ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CITR a fost numit administrator judiciar al Companiei Municipale Consolidari

07 Iulie 2021   |   Agerpres

Compania Municipală Consolidări a fost înfiinţată în urmă cu trei ani în vederea executării lucrărilor de intervenţie la imobile încadrate în clasa I de risc seismic şi care reprezintă un pericol public, precum şi la clădiri istorice. Dificultatea financiară a companiei a venit odată cu dezechilibrul dintre veniturile şi cheltuielile sale, şi prin urmare creditorii au cerut insolvenţa acesteia.

 
 
CITR, liderul pieţei de restructurare şi insolvenţă din România, parte a Impetum Group, a fost numit de către Tribunalul Bucureşti administrator judiciar al Companiei Municipale Consolidări, ca urmare a cererii creditorilor de deschidere a insolvenţei, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.
 
"Ne propunem ca în 3-6 luni de zile să putem determina viabilitatea economică a Companiei Municipale Consolidări şi modul în care aceasta îşi poate continua activitatea. Strategia gândită de echipa CITR va ţine cont atât de interesul public, cât şi de nevoia creditorilor de a-şi recupera sumele restante", a declarat Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group şi Senior Partner, CITR.
 
Compania Municipală Consolidări a fost înfiinţată în urmă cu trei ani în vederea executării lucrărilor de intervenţie la imobile încadrate în clasa I de risc seismic şi care reprezintă un pericol public, precum şi la clădiri istorice. Dificultatea financiară a companiei a venit odată cu dezechilibrul dintre veniturile şi cheltuielile sale, şi prin urmare creditorii au cerut insolvenţa acesteia.
 
"˜În viziunea CITR, restructurarea companiilor de stat şi a celor din administraţia publică locală nu depinde doar de soluţiile legale disponibile, ci şi de viziunea managementului şi angajamentul stakeholderilor implicaţi. Este nevoie de o acţiune rapidă care să transforme aceste companii în jucători valoroşi în economie'', a afirmat Andra Buţiu, Chief Operating Officer CITR şi Manager al proiectului de restructurare al ROMAERO.
 
Termenele legale pentru depunerea documentelor sunt disponibile pe websiteul Tribunalului Bucureşti.
 
Pandemia a creat contextul pentru încurajarea restructurării companiilor de stat şi a celor care aparţin de administraţia publică locală. În prezent există aproximativ 750 de companii de stat în diferite stadii ale insolvenţei, acestea reprezentând resurse blocate ale economiei româneşti, arată datele prezentate în dezbaterile CONFIDEX organizate de Impetum Group.
 
Conform unei analize CITR, din cele 22 de companii municipale din Bucureşti, 14 au fost neperformante şi au acumulat anul trecut pierderi însumate de 200 de milioane lei.
 
"Până în acest moment, din totalul de 22 de companii, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis lichidarea şi dizolvarea a 5 companii, iar alte 4 au intrat în insolvenţă la cererea creditorilor. Asigurarea continuităţii serviciilor are nevoie de o abordare unitară care să asigure tranziţia activităţii către alte divizii din administraţia locală sau restructurarea companiilor şi organizarea acestora pe baza unor principii economice sănătoase.", se menţionează în comunicat.
 
Potrivit reprezentanţilor CITR , soluţiile la care pot apela companiile în zona de restructurare sunt: OG6 pentru reorganizarea datoriilor bugetare, concordatul preventiv şi chiar insolvenţa. "În plus, anul acesta cadrul legislativ va fi completat de transpunerea în legislaţia naţională a Directivei Europene 2019/1023, care îşi propune să prevină ieşirea din economie a companiilor viabile şi să creeze o cultură a prevenţiei în business.", se mai precizează în comunicat.
 
CITR este liderul pieţei de insolvenţă din România încă din 2008. Cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa insolvenţei şi aproape 1.000 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro şi distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile româneşti de impact.
CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viaţa unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3458 / 7965
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...