ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Comisia Europeană a amendat General Electric cu 52 de milioane de euro pentru că a oferit informaţii false

08 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Când GE a notificat Bruxelles-ul, în ianuarie 2017, de intenţia de a achiziţiona LM Wind, a informat că nu dezvoltă turbine eoliene mai mari pentru a fi utilizate offshore, în afară de turbinele sale de şase megavaţi.

 
 
Conglomeratul american General Electric (GE) trebuie să plătească o amendă de 52 de milioane de euro (58 de milioane de dolari) pentru că a furnizat UE informaţii incorecte când a solicitat aprobarea pentru achiziţionarea LM Wind, producătorul danez de componente pentru turbine eoliene, a anunţat luni Comisia Europeană, transmit Reuters şi DPA.

Din cauza deciziei GE de a oferi informaţii incorecte, autoritatea de concurenţă a UE nu a avut la dispoziţie toate datele când a analizat cazul, a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Oficialul european a adăugat: "Evaluarea noastră privind fuziunea şi adoptarea unei decizii depind de informaţiile pe care le primim".

Când GE a notificat Bruxelles-ul, în ianuarie 2017, de intenţia de a achiziţiona LM Wind, a informat că nu dezvoltă turbine eoliene mai mari pentru a fi utilizate offshore, în afară de turbinele sale de şase megavaţi.


Informaţia era incorectă, susţine Comisia Europeană, deoarece curând s-a aflat de la terţi că GE oferă potenţialilor clienţi turbine eoliene de 12 megavaţi.

GE şi-a retras solicitarea şi a revenit cu informaţii complete în februarie. În martie, Comisia Europeană a aprobat preluarea dar în iulie a deschis o investigaţie privind informaţiile furnizate de GE.

Amenda anunţată luni nu afectează tranzacţia, a precizat Executivul comunitar, dar reflectă problemele apărute în timpul procesului de aprobare a solicitării GE.

GE este prezentă pe piaţa din România din 1984. Pe lângă GE Capital, activităţile General Electric se întind de la producţia de motoare de avion şi turbine până la producţia de echipamente medicale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8250 / 8660
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...