ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cristian Secoşan continuă un nou mandat în funcţia de preşedinte al FIC

23 Iunie 2022   |   Agerpres

Conform sursei citate, fundamentul evoluţiei rămâne bazat pe predictibilitatea, stabilitatea, claritatea şi transparenţa cadrului legislativ, în special în contextul actual dificil generat de crizele din domeniul energiei, războiului din Ucraina şi de inflaţie.

 
 
Comitetul Director al Consiliul Investitorilor Străini (FIC) va continua, în noul mandat, să promoveze rolul investiţiilor şi al politicilor durabile ca bază a creşterii economice, direcţii vitale pentru construirea unui viitor prosper pentru economie şi societate, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
 
"În cadrul primei şedinţe din noul mandat, Comitetul Director al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) a reales echipa de conducere a organizaţiei rămânând consecvenţi cu aceeaşi viziune pentru dezvoltarea economică durabilă. Cristian Secoşan, General Director Delgaz Grid România, continuă un nou mandat în funcţia de preşedinte al FIC, împreună cu vicepreşedinţii Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner KPMG România şi Eric Stab, Chairman & CEO Engie Romania şi Managing Director Europe & AMEA, Global Networks, ENGIE, precum şi Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, membru PwC Global Indirect Taxes Board, în calitate de trezorier", se menţionează în comunciat.
 
Conform sursei citate, fundamentul evoluţiei rămâne bazat pe predictibilitatea, stabilitatea, claritatea şi transparenţa cadrului legislativ, în special în contextul actual dificil generat de crizele din domeniul energiei, războiului din Ucraina şi de inflaţie.
 
"În primul rând, doresc să le mulţumesc colegilor pentru încrederea de a continua împreună promovarea viziunii şi proiectelor FIC. Marcăm încheierea unui mandat dificil cu numeroase provocări la nivel naţional şi internaţional, dar putem puncta şi numeroase reuşite, aşa cum a fost organizarea Forumului pentru investiţii în parteneriat cu Guvernul României, prin care am deschis dialogul direct între investitori şi autorităţi. Totodată, anul acesta lansăm ediţia actualizată a proiectului Va Urma care propune un model prin care economia poate creşte de încă 4,5 ori în următoarele două decenii. Având în vedere provocările bugetare, ediţia Va Urma din anul acesta subliniază avantajele multiple ale îmbinării investiţiilor private şi publice împreună cu măsuri care au ca scop: stimularea digitalizării şi inovării; îmbunătăţirea capacităţii instituţionale şi companiilor de stat; protejarea capitalului uman prin facilitarea accesului la locuri de muncă, educaţie şi sănătate; şi transformarea mixtului energetic în direcţiile stabilite prin Green Deal la nivel european şi dezvoltarea infrastructurii energetice", a declarat Cristian Secoşan, preşedintele FIC.
 
El a precizat că, împreună cu colegii din Comitetul Director, urmăreşte atent evoluţiile din domeniul legislativ, în special cel fiscal.
 
"Reiterăm pe această cale nevoia de consultare cu mediul de afaceri pentru orice modificări ce pot afecta cadrul economic şi importanţa deciziilor fundamentate prin studii şi analize pentru a putea alege cele mai eficiente măsuri care să asigure dezvoltarea economică şi nu descurajarea sectoarelor cheie care contribuie semnificativ la bugetul de stat. FIC rămâne la dispoziţia autorităţilor pentru consultări şi dialog pe toate temele strategice pentru mediul economic, cu acelaşi angajament de a recomanda măsuri echilibrate, aliniate cu principiile europene şi care să aibă ca rezultat final creşterea economică şi bunăstarea cetăţenilor", a mai spus Cristian Secoşan.
 
Conform sursei citate, FIC va continua să abordeze teme strategice pentru economia românească şi să ofere recomandări pentru măsuri pe termen mediu şi lung aliniate la bunele practice europene, dar în acelaşi timp este pregătit să formuleze documente de poziţii bazate pe competenţele şi cunoştinţele practice ale experţilor din companiile membre şi să reacţioneze în mod agil la provocările curente.
 
