
Cristian Secoşan continuă un nou mandat în funcţia de preşedinte al FIC
23 Iunie 2022
AgerpresConform sursei citate, fundamentul evoluţiei rămâne bazat pe predictibilitatea, stabilitatea, claritatea şi transparenţa cadrului legislativ, în special în contextul actual dificil generat de crizele din domeniul energiei, războiului din Ucraina şi de inflaţie.
Comitetul Director al Consiliul Investitorilor Străini (FIC) va continua, în noul mandat, să promoveze rolul investiţiilor şi al politicilor durabile ca bază a creşterii economice, direcţii vitale pentru construirea unui viitor prosper pentru economie şi societate, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
"În cadrul primei şedinţe din noul mandat, Comitetul Director al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) a reales echipa de conducere a organizaţiei rămânând consecvenţi cu aceeaşi viziune pentru dezvoltarea economică durabilă. Cristian Secoşan, General Director Delgaz Grid România, continuă un nou mandat în funcţia de preşedinte al FIC, împreună cu vicepreşedinţii Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner KPMG România şi Eric Stab, Chairman & CEO Engie Romania şi Managing Director Europe & AMEA, Global Networks, ENGIE, precum şi Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, membru PwC Global Indirect Taxes Board, în calitate de trezorier", se menţionează în comunciat.
Conform sursei citate, fundamentul evoluţiei rămâne bazat pe predictibilitatea, stabilitatea, claritatea şi transparenţa cadrului legislativ, în special în contextul actual dificil generat de crizele din domeniul energiei, războiului din Ucraina şi de inflaţie.
"În primul rând, doresc să le mulţumesc colegilor pentru încrederea de a continua împreună promovarea viziunii şi proiectelor FIC. Marcăm încheierea unui mandat dificil cu numeroase provocări la nivel naţional şi internaţional, dar putem puncta şi numeroase reuşite, aşa cum a fost organizarea Forumului pentru investiţii în parteneriat cu Guvernul României, prin care am deschis dialogul direct între investitori şi autorităţi. Totodată, anul acesta lansăm ediţia actualizată a proiectului Va Urma care propune un model prin care economia poate creşte de încă 4,5 ori în următoarele două decenii. Având în vedere provocările bugetare, ediţia Va Urma din anul acesta subliniază avantajele multiple ale îmbinării investiţiilor private şi publice împreună cu măsuri care au ca scop: stimularea digitalizării şi inovării; îmbunătăţirea capacităţii instituţionale şi companiilor de stat; protejarea capitalului uman prin facilitarea accesului la locuri de muncă, educaţie şi sănătate; şi transformarea mixtului energetic în direcţiile stabilite prin Green Deal la nivel european şi dezvoltarea infrastructurii energetice", a declarat Cristian Secoşan, preşedintele FIC.
El a precizat că, împreună cu colegii din Comitetul Director, urmăreşte atent evoluţiile din domeniul legislativ, în special cel fiscal.
"Reiterăm pe această cale nevoia de consultare cu mediul de afaceri pentru orice modificări ce pot afecta cadrul economic şi importanţa deciziilor fundamentate prin studii şi analize pentru a putea alege cele mai eficiente măsuri care să asigure dezvoltarea economică şi nu descurajarea sectoarelor cheie care contribuie semnificativ la bugetul de stat. FIC rămâne la dispoziţia autorităţilor pentru consultări şi dialog pe toate temele strategice pentru mediul economic, cu acelaşi angajament de a recomanda măsuri echilibrate, aliniate cu principiile europene şi care să aibă ca rezultat final creşterea economică şi bunăstarea cetăţenilor", a mai spus Cristian Secoşan.
Conform sursei citate, FIC va continua să abordeze teme strategice pentru economia românească şi să ofere recomandări pentru măsuri pe termen mediu şi lung aliniate la bunele practice europene, dar în acelaşi timp este pregătit să formuleze documente de poziţii bazate pe competenţele şi cunoştinţele practice ale experţilor din companiile membre şi să reacţioneze în mod agil la provocările curente.
Totodată, Comitetul Director al FIC menţine pe agenda de lucru temele fundamentele pentru dezvoltarea României: atragerea de investiţii, stabilitatea şi predictibilitatea regimului fiscal, consolidarea rezilienţei sectorului energetic, implementarea măsurilor sustenabile în planurile de afaceri, protejarea mediului înconjurător, asigurarea bunăstării şi sănătăţii populaţiei, dezvoltarea tehnologică şi implementarea proceselor digitale.
"Folosim acest prilej pentru a sublinia încă o dată deschiderea companiilor membre FIC de a contribui la un dialog constructiv cu autorităţile pentru a identifica cele mai potrivite soluţii care să asigure dezvoltarea economică durabilă, într-un mod transparent şi predictibil", au precizat reprezentanţii FIC.
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociaţia care reuneşte peste 120 dintre cele mai importante şi mai mari companii româneşti cu capital străin, cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie şi care au o contribuţie semnificativă la bugetul de stat. În cei 25 ani de la înfiinţarea organizaţiei, companiile membre FIC au susţinut întotdeauna importanţa dialogului între comunitatea de afaceri şi autorităţi. În fiecare an în luna mai, FIC îşi alege un nou Consiliu Director pentru un mandat de un an, iar acesta, la rândul lui, alege până la sfârşitul lunii iunie, echipa executivă - preşedinte şi vicepreşedinţi, dintre cei 15 membri.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2553 / 8802 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...