ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Decizia finală referitoare la modul de rezolvare a problemei COS Târgovişte va fi luată la nivel de coaliţie(secretar de stat MEAT)

26 Februarie 2021   |   Agerpres

Reprezentantul MEAT a informat reprezentanţii sindicali că s-au analizat toate variantele pentru deblocarea situaţiei activelor funcţionale ale COS Târgovişte, iar o decizie politică în acest sens va fi luată în cel mai scurt timp.

 
 
Problema privind deblocarea situaţiei activelor funcţionale ale Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte va fi rezolvată printr-o decizie politică, una dintre variante fiind şi vânzarea prin licitaţie a activului către un investitor privat, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), transmis vineri AGERPRES.
 
"Având în vedere salvarea locurilor de muncă şi utilizarea pe scară largă a produselor obţinute în cadrul COS Târgovişte, specialiştii din cadrul ministerului au identificat măsuri legislative, astfel încât statul român să poată prelua activul funcţional de la COS Târgovişte. Decizia finală cu privire la modul în care va fi rezolvată problema Combinatului de Oţeluri Speciale va fi luată la nivel de coaliţie, o discuţie în acest sens urmând să aibă loc în cel mai scurt timp între ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi premierul Florin Cîţu", a spus Daniela Nicolescu, secretar de stat în MEAT, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la sediul instituţiei cu liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, şi cu reprezentanţii salariaţilor COS Târgovişte.
 
Reprezentantul MEAT a informat reprezentanţii sindicali că s-au analizat toate variantele pentru deblocarea situaţiei activelor funcţionale ale COS Târgovişte, iar o decizie politică în acest sens va fi luată în cel mai scurt timp.
 
Pe acest subiect, Ministerul Economiei precizează că ia în calcul şi vânzarea prin licitaţie a activului societăţii către un investitor privat.
 
COS Târgovişte este unul dintre principalii producători de ţiglă şi de produse din oţel din România, combinatul fiind înfiinţat în anul 1969. Din luna februarie a anului 2013, societatea se află în procedură de insolvenţă în vederea reorganizării, iar din martie, acelaşi an, a reînceput cu succes activitatea de producţie.
 
Conform paginii de Internet a companiei, prin Hotărârea intermediară 417 din data de 4 decembrie 2019, în dosarul de insolvenţă nr. 1906/120/2013 aflat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa, instanţa a confirmat Planul de reorganizare a activităţii COS Târgovişte propus de creditorul Alphard Financial Corp şi votat de Adunarea Creditorilor pe 24 octombrie 2019. Societatea a trecut la etapa de reorganizare judiciară prevăzută de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei.
 
Acţiunile COS Târgovişte se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) începând din data de 30 ianuarie 1998, sub simbolul COS. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 370 / 35246
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cele mai imporante modificări ce vor fi aduse legislației insolvenței, comentate de avocații firmei Stratulat Albulescu. Cum lucrează echipa în dosarele de insolvență și proiectele provocatoare în care a fost implicată în ultima perioadă
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Banking&Finance Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for Legal Assistant | Executive Assistant
Parteneriat strategic: Arthur Hunt și ONV LAW se asociază și intră împreună pe segmentul de M&A, transformări și restructurări de companii
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv | Litigii
Wolf Theiss are clienți care iau în calcul potențiale listări sau caută să implementeze modele de afaceri similare SPAC-urilor. Claudia Chiper, Partenerul coordonator al practicii de Capital Markets: Creativitatea noastră s-a tradus în numărul de mandate câștigate și în găsirea de soluții acolo unde legislația nu este armonizată sau este neclară. Echipa multi-jurisdicțională ne permite să avem o bază de cunoștințe și abordări bazate pe practici și uzanțe internaționale
The Legal 500 EMEA, ediția 2021 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP, Filip & Company și PNSA - pe prima bandă în mai multe arii de practică. Număr mare de avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ”Rising Stars”
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Roxana Abrașu (NNDKP): Talentul în avocatură este un dar ce trebuie exploatat și poate fi pus în valoare prin dăruire și implicare totală. Inovația este esențială, însă pentru a performa este nevoie de foarte multă implicare, dedicare și muncă
LegiTeam: BSMP is looking for Lawyers | Financial Services & Corporate practice
Promovări la PNSA, unde mai mulți avocați fac un pas înainte în carieră. Florian Nițu, Managing Partner: Extindem echipa de seniori cu o nouă generație de avocați formați în cadrul firmei
Achitare definitivă pentru cea mai mare societate de transport public din România, obținută de echipa de drept penal a ZRVP
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...