Totodată, Comitetul Director al FIC menţine pe agenda de lucru temele fundamentele pentru dezvoltarea României: atragerea de investiţii, stabilitatea şi predictibilitatea regimului fiscal, consolidarea rezilienţei sectorului energetic, implementarea măsurilor sustenabile în planurile de afaceri, protejarea mediului înconjurător, asigurarea bunăstării şi sănătăţii populaţiei, dezvoltarea tehnologică şi implementarea proceselor digitale.
 
"Folosim acest prilej pentru a sublinia încă o dată deschiderea companiilor membre FIC de a contribui la un dialog constructiv cu autorităţile pentru a identifica cele mai potrivite soluţii care să asigure dezvoltarea economică durabilă, într-un mod transparent şi predictibil", au precizat reprezentanţii FIC.
 
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociaţia care reuneşte peste 120 dintre cele mai importante şi mai mari companii româneşti cu capital străin, cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie şi care au o contribuţie semnificativă la bugetul de stat. În cei 25 ani de la înfiinţarea organizaţiei, companiile membre FIC au susţinut întotdeauna importanţa dialogului între comunitatea de afaceri şi autorităţi. În fiecare an în luna mai, FIC îşi alege un nou Consiliu Director pentru un mandat de un an, iar acesta, la rândul lui, alege până la sfârşitul lunii iunie, echipa executivă - preşedinte şi vicepreşedinţi, dintre cei 15 membri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 368 / 37811
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Echipa de Soluționare a Disputelor de la Simion & Baciu a crescut de trei ori în ultimul an, potențată de o avalanșă de dosare ce măresc volumul de activitate de aproape patru ori, anul acesta. Proiecte sofisticate, cu miză substanțială, într-o practică ce acoperă o mare varietate de materii și un portofoliu de clienți din care nu lipsesc antreprenori de succes și fonduri de investiții sau mari corporații, companii naționale și internaționale
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Real Estate & Construction)
CMS, alături de Alten Group la achiziția Qualitance QBS. Horea Popescu, managing partner CMS România: Observăm în continuare un apetit puternic pentru tranzacții în sectorul TMT
LegiTeam | RTPR is looking for junior lawyers (2022 graduates)
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for an Associate (Litigation team)
POPESCU & ASOCIAȚII a câștigat pentru Orașul Sinaia contractul privind construirea primei parcări de tip Park & Ride. Echipa pluridisciplinară de avocați a obținut decizia favorabilă și la ÎCCJ, fiind astfel menținută finanțarea pentru un proiect important al stațiunii
EXCLUSIV Dispute-Resolution.Center | Statul caută avocați pentru un arbitraj ICC după ce OMV Aktiengesellschaft a câștigat, la Paris, încă o dispută legată de costurile de mediu derivate din privatizarea Petrom, cu pretenții de 31 mil. €. Zamfirescu Racoți Vasile & Partners a obținut victoria, de partea statului fiind Toader și Asociații și Leaua, Damcali Deaconu Păunescu – LDDP
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordinul procedural nr. 1 (Powered by ZRVP)
Reff & Asociații | Deloitte Legal obține o nouă soluție favorabilă contribuabilului în fața Direcției Generale de Soluționare a Contestațiilor din cadrul MFP. Avocații au reușit să anuleze o decizie de impunere emisă de organele fiscale fără respectarea principiilor de efectuare a inspecției fiscale
PwC România și D&B David și Baias au asistat compania de software DataArt în achiziția firmei locale Lola Tech Cluj-Napoca
Employment | Tendințe și provocări, analizate de avocații Wolf Theiss: Piaţa e orientată spre prevenţie, spre conservare, companiile se străduiesc să îşi conserve şi motiveze resursele umane cheie, să reducă unele costuri şi aşteaptă să vadă cum vor evolua lucrurile. Deşi există interes pentru restructurări şi reorganizări, în acelaşi timp pare că business-urile sunt interesate de retenţia şi motivarea personalului
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...