ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CTP România va construi pentru producătorul german de înaltă tehnologie Diehl Controls un centru de cercetare și dezvoltare de 40 mil. E în noul său proiect, CTPark Brașov

23 Noiembrie 2022   |   BizLawyer

• Proiectul Diehl Controls prevede construcția built-to-suit (BTS), pe o suprafață de 18.000 mp, a unui centru de cercetare și dezvoltare și a unei unități de producție și marchează primul parteneriat al CTP cu producătorul german de înaltă tehnologie. • Această construcție va face parte din noul parc de business de 50.000 mp, CTPark Brașov, și va fi livrată în S2 2024. • Fabrica Diehl din România va crea inițial 200 de locuri de muncă, urmând să ajungă la peste 600 până la sfârșitul anului 2027

 
 
CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale listat la bursă din Europa Continentală, după suprafața închiriabilă brută, a semnat un contract pentru construcția unui centru de cercetare și a unei unități de producție cu compania germană Diehl Controls, un producător global de top în domeniul high-tech, care devine astfel primul chiriaș al noului său parc de afaceri de 50.000 mp din orașul Brașov, în centrul României. Centrul de cercetare și dezvoltare și unitatea de producție de 18.000 mp built-to-suit (BTS) implică o investiție inițială de 15 milioane de euro, care urmează să crească până la 40 de milioane de euro în următorii 10 ani. Această dezvoltare marchează primul parteneriat al Diehl Controls cu CTP și reprezintă a treia unitate de producție din Europa a producătorului german.


CTPark Brașov este situat la nordul orașului, pe DN13, are legături bune cu transportul public și cu aeroportul din apropiere și oferă spații flexibile pentru distribuție sau producție. Diehl Controls dezvoltă și produce componente și sisteme electronice. Prima fază a proiectului BTS de la CTPark Brașov este programată pentru livrare în a doua jumătate a anului 2024. Diehl Controls face parte din grupul german Diehl Group, care are aproximativ 17.000 de angajați la nivel Mondial, în cinci divizii.

Josef Fellner, CFO, Diehl Controls, a declarat: "Suntem încântați să facem echipă cu CTP pentru a construi a treia noastră unitate de producție din Europa, datorită experienței lor de dezvoltare în România. Aceasta este o investiție pe termen lung, care va depăși 40 de milioane de euro în următorul deceniu. Considerăm România o țară competitivă în Europa Centrală și de Est, cu angajați calificați, potențial pentru industria ingineriei, o țară care oferă atât stabilitate, cât și securitate pentru dezvoltarea businessului. De asemenea, colaborarea cu InvestRomania a facilitat procesul nostru decizional. Brașovul este situat strategic în centrul României, are infrastructură foarte bună și este o destinație industrială preferată, beneficiind și de access la forță de muncă înalt calificată. Toate acestea au fost criterii importante pentru noi atunci când am selectat locația pentru noua noastră investiție. Prin acest proiect ne propunem să contribuim pe termen lung la dezvoltarea economică viitoare a orașului Brașov și a restului regiunii. "

Diehl Controls operează în prezent două fabrici în Europa: una la sediul central al companiei din Wangen, în apropiere de granița germano-elvețiană, cu aproximativ 550 de angajați, și o alta în Namyslow, lângă Wroclaw, în sud-vestul Poloniei, unde are aproximativ 1 300 de angajați.

Ana Dumitrache, Country Head CTP România, a declarat: "Ne consolidăm poziția în Brașov și în regiune cu un nou parc de afaceri de 50.000 mp. Suntem mândri să urăm bun venit Diehl Controls ca prim chiriaș al CTPark Brașov și să contribuim la atragerea unei investiții atât de importante în România. Decizia Diehl de a stabili o operațiune aici este încă o confirmare a poziției strategice a României în Europa și a acreditărilor sale remarcabile ca destinație de nearshoring, atât pentru spațiile logistice, cât și pentru producție. "

Noua unitate de producție a Diehl Controls de la CTPark Brașov va crea peste 200 de noi locuri de muncă până la sfârșitul anului 2024, presupunând că atât procedurile de aprobare, cât și construcția propriu-zisă vor decurge conform planului. Se preconizează că acest număr va crește la peste 600 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2027. Diehl Controls, în cooperare cu administrația orașului Brașov, intenționează să sprijine și să dezvolte în comun programul de învățământ dual al Universității Transilvania pentru profesioniști calificați, tehnicieni și ingineri, creați de piața locală. Un criteriu important pentru acest parteneriat a fost faptul că sistemul de formare existent în Brașov este comparabil cu cel din Germania. Pentru Diehl, acesta a fost un criteriu de decizie important pentru selectarea locației, în vederea obținerii de lucrători calificați pentru unitatea de producție din Brașov.

România este a doua cea mai mare piață a CTP din Europa, reprezentând peste 2,3 milioane de metri pătrați de depozite de clasă A în 15 orașe, printre care: Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta. Recent, CTP și-a extins parteneriatul cu QeOPS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de e-fulfillment și soluții logistice personalizate din România, la CTPark Bucharest. Odată cu această extindere, QeOPS și-a mărit spațiul de depozitare ocupat la CTPark Bucharest la aproximativ 15.000 mp.

Diehl este o companie de familie, independentă din punct de vedere financiar, fondată în 1902, care are aproximativ 17.000 de angajați în întreaga lume, în cinci sectoare industriale. Diehl Controls produce produse și soluții tehnice pentru aparate de uz casnic și industrial, cum ar fi pompe de căldură, mașini de spălat, frigidere și sisteme de gestionare a bateriilor. Printre clienții săi se numără BSH, Electrolux, Haier, Miele, Panasonic, Stiebel Eltron, Stihl, Vaillant sau Whirlpool. Diehl Controls are aproximativ 3.700 de angajați la nivel global.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1452 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...