ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cristian Secoşan continuă un nou mandat în funcţia de preşedinte al FIC

23 Iunie 2022   |   Agerpres

Conform sursei citate, fundamentul evoluţiei rămâne bazat pe predictibilitatea, stabilitatea, claritatea şi transparenţa cadrului legislativ, în special în contextul actual dificil generat de crizele din domeniul energiei, războiului din Ucraina şi de inflaţie.

 
 
Comitetul Director al Consiliul Investitorilor Străini (FIC) va continua, în noul mandat, să promoveze rolul investiţiilor şi al politicilor durabile ca bază a creşterii economice, direcţii vitale pentru construirea unui viitor prosper pentru economie şi societate, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
 
"În cadrul primei şedinţe din noul mandat, Comitetul Director al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) a reales echipa de conducere a organizaţiei rămânând consecvenţi cu aceeaşi viziune pentru dezvoltarea economică durabilă. Cristian Secoşan, General Director Delgaz Grid România, continuă un nou mandat în funcţia de preşedinte al FIC, împreună cu vicepreşedinţii Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner KPMG România şi Eric Stab, Chairman & CEO Engie Romania şi Managing Director Europe & AMEA, Global Networks, ENGIE, precum şi Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, membru PwC Global Indirect Taxes Board, în calitate de trezorier", se menţionează în comunciat.
 
Conform sursei citate, fundamentul evoluţiei rămâne bazat pe predictibilitatea, stabilitatea, claritatea şi transparenţa cadrului legislativ, în special în contextul actual dificil generat de crizele din domeniul energiei, războiului din Ucraina şi de inflaţie.
 
"În primul rând, doresc să le mulţumesc colegilor pentru încrederea de a continua împreună promovarea viziunii şi proiectelor FIC. Marcăm încheierea unui mandat dificil cu numeroase provocări la nivel naţional şi internaţional, dar putem puncta şi numeroase reuşite, aşa cum a fost organizarea Forumului pentru investiţii în parteneriat cu Guvernul României, prin care am deschis dialogul direct între investitori şi autorităţi. Totodată, anul acesta lansăm ediţia actualizată a proiectului Va Urma care propune un model prin care economia poate creşte de încă 4,5 ori în următoarele două decenii. Având în vedere provocările bugetare, ediţia Va Urma din anul acesta subliniază avantajele multiple ale îmbinării investiţiilor private şi publice împreună cu măsuri care au ca scop: stimularea digitalizării şi inovării; îmbunătăţirea capacităţii instituţionale şi companiilor de stat; protejarea capitalului uman prin facilitarea accesului la locuri de muncă, educaţie şi sănătate; şi transformarea mixtului energetic în direcţiile stabilite prin Green Deal la nivel european şi dezvoltarea infrastructurii energetice", a declarat Cristian Secoşan, preşedintele FIC.
 
El a precizat că, împreună cu colegii din Comitetul Director, urmăreşte atent evoluţiile din domeniul legislativ, în special cel fiscal.
 
"Reiterăm pe această cale nevoia de consultare cu mediul de afaceri pentru orice modificări ce pot afecta cadrul economic şi importanţa deciziilor fundamentate prin studii şi analize pentru a putea alege cele mai eficiente măsuri care să asigure dezvoltarea economică şi nu descurajarea sectoarelor cheie care contribuie semnificativ la bugetul de stat. FIC rămâne la dispoziţia autorităţilor pentru consultări şi dialog pe toate temele strategice pentru mediul economic, cu acelaşi angajament de a recomanda măsuri echilibrate, aliniate cu principiile europene şi care să aibă ca rezultat final creşterea economică şi bunăstarea cetăţenilor", a mai spus Cristian Secoşan.
 
Conform sursei citate, FIC va continua să abordeze teme strategice pentru economia românească şi să ofere recomandări pentru măsuri pe termen mediu şi lung aliniate la bunele practice europene, dar în acelaşi timp este pregătit să formuleze documente de poziţii bazate pe competenţele şi cunoştinţele practice ale experţilor din companiile membre şi să reacţioneze în mod agil la provocările curente.
 
Totodată, Comitetul Director al FIC menţine pe agenda de lucru temele fundamentele pentru dezvoltarea României: atragerea de investiţii, stabilitatea şi predictibilitatea regimului fiscal, consolidarea rezilienţei sectorului energetic, implementarea măsurilor sustenabile în planurile de afaceri, protejarea mediului înconjurător, asigurarea bunăstării şi sănătăţii populaţiei, dezvoltarea tehnologică şi implementarea proceselor digitale.
 
"Folosim acest prilej pentru a sublinia încă o dată deschiderea companiilor membre FIC de a contribui la un dialog constructiv cu autorităţile pentru a identifica cele mai potrivite soluţii care să asigure dezvoltarea economică durabilă, într-un mod transparent şi predictibil", au precizat reprezentanţii FIC.
 
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociaţia care reuneşte peste 120 dintre cele mai importante şi mai mari companii româneşti cu capital străin, cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie şi care au o contribuţie semnificativă la bugetul de stat. În cei 25 ani de la înfiinţarea organizaţiei, companiile membre FIC au susţinut întotdeauna importanţa dialogului între comunitatea de afaceri şi autorităţi. În fiecare an în luna mai, FIC îşi alege un nou Consiliu Director pentru un mandat de un an, iar acesta, la rândul lui, alege până la sfârşitul lunii iunie, echipa executivă - preşedinte şi vicepreşedinţi, dintre cei 15 membri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1707 / 7956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...