ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CLAPART, primul proiect blockchain românesc care permite publicului să investească în proiectele artiștilor preferați, la a doua rundă de finanțare. După prima rundă, era evaluat la 50 mil. €

17 Mai 2022   |   BizLawyer

· În urma primei runde de investiții, proiectul a fost evaluat la 50 de milioane de dolari și va lansa cea de-a doua rundă de finanțare la începutul lunii iunie · În cadrul platformei, artiștii se vor putea adresa direct publicului larg pentru investiția în dezvoltarea și promovarea operei lor, iar fanii vor putea investi direct în proiectele artiștilor, în schimbul unor redevențe · Proiectul CLAPART reunește deja peste 200 de creatori confirmați și 20 de ambasadori, printre care Cătălina Ponor, Smiley, Lora, Connect-R, Speak sau Antonio Pican

 
 
CLAPART este primul proiect românesc care aduce tehnologia blockchain și criptomonedele pe piața de media & entertainment, printr-un ecosistem descentralizat în care artiștii se vor putea adresa direct publicului larg pentru investiția în dezvoltarea și promovarea operei lor, iar fanii vor putea investi direct în proiectele artiștilor, în schimbul unor redevențe. Astfel, finanțarea, producția și aprecierea unei opere devin o experiență comună pentru creatori și public, iar fanii vor avea ocazia să devină parteneri cu artiștii preferați.

CLAPART este un proiect de inovație socială care presupune, pe de-o parte, lansarea unei platforme online adresată tuturor creatorilor: de la muzicieni la actori și programatori, artiști vizuali, scriitori și poeți, gameri sau designeri, influenceri și creatori de NFT-uri, care vor avea astfel posibilitatea să își lanseze noile proiecte pentru susținere publică, cu obiectivul de a își produce singuri operele și de a deține controlul deplin asupra expresiei lor artistice, fără a fi nevoiți să facă vreun compromis.


De cealaltă parte, alături de creatori, pe platforma CLAPART sunt așteptați deopotrivă oameni din întreaga lume: fani și iubitori de artă, investitori și manageri, ce vor putea investi în noile proiecte ale artiștilor ca apoi să împartă cu aceștia beneficiile financiare provenite din succesul operei. Astfel, pe baza unui protocol unic Royalty Share Token (RST), creatorii de conținut artistic pot folosi cu ușurință propriul token prin intermediul căruia le este practic finanțată opera de către comunitatea de fani. Toți cei care au investit vor beneficia în mod automat de redevențe, sume provenite din drepturile de autor aferente operei, distribuite sub formă de criptomonede, în moneda nativă platformei.

În prezent, proiectul CLAPART se află în faza de implementare, principalele elemente de inovație fiind deja dezvoltate. Lansarea platformei CLAPART este programată pentru toamna anului în curs.

„Ideea CLAPART a venit pe baza experienței mele de artist și producător, dar și ca fan al unor artiști extraordinari pe care îi apreciez. Am încercat să înțeleg de ce creatorii, indiferent de arta în care se manifestă creația lor, nu ar putea să se adreseze direct fanilor ca să fie susținuți de către aceștia pentru a-și lansa și promova opera. Și, pentru că nu am găsit niciun motiv valid - altul decât că nu s-a mai făcut, mi-am dat seama că ideea acestui parteneriat dintre creatori și fani este mai degrabă un vis împlinit al tuturor celor din această industrie. Sunt convins că relația dintre creatori și fani așa cum o știm azi nu va mai fi la fel niciodată și mulțumesc echipei mele, artiștilor deja confirmați și investitorilor care au susținut acest proiect până acum. CLAPART este proiectul vieții mele și sunt extrem de bucuros că îl pot împărtași de azi cu publicul larg”, a declarat Tudor Fornea, Chief Executive Officer al CLAPART.

Cu o echipă de management formată din 15 specialiști care îmbină experiența și expertiza de top în domeniile cheie ale business-ului, proiectul CLAPART a fost deja evaluat în primul trimestru al acestui an la 50 milioane de dolari prin încheierea cu succes a unei runde private de finanțare (seed round) la care au participat business angels din România și un fond de investiții internațional. Pe data de 1 iunie, CLAPART deschide prima rundă de finanțare publică adresată cu precădere publicului din România, direct pe site-ul www.clapart.com.

Totodată, în doar câteva luni de când a fost demarat, CLAPART reunește deja peste 200 de creatori confirmați și primii 20 de ambasadori celebri ai proiectului, nume titrate din industria de divertisment din România, printre care: Cătălina Ponor, Smiley, Lora, Connect-R, Speak sau Antonio Pican.

Ideea disruptivă a proiectului este validată de către publicul român din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, conform unui studiu online realizat recent de firma de cercetare Novel Research pe un eșantion aleator de 800 de persoane, pe cote de sex, vârstă și regiune (conform INS). Astfel, potrivit acestui studiu, 1 din 2 respondenți consideră investiția alături de artiști sau creatori ca fiind atractivă.

Din punct de vedere tehnic, platforma CLAPART folosește tehnologia blockchain fiind construită pe Binance Smart Chain (BSC), în baza unui parteneriat româno-american cu Beyond Entreprizes, una dintre cele mai importante companii cu servicii integrate adresate proiectelor blockchain, cu peste 60 astfel de proiecte implementate cu succes la nivel mondial.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2714 / 8809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...