ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile membre ale Consiliului Investitorilor Străini au ales membrii Consiliului Director

03 Iunie 2021   |   Agerpres

Analizând evoluţiile economice recente şi luând în considerare lecţiile şi provocările din perioada pandemiei de Covid-19, Consiliul Director este pregătit să îşi concentreze activitatea pe câţiva piloni strategici identificaţi ca fiind fundamentali pentru o redresare economică solidă şi de lungă durată.

 
 
Companiile membre ale Consiliului Investitorilor Străini - FIC au ales membrii Consiliului Director, 15 manageri care vor prelua conducerea organizaţiei pentru un mandat de un an, conform unui comunicat al organizaţiei.
 
Analizând evoluţiile economice recente şi luând în considerare lecţiile şi provocările din perioada pandemiei de Covid-19, Consiliul Director este pregătit să îşi concentreze activitatea pe câţiva piloni strategici identificaţi ca fiind fundamentali pentru o redresare economică solidă şi de lungă durată.
 
"Viziunea noului Consiliu Director se bazează pe următoarele aspecte principale care vor continua să modeleze creşterea durabilă a economiei româneşti: concluzia principală este că pentru revenirea economică, în primul rând este necesară continuarea campaniei de vaccinare, cu sprijinul mediului privat pentru a remedia daunele sociale şi economice cauzate de această criză; o implicare continuă pentru atragerea mai multor investiţii străine directe, cu scopul de a obţine un efect de dezvoltare multiplicator
pentru ecosistemul IMM-urilor din ţara noastră; formularea unor recomandări cu privire la politicile publice cu impact în economie şi recomandări privind tranziţia verde şi cea digitală spre care România se îndreaptă în deceniul 2021 - 2030; şi nu în ultimul rând, îmbunătăţirea şi consolidarea procesului de consultare între autorităţi şi mediul de afaceri, cu obiectivul de a atinge şi implementa politici publice solide", se spune în comunicat.
 
Potrivit organizaţiei, în acest moment, România are, prin mecanismul de redresare şi rezilienţă şi prin fondurile UE disponibile din cadrul financiar multianual, instrumentele necesare şi oportunitatea de a implementa reforme în diferite domenii cheie care ar putea genera impulsul suplimentar necesar pentru o creştere economică peste media europeană.
 
În comunicat se menţionează că mediul de afaceri reprezentat de FIC va continua să sprijine eforturile autorităţilor şi să fie implicat în campania de vaccinare a populaţiei.
 
"Membrii FIC sunt conştienţi de faptul că particularitatea acestei crize sanitare îndelungate implică un efort constant pentru a menţine virusul la distanţă şi pentru a asigura funcţionarea fără întreruperi a economiei, prin urmare companiile vor continua să deruleze campanii de conştientizare cu privire la avantajele vaccinării ca metodă crucială pentru protejarea angajaţilor şi păstrarea locurilor de muncă", se arată în documentul citat.
 
Având în vedere pierderile considerabile declanşate de pandemie, Consiliul Director al FIC recomandă o abordare preventivă, bazată pe vaccinarea pe scară largă a populaţiei, pentru a evita măsuri rigide restrictive urmate de redeschideri provizorii ale economiei, generând astfel revenire economică de tip stop-start, sau restricţii la nivel local, care ar reprezenta un efort bugetar suplimentar pentru economia României, aşa cum a fost cazul până acum.
 
De asemenea, FIC precizează că încorporează aceste elemente cheie în viziunea sa de lucru pentru mandatul 2021 - 2022, cu convingerea fermă că perioada viitoare are potenţialul de a asigura o redresare durabilă a economiei, atâta timp cât fiecare actor va acţiona în mod responsabil şi îşi va aduce contribuţia.
 
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociaţia care reuneşte peste 120 dintre cele mai importante şi mai mari companii româneşti cu capital străin, cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie şi care au o contribuţie semnificativă la bugetul de stat. În cei aproape 25 ani de la înfiinţarea organizaţiei, companiile membre FIC au susţinut întotdeauna importanţa dialogului între comunitatea de afaceri şi autorităţi. În fiecare an în luna mai, FIC îşi alege un nou Consiliu Director pentru un mandat de un an, iar acesta, la rândul lui, alege până la sfârşitul lunii iunie, echipa executivă - preşedinte şi vicepreşedinţi, dintre cei 15 membri. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3963 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...