ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CMS, alături de Ahold Delhaize în achiziția Profi Rom Food în România | Echipa a fost coordonată de Horea Popescu și Claudia Nagy pe aspectele de drept românesc. Peste 20 de avocați din România și UK în proiect

30 Octombrie 2023   |   BizLawyer

Un sprijin important au oferit Roxana Fratila (partener, Real Estate), Raluca Ionescu (counsel, Fuziuni & Achiziții) și Kristin Shelley (senior associate, Tax, CMS UK).

Horea Popescu şi Claudia Nagy (Fuziuni & Achiziţii - CMS România) şi Eva Talmacsi (Fuziuni & Achiziţii, CMS UK)

 
 
Firma internațională de avocatură CMS a asistat Ahold Delhaize („Ahold Delhaize”) cu privire la acordul pentru achiziția strategică în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro a Profi Rom Food S.R.L. („Profi”), un important retailer alimentar de proximitate din România, de la MidEuropa. În urma tranzacției, cele peste 1.650 de magazine Profi din zonele urbane și rurale vor extinde și completa rețeaua deja existentă de peste 960 magazine Mega Image a Ahold Delhaize, aflate preponderent în zonele urbane.

Ahold Delhaize este unul dintre cei mai mari jucători din retail la nivel global în segmentul de supermarketuri și comerț online, deținând 19 mărci locale și peste 7.650 de magazine locale, care deservesc 60 de milioane de cumpărători în fiecare săptămână în Europa, Statele Unite și Indonezia.


Profi, cu peste 28.000 de angajați în România, este cunoscut pentru diversitatea produselor sale. În cele douăsprezece luni care s-au încheiat în iunie 2023, compania a generat venituri de 2,5 miliarde de euro.
CMS a asistat Ahold Delhaize cu privire la majoritatea aspectelor de drept românesc și englezesc ale tranzacției, inclusiv, dar fără a se limita la, procesul de due diligence și   structurarea și negocierea tuturor documentelor tranzacției. Tranzacția este supusă analizei de către autoritățile competente de concurență și se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A, a declarat: „Suntem onorați că am asistat Ahold Delhaize cu privire la această achiziție strategică și de referință în sectorul de retail alimentar din România, ce va extinde acoperirea pe piața din România și care dovedește încă o dată atractivitatea României ca piață.”

-------------------------------------------------------------------------

Citește și

► Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, achiziționează rețeaua de magazine Profi în România pentru 1,3 miliarde de euro | CMS și GNP Guia Naghi & Partners au fost consultanții cumpărătorului. White & Case și RTPR au asistat vânzătorul MidEuropa Partners


-------------------------------------------------------------------------

Echipa multidisciplinară a CMS ce a asistat Ahold Delhaize a fost coordonată de către Horea Popescu și Claudia Nagy (Fuziuni & Achiziții) in ceea ce privește aspectele de drept românesc și de către Eva Talmacsi (Fuziuni & Achiziții, CMS UK) în ceea ce privește aspectele de drept englezesc, cu sprijin important acordat de către Roxana Fratila (partener, Real Estate), Raluca Ionescu (counsel, Fuziuni & Achiziții) și Kristin Shelley (senior associate, Tax, CMS UK). Echipa extinsă a inclus mai mult de 20 de avocati din birourile din Romania și Marea Britanie.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 400 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...