, fiind responsabil cu identificarea oportunităților de investiții în sectorul spațiilor de birouri și retail. ING Real Estate Investment Management (ING REIM) a fost achiziționată în 2011 de compania americană CBRE, devenind astfel CBRE Global Investors.
Începând cu mai 2013, Gijs Klomp s-a alăturat companiei de consultanță imobiliară JLL România în funcția de Managing Director, iar la începutul anului 2015 a revenit la CBRE pentru a conduce departamentul de Capital Markets din România și ulterior din Europa Centrală și de Est (ECE).
În rolul de consultant imobiliar în cadrul companiilor JLL și CBRE, Gijs a fost implicat în tranzacții importante, cu o valoare cumulată de aproape 0,5 miliarde de euro, inclusiv în vânzarea centrelor comerciale Promenada Mall (București) și Electroputere Parc (Craiova) și a clădirilor de birouri Green Court (București) și Metropolis Center (Bucureşti).
În iulie 2016, Gijs s-a alăturat New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare proprietar de spații de retail din România, pentru a face parte din echipa de investiții aflată în plin proces de extindere în Croația, Bulgaria, Ungaria și Lituania.
În perioada în care Gijs a făcut parte din echipele fondurilor de investiții NEPI Rockcastle și CBRE Global Investors, el a fost implicat în tranzacții de investiții de peste 1,5 miliarde de euro în Europa Centrală și de Est, printre care se numără achizițiile Arena Plaza și SC Mammut (Budapesta), Arena Center (Zagreb), Paradise Center și proiectul mixt (birouri și retail) Serdika (Sofia).
„Atunci când ești lider de piață, vrei să atragi în echipa ta cei mai buni oameni. Se știe că liderii au același succes ca și echipele pe care le dezvoltă, motiv pentru care ne concentrăm pe dinamica organizației, pe deciziile și personalitățile potrivite, astfel încât să oferim cele mai bune servicii clienților noștri. Personal, mă bucur foarte mult că Gijs face parte din nou din echipa CBRE iar acest lucru demonstrează încă o dată evoluția bună pe care compania a avut-o în ultimii ani. În ceea ce privește piața locală de investiții, aceasta devine tot mai matură și ne așteptăm să vedem noi investitori cu o strategie pe termen lung, încrezători în randamentele stabile pe care proprietățile din România le oferă”, a adăugat Răzvan Iorgu, Managing Director în cadrul CBRE România.
În primele șase luni ale anului 2019, tranzacțiile de investiții imobiliare din România au totalizat circa 340 de milioane de euro, un volum similar celui înregistrat în primul semestru al anului precedent. Cu aproape jumătate din volumul total al investițiilor, sectorul spațiilor de birouri și-a menținut poziția de lider, la fel ca și în prima jumătate a anului 2018.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7817 / 8827 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...